Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

På cykeltur i Ängelholm i Skåne.
Foto: Ateljé Lena

Aktiviteter

Aktiv fritid i Ängelholm

Hvordan nyder du din fritid – med en fiskestang eller golfkølle i hånden? På hjul eller til hest? Til lands eller til vands? Uanset hvordan, finder du nemt den aktivitet, der passer dig allerbedst i Ängelholms vidunderlige natur.


Der er mange måder at opleve det nordvestlige Skåne på. I Ängelholm kommer du ikke til at kede dig undervejs, for både selve byen og området omkring bugner af aktiviteter for store og små. Tag familien eller vennerne med på spændende og udfordrende udflugter, eller slap af i den fantastiske natur.

Til fods

Der er masser af vandrestier i området omkring Ängelholm, der passer både til dig, der foretrækker en let eftermiddagstur, og til dig der hellere vil tage på en heldagsvandring med primus og rygsæk. Du kan bl.a. prøve kræfter med dele af Skåne-ruten, der er en næsten 1000 km lang og meget smuk vandrerute, der er delt op i 80 dagsetaper. Omkring Ängelholm går turen gennem smukke klitter langs bugten Skalderviken – og videre igennem de idylliske landsbyer langs naturreservatet Bjärekysten og det kuperede område i Hallandsåsen.

På cykel

Den måske bedste måde at opleve Ängelholms storslåede natur på er på cykel. Så kan du selv sætte tempoet og nyde alt fra pittoreske fiskerlejer til bølgende kornmarker og frodige skove. Vil du starte blødt op, kan det anbefales at følge Lergøgs-ruten (Lergöksrundan), der er en 16 km lang rundstrækning, der bringer dig gennem byen, langs med Rønne Å, gennem Kronoskoven, langs kysten og endelig tilbage til byen igen.

Kattegat-ruten (Kattegattleden) er Sveriges første nationale cykelrute, som samlet strækker sig over cirka 370 km. Ruten går fra Helsingborg i syd til Gøteborg i nord og følger kysten hele vejen, også ved Ängelholm.

Til hest

En ridetur i de skånske skove er en stor oplevelse, uanset årstid. I Hallandsåsen tilbyder Spelmandsgården ture på islændere, hvor du kommer godt rundt i skovene og det smukke og kuperede landskab via hyggelige ridestier. Alle kan være med, for der er ture for både børnefamilier og til dig, der vil og kan lidt mere.

Også Lyckegården i Tåstarp syd for Hallandsåsen tilbyder rideture i skovene og langs søerne. 


Til vands

Prøv en tur på Rønne Å med enten kano, kajak eller SUP (Stand Up Padle). Her padler du gennem duftende fyrreskove, frodige løvskove, forbi marker og enge og videre direkte ind i hjertet af Ängelholm. Det rolige vand i Rønne Å byder kun på et par lidt sværere passager, så hele familien kan sagtens tage på tur sammen. 

Lystfiskeri

Ängelholm byder på masser af muligheder for lystfiskeri. Der er tre gode steder, hvor du kan fiske med fisketegn: Rønne Å, Vege Å og ved Västersøen. I floder og åer er det tilladt at fiske fra marts til september, og i Västersøen må du fiske året rundt. Om vinteren kan det være sjovt at prøve kræfter med isfiskeri på søen. Husk et varmt dyreskind at sidde på, og sørg for at pakke en picnickurv med varm chokolade og kaffe.

For golfspillere

Ängelholm ligger lige midt i det, der med rette kaldes Sveriges bedste golfdestination. Faktisk er det nordvestlige Skåne dét område i verden, hvor koncentrationen af golfbaner er næststørst – kun overgået af Florida. Det er med andre ord et mekka for golfere på alle niveauer, og på grund af det skånske klima, begynder sæsonen her før andre steder i Sverige.