Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Villa Villekulla i Kneippbyn på Gotland
Foto: Kneippbyn/Gotland.net

Aktiviteter

10 tips til børnevenlig ferie på Gotland

Ferie er en dyrebar tid, familien har sammen. Den bør vælges med omhu, så alle kommer hjem med energi og glade minder. Falder valget på den børne- og familievenlige ø Gotland, bliver det en ferie, børnene sent vil glemme. Gotland har lavvandede strande, spændende natur og familiefavoritter som Kneippbyn med Villa Villekulla. Øen har også mange store arrangementer for hele familien, blandt andet Middelalderugen, børnekorugen på Fårø og Børnenes dag i Almedalen. Her er vores tips til hygge for hele familien på Gotland:


1. Kneippbyn, Västerhejde

Blot nogle få kilometer syd for Visby ligger Kneippbyn, en populær eventyrpark og badeland med masser af sjov og action. Her findes alt fra vandrutsjebaner og eventyrgolf til trampolinland og Pippis verden med det berømte hus fra filmen om Pippi Langstrømpe, der glæder folk i alle aldre. Pippi, Tommy og Annika opfører teater hver dag i hele sommersæsonen.

2. Fenomenalen, Visby

På science centeret, Fenomenalen i Visby, kan I opleve magi i hverdagen. Her kan hele familien samarbejde og udfordre hinanden i spil, teknologi, videnskab og matematik. I mødet mellem mennesker og ting bliver det umulige muligt. Gør som børnene – her er det ok at være lidt barnlig.

3. Skepp & Skoj, Fornsalen i Visby

Skepp & Skoj er Gotlands museums børneudstilling, hvor børn og voksne kan lege sammen og samtidig lære om havets betydning for Gotland. Øen har altid været afhængig af havet med transport, fiskeri, handel og turisme i fokus. Skep & Skoj byder på aktiviteter for hele familien.

4. Gangvide Farm, När

På Gangvide Farm kan de mindste børn blandt andet prøve at ride på pony og sejle i kano, samtidig med at de besøger alle husdyrene. Om sommeren kan man også se teater på gården. De seneste år har stedet endda arrangeret teaterlejr i samarbejde med Boulevardteateret.

5. Gotlandstoget, Dalhem

Med Gotlandstoget i Dalhem kan I rejse tilbage i tiden. En dampmaskine trækker toget og giver en autentisk oplevelse af, hvordan det var at rejse på Gotland på den tid, da bedsteforældrene var unge.


6. Kotteland, Visby

Kotteland er Visbys legeland. Her finder I flere forskellige områder som trampolinland, piratverden, multibane, rutsjebaner og klatrestativ, filmhjørnet og et komplet småbørnsområde. For at gøre besøget så sjovt og hyggeligt som muligt er det vigtigt at følge nogle enkle regler: Alle gæster skal have strømper på, ingen skarpe genstande er tilladt, og på grund af fare for kvælning under legen skal tyggegummi og slik gemmes til bagefter.

7. Lummelundagrottan, Lummelunda

I Lummelunda kan I gå på opdagelse på Gotland indefra. Et besøg i Lummelundagrottan er en oplevelse for alle aldre. Her kan hele familien gå sammen på guidet tur gennem grotten, eller de mindste kan udforske deres egen hule, Knattegrottan.

8. Minidjurgården, Stenkyrka

På mini-bondegården i Stenkyrka kan I besøge høns, kaniner og små grise. Alle besøg foregår sammen med en dyrepasser, så det er vigtigt at bestille tid på forhånd. Husk at tage madpakke eller grillmad, kul og tændvæske med, hvis I vil benytte jer af gårdens tilbud om at låne en grillplads.

9. Pannkaksträdet, Väskinde

Pannkaksträdet er en legeplads, som er bygget rundt om en af de største træer på Gotland. Her er der mange muligheder for sjov og leg, og I kan lave pandekager over åben ild. Legepladsen er etableret til minde om to drenge, Max og Charlie, som døde i tsunamien i Thailand i 2004.

10. Mix Ranch, Stenkyrka

25 km nord for Visby ligger Mix Ranch. Fodbold, frisbee-golf, minigolf, svømning er blot nogle af de mange aktiviteter, både store og små kan kaste sig over her. For de mindste er der træværksted, kæpheste og traktorer at lege med.

Gotland

Billedskønne Gotland ligger kun 90 km fra det svenske fastland. Kommer du sejlende med færgen til Gotland fra fastlandet, er noget af det første der møder dig synet af den gamle middelalderby Visby, der er omgivet af en imponerende flot ringmur. Gotland har ca. 800 km. kyststrækning og om sommeren betyder det masser af muligheder for strandliv, solbadning, udflugter og ægte afslapning.

Hovedside