Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vandring i bjergene i Abisko Nationalpark
Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Destination

Abisko Nationalpark

Abisko er en 77 km² nationalpark i det nordvestlige Lapland, berømt for dens åndeløse naturskønhed. Her er et vildt dyreliv, der ikke findes noget andet sted i Skandinavien, samt gode muligheder for vinteroplevelser og vandreture under sommerens Nordlys.


Sommer i Abisko

Den eventyrlige natur i Abisko indbyder til trekking gennem de hårdføre skove, gennem dybe kløfter og forbi majestætiske vandfald. Oplev dybe huller og klippespalter eller prøv lykken med fluefiskeri i elve og vandløb. Glem ikke at opleve Trollsjön, den klareste sø i Sverige, i Kärkevagge dalen.

Vinter i Abisko

I Abisko kan I både dyrke alpint skiløb, køre off-pist eller stå langrend over de store vidder. Prøv også den særlige telemark teknik, der er næsten som traditionelt alpint skiløb, men med langrendsski. Prøv også at drage ud med snesko eller hundeslæde og find en sø, hvor I kan forsøge jer med isfiskeri. Og vil I have en ægte lokal oplevelse, så står den på rensdyrkød, varm kaffe rundt om bålet og et møde med den indfødte samiske befolkning. Læs mere om ski i Nordsverige her


Abisko Fjeldstation

Med sin placering i den nordligste del af Lapland, 250 km. nord for polarcirklen, er Abisko Fjeldstation Svenska Turist Förenings største og ældste overnatningssted; et klassisk logi for natten, der åbnede helt tilbage omkring år 1900.

Aurora Sky Station

Aurora Sky Station er et af de allerbedste steder i verden, hvis I vil opleve nordlyset. Tag stoleliften op til toppen og lær meget mere om, hvordan Aurora Borealis (det latinske navn for nordlys) observationer foregår med radiomodtagere og kameraer. Vil I have gourmet-oplevelser i nordlysets skær? Ingen problemer. I kan bestille en ægte gourmet middag fra det klassiske nordiske køkken og nyde den under det fantastiske nordlys.

Abisko er også udgangspunktet for Sveriges bedst kendte langrends- og vandrerute; den 440 km. lange ”Kungsleden”.

Lapland

Her er minus 40 grader om vinteren, og plus 30 grader om sommeren. Det er Europas sidste ødemark og hjemsted for Europas eneste indfødte folk, samerne. Det er også regionen med de 8 årstider, Nordlyset og midnatssolen!

Hovedside