Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

MTB på Hallandsåsen i Halland
Foto: Oskar Albrektson

Overblik

Aktiv ferie i Halland

Med både sandstrande, vige og åløb, skove og kulturlandskaber er Hallands kyststrækning en gavebod for outdoor-folket. Hvis det også kribler i dig for at komme ud at vandre, cykle, padle eller surfe, så læs med og lad Hallands friske havluft fylde dine lunger på en aktiv ferie.


Havet har en helt særlig tiltrækningskraft på mange mennesker. Er du en af dem, der virkelig mærker blodet rulle, når du nærmer dig kysten, så glæd dig til et besøg i Halland. Uanset om du går efter action i bølgerne eller den ro, der følger med lyden af bølgeskvulp i vandkanten. Fra kysten er der aldrig langt til en frodig bøgeskov, en tæt fyrreskov eller et stemningsfuldt kulturlandskab, så du kan roligt kaste dine vandresko over skulderen og smøre cykelkæden – der er oplevelser i vente året rundt.

Havet som legeplads

Surfere fra Sveriges nabolande har for længst opdaget Hallands kyst som noget nær et surferparadis. Optimale vindforhold og kun sjældent stærke understrømme er en kombination, der kan give en surfer smil på læben. Traditionel windsurfing, kitesurfing, wakeboard og Stand Up Paddleboard (SUP) – der er masser af muligheder for at kaste sig i bølgen.

Byen Varberg og strandområdet Apelviken oser af californisk surferstemning – ofte med rigtig gode bølger. Lidt længere nordpå indbyder den svenske skærgård til SUP, hvor du står på et bræt og padler dig frem med pagaj i det lidt roligere vand. Du kan også padle SUP langs Fylleåen, hvor træernes grene hænger ud over åbredden og giver en nærmest jungleagtig stemning.

Naturligvis er der også rige muligheder for at ro i kano eller kajak ved kysten, og du finder nemt et sted at leje alt det udstyr, du skal bruge. Husk at proviantere, inden du tager ud på voverne, så du kan holde pause, når du kommer til det helt perfekte sted.

Læs mere om kajak, kano og SUP i Halland.


3, 2, 1 action

For danske mountainbikere er det nærliggende at udnytte Hallandsåsens stigninger og nedkørsler til de eftertragtede adrenalinsus. Hallandsåsen er blot halvanden times kørsel fra København, og her finder du masser af spor til et par energiske dage på hjul. På Vallåsen, der ligger på den nordlige side af Hallandsåsen, er der udviklet et downhill-center, som bare bliver større år for år. Du kan tage liften op og give den fuld pedal ned ad de præparerede stier i forskellige sværhedsgrader.

Er du slet, slet ikke færdig med fart og spænding, byder Hallandsåsen også på Zipline og Bungy Rocket i Kungsbyggets Äventyrspark. Her må du huske at nyde udsigten oppefra, for når det først går løs, suser du gennem luften og skal bare koncentrere dig om at nyde turen – og den herlige kildren i maven.

Cykelrute med lutter gode stoppesteder

Er du mere til en turistcykel frem for en terrængående cykel kan du glæde dig over, at Kattegattleden, Sveriges første nationale cykelrute, løber parallelt med Hallands kystlinje. På Kattegattledens hjemmeside, kan du orientere dig om delruter, service undervejs og finde tips til afstikkere ind i landet, hvor der gemmer sig kulturelle og historiske seværdigheder. På denne rute er det så dejligt nemt, at du bare følger næsen ligeud. Så længe du har havet på den samme side, kører du ikke forkert. Ruten er i høj grad familievenlig og går gennem hyggelige fiskerlejer, et varieret landskab med både klipper og sandstrande, og ved Haverdal tårner den hyggelige gamle mølle frem - Särdals Kvarn - som er Nordens største af sin art. Møllen er et eftertragtet udflugtssted, hvor det er oplagt at hvile benene og nyde lidt mad og drikke.

Læs mere om cykling i Halland.


En vandring med udsigt

En naturoplevelse med god tid til at dvæle ved en sjov sten, et forunderligt træ og de mægtige udsigter: Vandring er for alle, der vil have sjælen med. Og i Halland går du aldrig forgæves efter de oplevelser, der gør godt for både kroppen og sindet. Fx i naturreservatet Hökafältet ved Laholmbugten, hvor de afmærkede stier fører dig over klitterne og gennem tæt fyrreskov. I Haverdals naturreservat lidt længere nordpå toppes oplevelsen med Sveriges højeste klit, Lynga sanddyna, som er 36 meter høj. Herfra har du en spektakulær udsigt over skov og hav.

Du må ikke snyde dig selv for en af de allerbedste vandringsruter i Halland, Prins Bertils Stig. Den 18 km lange vandrerute begynder midt i Halmstad ved det 400 år gamle slot og bugter sig langs kysten hele vejen til Tylösand. Undervejs ændrer landskabet karakter med både sandstrande, skove, klipper og små bådehavne. Hvis du tager badetøjet med, er det aldeles oplagt at tage en forfriskende dukkert i Kattegat.

Læs mere om vandring i Halland.

Et paradis for golfspillere

Med et suverænt klima og golfbaner i nærheden af både kyst og by regnes Halland som et af Sveriges decideret bedste golfområder. Der er bogstaveligt talt et bredt register af oplevelser. Man kan både give sig i kast med links-, park- og skovbaner, ligesom der er baner ud til havet – alle sammen af høj kvalitet. Norra banan på Halmstad Golfklub og Kungsbacka er baner, som altid placeres i toppen, når landets bedste golfbaner skal udpeges, men også Ringenäs og Tönnersjö imponerer med golfoplevelser i naturskønne omgivelser. 

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside