Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Laxtrapporna i Ängelholm, Skåne
Foto: Ängelholms Näringsliv AB

Aktiviteter

Ängelholm - Mellem hav og skov

Smukke strande, Hallandsåsen, bølgende marker og stille søer


Kystbyen Ängelholm ligger lunt i Skäldervikens favn, midt mellem Kullen-halvøen og Bjærehalvøen i det nordvestlige hjørne af Skåne. Her kan du tage cykelstien gennem Kronoskoven til den 6 km lange sandstrand, hvor du kan bade og nyde den betagende udsigt. Rønne Å snor sig gennem byen, der byder på alt, hvad hjertet begærer: Butikker, restauranter, caféer, gallerier, biografer og masser af gode steder at overnatte, uanset om du er til hotel, vandrerhjem eller Bed & Breakfast. Midt i byen er frilandsmuseet Ängelholm Hembygspark en oase for hele familien, bl.a. med en stor legeplads for de mindste gæster.

I området omkring Ängelholm ligger de hyggelige, små landsbyer tæt, og mod nord ligger den mægtige Hallandsås, der lokker med et eventyrligt friluftsliv og masser af aktiviteter i de dybe skove. Du finder alt fra alpint skiløb om vinteren, til sne-fri aktiviteter som kælkebane (på hjul), tovbaner og mountainbikeruter resten af året. Over alt er der desuden vandrestier, og på Västersøen og Rössøen kan du padle, sejle og fiske året rundt. Find inspiration til dit ophold herunder:

Trollehallar

Følg stien langs den rislende bæk og klatr op til Snapphanestallarna, som er en stor klippesprække, hvor de dansksindede ’snaphaner’ under den dansk-svenske krig i 1600-tallet gemte deres forsyninger og fanger. De stejle klippevægge her i slugten er op til 30 meter høje.


Västersøen, Ugglehult 

Det dejlige søbad er åbent mellem maj og september, hvor du kan pjaske og svømme i det friske søvand. Det er også muligt at leje robåde og købe fisketegn. Der er endda indrettet en elevator, så kørestolsbrugere kan blive løftet ombord i bådene og på den måde også nyde en udflugt på søen. 
 

Laxtrappan, Munka Ljungby

Tag madkurven med ud og nyd de fredelige omgivelser, eller tag en forfriskende dukkert i fisketrappen her i løbet af sommeren. Der er parkeringspladser lige i nærheden, og er du på cykel, kan du cykle helt op til. Den dejlige vandresti Munka Möllestig løber også forbi på sin vej ned langs åen. 

Snorkelrute ved hultabryggan, Björkhagen

Ved Hultabryggan finder du en helt unik natursti under vandet, som du kan udforske med snorkel og dykkerbriller. Stien består bl.a. af 10 betonfundamenter, hvor der på hvert stykke sidder en illustration og en tekst, der fortæller om de forskellige dyrearter i bugten. Snorkelruten er velegnet til både børn og voksne.

Kronoskoven

I den idylliske Kronoskov står træerne helt ned til klitterne på stranden. Her er flere vandrestier, der varierer fra 2,5 til 11,5 km, og området er rigt på både plante- og dyreliv. I den sydlige del af skoven finder du noget så sjældent som et UFO-monument.


Djurholmen

Lige nord for Västersøen finder du Djurholmen, der byder på storslåede naturoplevelser. Der er en række vandrestier og udendørs grillpladser fordelt i området, og hvis du går på opdagelse, støder du på en stor tørvemose, en slugt med små vandfald og masser af skov. Hvis du er heldig kan du endda se både elsdyr og ryper. 

Klitterhus 

Her ligger en af Sveriges længste og smukkeste sandstrande, der strækker sig hele 6 km fra Sibirien i syd til Skälderviken havn i nord. Du kan bade fra stranden eller springe i fra badebroen, som også har en rampe, der går ned i vandet. Om sommeren er der livreddere på stranden.

Vejbybadet

Nyd et udendørs bad for hele familien i Vejbybadet. Her kan du svømme i en 25 meter lang swimmingpool, der er børnebassin til de små og man kan varme sig i saunaen. 

Vattnets Hus

Du må ikke gå glip af Ängelholms nyeste attraktion, Vattnets Hus, der åbnede i februar 2017. Det er et must for alle med hang til vand, leg og læring, for det er indrettet med henblik på, at man skal blive klogere på vand og vandmiljø i sin helhed. Men det vigtigste er selvfølgelig at boltre sig i vandet, og der er både plads til at svømme baner og nyde et afslappende spabad – eller prøve en af de svimlende vandrutsjebaner. Er du til en ekstra wellness-oplevelse, byder spaen også på et dampende hamam, hvor du kan blive varmet igennem og få sluppet en strøm af endorfiner løs i kroppen.