Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Familie på stranden i Ängelholm
Foto: Lena Evertsson / Ateljé Lena Photography

Destination

Ängelholm

Hop i bølgen fra nogle af Sveriges smukkeste strande i kystbyen Ängelholm i det nordvestlige Skåne. Ängelholm har længe været en af landets mest populære badebyer, men byen byder på mere end strand. Her kan du også opleve et livligt og hyggeligt byliv eller nyde stilheden i den fantastiske natur.

Om Ängelholm

Ängelholm rummer på én gang masser af historie, kunst, kultur og varieret natur lige i baghaven. Faktisk er naturen en attraktion i sig selv med brede sandstrande, dybe skove, søer og åer. Her kan du være aktiv på vandretur, svinge en golfkølle, kaste snøren ud, tage på kanoeventyr med familien, eller du kan læne dig tilbage og nyde det livlige bymiljø med spændende shopping og et væld af hyggelige spisteder. Og det er endda nemt at komme til Ängelholm - fra København tager det cirka halvanden time, enten i bil eller med toget, der stopper midt i centrum. 

i
Foto: Lena Evertsson / Ateljé Lena Photography
Lergöksorkesteret i Ängelholm, Skåne.
Foto: Lena Evertsson / Ateljé Lena Photography

Spændende kunst og kunsthåndværk

Keramik spiller en særlig rolle i Ängelholm, især den lille lergøg, som du ikke kan undgå at støde på. Lergøgen er byens absolut mest populære souvenir. Dens historie går helt tilbage til midten af 1800-tallet, hvor man kunne købe den på markederne som et spøjst stykke legetøj til børnene. I dag er den blevet et symbol for byen og fremstilles i et hav af udformninger. Ängelholm kan endda prale af Sveriges (og vel nok også verdens) eneste lergøg-orkester, som du kan opleve live sankthansaften og alle lørdage i juli på Stortorget midt i centrum.

i
Foto: Lena Evertsson / Ateljé Lena Photography
Keramik i Ängelholm.
Foto: Lena Evertsson / Ateljé Lena Photography