Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kanotur på Rönneå sø i Midtskåne
Foto: Mickael Tannus

Aktiviteter

Aktiv ferie i Midtskåne

Midtskåne har alt, hvad hjertet kan begære, når det handler om natur og aktive udfordringer: stejle klipper, høje træer, lange cykelruter, klatring, sovepladser under åben himmel, trailrunning og meget mere til alle, der gerne vil bruge kroppen i ferien – og samtidig nyde en fantastisk natur.


Trailrunning

Midtskåne er kendt for sine smukke vandreruter og naturskønne stier gennem både skov, kuperet landskab og åbne vidder. Det er perfekte forudsætninger for trailrunning. Her kan du med sved på panden suse gennem et smukt landskab og samtidig bruge stort set alle muskler i kroppen, når det går op og ned ad bakkerne og ind og ud mellem træerne. Hvis du hellere vil lidt ned i tempo, kan du udfordre dig selv med at flerdages vandreture ad de markerede ruter – du bestemmer selv, om du vil sove under åben himmel eller hellere vælger en mere komfortabel løsning på et af egnens mange charmerende bed & breakfasts.

Under åben himmel

Uanset om du vandrer, løber eller cykler gennem Midtskånes varierede landskab, befinder du dig sjældent langt væk fra et shelter. Et shelter er oftest en enkel trækonstruktion, hvor du har et trægulv under dig og et tag over hovedet – men ellers fri udsigt til stjernerne og ingen moderne bekvemmeligheder, ud over måske et ildsted, hvor du kan lave mad. Det er en enestående måde at opleve naturen på, og takket være den svenske allemandsret har alle ret til at bruge det – og altså også overnatte – i naturen. Det er selvfølgelig under ansvar – stedet skal altid efterlades i samme stand, som da du kom. Så pak myggespray, en varm sovepose og en god madpakke, og tag ud på et spændende udendørseventyr, du sent vil glemme. Vil du have det lidt mere bekvemt, kan du tjekke ind på Nyrups Naturhotel, hvor de har en række runde, mongolske uldhytter, der gemmer sig blandt træerne – her sover du med fuglesang lige på den anden side af det tynde uldstof.

I træernes top

Uden for Höör kan du med hjelm, reb og seler og under kyndig ledelse af en garvet arborist klatre til tops i de imponerende store træer med Embla Träd. At nyde naturen, bruge sine muskler og udordre sig selv med fysiske præstationer er en skøn måde at holde ferie på. Når du klatrer op mod træernes højeste kroner, har du helt enkelt ikke tid til at fokusere på hverdagens bekymringer, men skal være 100 % fokuseret der, hvor du er. Vil du gerne have lidt fastere grund under fødderne, kan du vælge trævandringen i Fulltofta. Her kan du vandre oppe blandt træernes kroner på en 50 meter lang bane, som består af 300 planker – og er helt unik af sin slags i Sverige. Udover trævandringen har Fulltofta Naturcentrum en masse stier, du kan gå på, hvis du gerne vil nyde træerne nedefra.


Når vandet er dit rette element

I Midtskåne er der gode muligheder for at sejle i både kano og kajak. Du kan nyde det stille vand på blanke søer eller begive dig ud i vildere vand og med tungen lige i munden navigere omkring sten og skær. Der er mange steder at leje kano og kajak. Er du fiskeentusiast, er der også gode muligheder for at få den helt store fangst på krogen. Flere fiskecentre tilbyder fluefiskeri – og i vandet står de fantastisk flotte ørreder bare og venter på dig. Du kan begive dig ud på egen hånd eller få en kyndig guide med, som viser dig den ædle kunst. Flere steder er der også mulighed for at tilberede fangsten på stedet, og mange af centrene tilbyder også overnatning. Naturligvis er der mange muligheder for at bade og svømme i de midtskånske søer. Og hvis vejrguderne ikke er med dig, findes der flere lækre indendørs svømmehaller, du kan boltre dig i.

Verden set fra hesteryg

Se landskabet fra hesteryg! Nærmere bestemt en islænder, som tølter gennem skov og mark. Islændere er dejlige, rolige heste, som har deres helt egen gangart. Den hedder tølt og tager dig gennem landskabet på en rolig og behagelig måde. I Midtskåne er det nemt at komme med på en guidet tur i smågrupper med indlagt kaffepause med hjemmebag. Turene er tilpasset efter deltagernes rideerfaring. Så uanset om du aldrig har siddet på en hest før eller er en dygtig rytter, kan du få en herlig oplevelse i naturen sammen med ”din” hest.

Adrenalinkick

I Midtskåne kan du også kaste dig ud fra et fly – med faldskærm på selvfølgelig. Du kan udfordre dine venner til en omgang fodboldgolf - eller skyde dem på nært hold med paintballs – og du kan lave mad af det, du finder i skoven – med gode råd fra en kyndig guide. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan opleve! Kontakt info@visitmittskane.se for at skræddersy din egen oplevelse med eventyr i naturen.