Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Forår på Ängavallen i Skåne
Foto: Ängavallen

Overnatning

Ängavallen

I dag er Ängavallen nærmest en destination for økologiske getaways med både hotel, restaurant, konferencecenter, gårdbutik og mulighed for en simpel picnic i den eventyrlige park.


Ängavallen - økologisk getaway for mennesker og dyr

Tænk at kunne leve mennesker og dyr sammen, hvor der tages højde for dyrenes naturlige vilkår – i et 100 % økologisk landbrug. Hvor selvforsyning ikke er et modeord, men et almindeligt dagligt vilkår gennem mange år. Hvor kærligheden til natur, dyr og mennesker strømmer gennem alle døgnets gøremål, for der skal være plads til alle. Til grisen, der helst går med trynen i jorden, og til afgrøder der vokser i det tempo som de naturlige omgivelser nu engang giver mulighed for. Sådan er det på den skånske gård Ängavallen, syd for Malmø, hvor familien Nordström i snart 50 år har sat omsorg for natur, dyr og mennesker i centrum for hele gårdens virke.

Gårdbutik og café

Allerede for 35 år siden slog Rolf Axel Nordström portene op til Sveriges første gårdbutik netop her på Ängavallen. Præcist som i dag var alt i gårdbutikken fremstillet af økologiske råvarer, og langt de fleste varer, med få undtagelser, er dyrket og fremstillet på Ängavallen. Kornet bliver malet på egen mølle. Melet anvendes til brød i bageriet, og mælken fra gårdens køer bliver forvandlet til ost og smør på Ängavallens eget osteri og mejeri.

Gårdbutikkens kødprodukter har nærmest sin egen historie, for Rolf Axel Nordström købte i sin tid Ängavallen for at opdrætte grise på en markant anderledes måde, end den han havde set i den etablerede industri. Her på gården får grisene lov til at gå ude året rundt under naturlige forhold og fodres med gårdens egne økologiske afgrøder. Kun de grise som aldrig har fået medicin - og det er de allerfleste - anvendes til mad, deraf navnet HälsoGris. De samme principper gælder for HälsoLamm, HälsoOx, der sælges i forskellige udskæringer, pølser og specialiteter i gårdbutikken og caféen. Hos Ängavallen får du mad der er lavet med kærlighed og omsorg for dyr og natur; mad uden medicin og kemikalier.


Hotel med økologisk profil

Med strand og natur lige uden for døren ligger Ängavallen perfekt til et forlænget weekendophold. Hotellet er indrettet efter bæredygtige principper med miljøbevidste valg i selv den mindste detalje: Fra sengetøj til isolering og levering af elektricitet. Værelserne er hyggeligt indrettet i ægte skånsk stil på et hotel i absolut topklasse. Hvis du ikke allerede er blevet fristet af et ophold i disse skønne omgivelser, så bliver du det, når du ser morgenmadsbuffeten. 100 % økologisk og særdeles varieret med hjemmebagt brød, æg, pølser og oste – foruden et stort udvalg af te og juice.


Åbent året rundt

Hotellet holder åbnet alle dage året rundt, hvilket for hotelgæsterne også gælder restauranten, hvor du kan nyde en økologisk gourmetmenu i en traditionel eller vegetarisk version. Vil du handle lækre specialiteter og råvarer i gårdbutikken, er her åbent torsdag, fredag, lørdag og søndag. Naturligvis med ekstra åbningstider op mod jul, så du får rig lejlighed til at købe ind for at kunne kræse om dine gæster i højtiden.

Læs mere på www.angavallen.se