Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Malmø skyline
Foto: Werner Nystrand

Fakta

Åbningstider i Malmø

Få mest ud af din tur til Malmø og tjek åbningstiderne, inden du tager afsted. Tiderne er generelle, så hvis du skal ind i en bestemt butik, så er det en god idé at tjekke en ekstra gang på butikkens hjemmeside.


Butikkernes åbningstider

Mandag – fredag: kl. 10:00 – 19:00
Lørdag: kl. 10:00 – 17:00
Søndag: kl. 12:00 - 16:00

Over 400 butikker holder åbent om søndagen i Malmø, og mange har endda åbent i længere tid end fra kl. 12-16.

Supermarkeder og indkøbscentre holder åbent hver dag til kl. 19 eller endnu længere, mens de fleste også har åbent om søndagen.

Åbningstider i julen og januarudsalg

Butikkerne i Malmø holder åbent alle dage i december til og med juleaftensdag. Alle butikker er lukkede d. 25. december og 1. januar. 

Anden juledag starter januarudsalget (også kaldt "mellandagsrea"), hvor størstedelen af byens butikker holder åbent frem til nytårsaftensdag. Læs mere om åbningstiderne i julen

Åbningstider i påsken i Malmø

I Danmark har de fleste butikker lukket i helligdagene, men i Malmø, og resten af Sverige, har butikkerne åbent som sædvanlig. Dette gælder naturligvis også i påsken. 

Skærtorsdag: De fleste forretninger, både små butikker og store indkøbscentre, er åbne mellem kl. 10-19.
Langfredag er en helligdag både i Danmark og Sverige, men mange butikker i Malmø har stadig åbent fra kl. 12-16.
Påskelørdag er næsten som en normal hverdag i Malmø, og mange butikker har åbent indtil kl. 16 eller 17.
Påskedag er der lukket i Sverige. Dog kan enkelte shoppingcentre have åbent.
2. Påskedag er butikkerne åbne mellem kl. 12-16, når butikkerne i Danmark fortsat holder lukket.

Andre helligdage

Kristi Himmelfartsdag er en helligdag i Sverige, men de fleste butikker holde søndagsåbent. Store Bededag og Sankt Hans er almindelige hverdage i Sverige. Læs mere om Sveriges helligdage her.  

Midsommerdag

Midsommer er en af svenskernes mest populære helligdage, og på selve midsommerdagen holder alle butikker lukket. Midsommerfejringen finder sted i weekenden mellem d. 20.-26. juni hvert år. 

Betaling og valuta

Sveriges valuta er svenske kroner (SEK). Kursen varierer, men ligger typisk på ca. 0,8. Det vil sige, at 1 svensk krone er 0,8 danske kroner værd. Eller hvis du vil vende på tallene: 1 dansk krone er lig med 1,2 svenske kroner. Du kan tjekke den aktuelle valutakurs her.

Nogle få butikker og restauranter tager imod danske kroner og Euro, men langt de fleste butikker accepterer udelukkende svenske kroner og betalingskort.

De fleste butikker i Skåne tager alle betalingskort (inkl. mastercard). Der kan forekomme gebyrer i forbindelse med betaling og hævning af valuta i udlandet. Kontakt din bank for at finde ud af, hvad det koster for dig. Hæveautomater findes mange steder rundt omkring i byens centrum og ofte ved togstationer.