Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

I byen med venner i Malmø, Skåne
Foto: Karolina Friberg/imagebank.sweden.se

Fakta

Åbningstider i Malmø

Få mest ud af din tur til Malmø og tjek åbningstiderne, inden du tager afsted. Tiderne er generelle, så hvis du skal ind i en bestemt butik, så er det en god idé at tjekke en ekstra gang på deres hjemmeside.

Butikkernes åbningstider

Mandag – fredag: kl. 10:00 – 19:00
Lørdag: kl. 10:00 – 17:00
Søndag: kl. 12:00 - 16:00

Over 400 butikker holder åbent om søndagen i Malmø, og mange har endda åbent i længere tid end fra kl. 12-16.

Supermarkeder og indkøbscentre holder hver dag åbent til kl. 19 eller endnu længere, mens de fleste også har åbent om søndagen.

Åbningstider i påsken i Malmø

Malmø har gode åbningstider i påsken også på helligdagene. Mange af butikkerne i Malmø holder nemlig åbent, mens de fleste i Danmark holder lukket.

Skærtorsdag, når det er helligdag i Danmark, har butikkerne i Malmø åbent som sædvanlig. De fleste forretninger, både små butikker og store indkøbscentre, er derfor åbne mellem kl. 10-19.
Langfredag er det helligdag både i Danmark og Sverige, men mange butikker i Malmø har stadig åbent fra kl. 12-16.
Påskelørdag er næsten som en normal hverdag i Malmø, og mange butikker har åbent indtil kl. 16 eller 17.
Påskedag er der lukket i Sverige. Dog kan enkelte shoppingcentre have åbent.
2. Påskedag er butikkerne åbne mellem kl. 12-16, når butikkerne i Danmark fortsat holder lukket.

St. Bededag

Store Bededag er en almindelig hverdag i Sverige.

Januarudsalg i Malmø

Udsalget (der kaldes "mellandagsrea") i Sverige starter allerede d. 25 december, selvom ikke alle butikker holder åbent. Vil man være helt sikker på, at butikkerne er åbne, er det en god idé at vente til d. 26 december.

Betaling og valuta

Sveriges valuta er svenske kroner (SEK). Kursen varierer, men ligger typisk på ca. 0,8. Det vil sige, at 1 svensk krone er 0,8 danske kroner værd. Eller hvis du vil vende på tallene: 1 dansk krone er lig med 1,2 svenske kroner. Du kan tjekke den aktuelle valutakurs her.
Nogle få butikker og restauranter tager imod danske kroner og Euro, men langt de fleste butikker accepterer udelukkende svenske kroner og betalingskort.

De fleste butikker i Skåne tager alle betalingskort (inkl. mastercard). Der kan forekomme gebyrer i forbindelse med betaling og hævning af valuta i udlandet. Kontakt din bank for at finde ud af, hvad det koster for dig. Hæveautomater findes mange steder rundt omkring i byernes centrum og ofte ved togstationer.