Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Dam i Småland
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Ädelfors Guldvaskning

Bliv guldvasker for en dag og mød Sveriges mest erfarne guldgravere. En spændende oplevelse i fredfyldte og frodige omgivelser ved Emåen i Østsmåland.

For over 260 år siden fandt man ægte guld i Ädelfors, og det blev starten på Sveriges første guldmine. Den dag i dag samles rigtige guldvaskere og andre amatører i Ädelfors i håb om at finde den gyldne guldåre. Som gæst her får du grundige instruktioner i kunsten at vaske guld, og både udstyr og fortæring er også en del af pakken. Vil du opleve et virkeligt guldgravereventyr, kan du overnatte i læskur eller på campingpladsen.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside