Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Hundeslædekørsel i Orsa Grönklitt i Dalarna
Foto: Orsa Grönklitt / Grönklittsgruppen

Aktiviteter

8 aktiviteter på skiferien uden ski

Det er skønt at mærke suset på alpin ski eller at udforske skove og fjelde på langrend; men er du blevet træt i lårene - eller trænger du bare til noget afveksling - så er der rig mulighed for at gøre skiferien til mere end at stå på ski. Mange skiområder har et stort udbud af aktiviteter, der bringer jer endnu længere ud - eller måske snarere ind i - den svenske natur.


1. Hundeslædekørsel og kanetur

Oplev Sverige fra hundeslæde (på svensk: hundspann), mens slædehundene nyder arbejdet og trækker jer af sted. Er man til lidt mere komfort og lidt mindre fart, kan man tage en kanetur bag heste eller rener.
Du finder blandt andet hundeslædekørsel i Björkliden (Nordsverige), KläppenIdre FjällStötenSälen og Vemdalen.

2. Snescootere

Vil I have den ultimative fartoplevelse, kan man på langt de fleste af vintersportsstederne i Sverige leje snescootere, blandt andet i LofsdalenBjörkliden og Idre Fjäll. En scootertur kan være med til at sætte lidt ekstra fart på din skiferie og give mulighed for at komme længere ind i fjeldet.

3. Elge, ulve, bjørne og losser.

Sverige har et rigt dyreliv og ofte har vintersportsstederne en dyrepark tæt på, hvor du kan møde elge, ulve, bjørne eller losser på tæt hold, f.eks. Orsa Grönklitts dyrepark. Det er ikke ofte, at man som almindelig skiturist møder dyrene, der lever frit i den svenske natur, og derfor er et besøg i en dyrepark en god mulighed for at opleve Sveriges mange dyr, heriblandt elgen. 

4. Isfiskeri

Flere steder kan I også få en helt særlig lystfiskeroplevelse: Isfiskeri! Solidt tilfrosne søer giver sikre muligheder for at gå langt ud på isen, bore og save sig et hul, og opleve glæden ved at komme tæt på fiskene inden de bider på. Flere steder er isfiskeriet organiseret med huller lavet på forhånd og varm kaffe undervejs! Orsa Grönklitt tilbyder eksempelvis gode muligheder for isfiskeri.


5. Kælketure

For de allermindste (og måske også for deres forældre), kan det være rart at kunne holde en pause fra skiene og stadig lave noget aktivt sammen. Derfor har flere vintersportssteder sørget for, at man kan kælke i bestemte tidsrum på børnebakkerne, f.eks. Kläppens kælkeaften.

6. Naturlegepladser

Næsten alle vintersportssteder har særlige oplevelsestilbud til børnefamilier: Naturlegepladser, geder og får til at klappe og fodre, særlige børneskiområder og meget mere, der kan gøre oplevelserne endnu større for familiens mindste – og skaffe de voksne tid til endnu en tur ned af pisterne.

7. Vandring med snesko

Med et par snesko på kan man relativt ubesværet komme lidt uden for stier og løjper og opleve vildmarken i Sverige på tæt hold. Børn fra ca. 10 år kan sagtens tage med. Typisk tilbyder vintersportsstedet en guidet tur. Læs f.eks. mere om vandring med snesko i Idre Fjäll.

8. Badelande

Findes der noget bedre end at plaske i det varme vand efter en dag på ski? Flere af Sveriges vintersportssteder byder på badelande, mindre pools og afslappende spa-afdelinger med jacuzzi. I Billingen i Vestsverige kan du koble af og hygge med familien i et af Sveriges mest populære badelande, Arena Skövde, med flere pools, børnebassin og en lækker spa-afdeling til mor og far. Også Stöten, Idre Fjäll og Lindvallen i Sälen byder på attraktive badelande. I Ulricehamn kan du tilføre skiferien en snært af luksus ved at kombinere en dag på ski med et ophold på spahotellet Kurorten Mösseberg