Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Dog sledding, Vålådalen, Jämtland
Foto: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

8 aktiviteter til skiferien i Sverige

Det er skønt at stå med fuld fart ned ad en piste eller stå på langrend dybt ind i skove og fjelde. Men er du blevet træt i lårene, eller trænger I til lidt afveksling, er der i Sverige rig mulighed for at gøre skiferien til mere end at stå på ski. Mange skiområder har et stort udbud af aktiviteter, der bringer jer endnu længere ud – eller måske snarere ind i – den svenske natur.

1 Hundeslædekørsel og kanetur

Oplev Sverige fra hundeslæde (på svensk: hundspann), mens slædehundene nyder arbejdet og trækker jer af sted. Er man til lidt mere komfort og lidt mindre fart, kan man tage en kanetur bag heste eller rener.
Du finder bl.a. hundeslædekørsel i Björkliden (Nordsverige), KläppenIdre FjällStötenSkiStar Sälen og Vemdalen.

2 Snescootere

Vil I ha’ den ultimative fartoplevelse, kan man på langt de fleste af vintersportsstederne i Sverige leje snescootere, bl.a. i Björkliden og Idre Fjäll. En scootertur kan være med til at sætte lidt ekstra fart på din skiferie og give mulighed for at komme længere ind i fjeldet.

3 Elge, ulve, bjørne og losser.

Sverige har et rigt dyreliv og ofte har vintersportsstederne en dyrepark tæt på, hvor du kan møde elge, ulve, bjørne eller losser på tæt hold, f.eks. Orsa Grönklitts dyrepark. Dyrene, der fortsat enkelte steder lever frit i den svenske natur, møder man aldrig som almindelig skiturist, så et besøg i en dyrepark er en god mulighed for at prøve at fodre en elg helt selv.

4 Isfiskeri

Flere steder kan I også få en helt særlig lystfiskeroplevelse: Isfiskeri! Solidt tilfrosne søer giver sikre muligheder for at gå langt ud på isen, bore og save sig et hul, og opleve glæden ved at komme tæt på fiskene inden de bider på. Flere steder er isfiskeriet organiseret med huller lavet på forhånd og varm kaffe undervejs! Prøv f.eks. dette i Orsa Grönklitt.

5 Kælketure

For de allermindste (og måske også for deres forældre), kan det være rart at kunne holde en pause fra skiene og stadig lave noget aktivt sammen. Derfor har flere vintersportssteder sørget for, at man kan kælke i bestemte tidsrum på børnebakkerne, f.eks. Kläppans kælkeaften.

6 Naturlegepladser

Næsten alle vintersportssteder har særlige oplevelsestilbud til børnefamilier: Naturlegepladser, geder og får til at klappe og fodre, særlige børneskiområder og meget mere, der kan gøre oplevelserne endnu større for familiens børn – og skaffe de voksne tid til endnu en tur ned af pisterne.

7 Vandring med snesko

Med et par snesko på kan man relativt ubesværet komme lidt uden for stier og løjper og opleve vildmarken i Sverige på tæt hold. Børn fra ca. 10 år kan sagtens tage med. Typisk tilbyder vintersportsstedet en guidet tur. Læs mere om vandring med snesko i Idre Fjäll.

8 Isklatring

Isklatring er en af de mere eksotiske aktiviteter, som Sverige kan tilbyde. Vil man udfordre sig selv, sin fysik og sin psyke, så kan en tur i de frosne vandfald med pigsko og isøkse måske være det helt rigtige. Børn kan typisk være med fra 12 år ledsaget af en voksen. Her er Björkliden er mulig destination.