Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Lift i Åre
Foto: Karl Hägglund

Destination

Åre

Åre består af de tre skiområder Duved, Åre by, og Åre Björnen. Skisportsstedet byder på en unik kombination af skiløb og underholdning i Nordeuropas mest hyggelige og trendy fjeldby.


Skandinaviens skihovedstad ligger i Åre. Her er rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der skal prøve det for allerførste gang.

Åre by

Skiområdet ved Åre By byder på det mest udfordrende skiløb, og det er også herfra, man tager liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet helt fantastisk – såvel på som uden for pisten. Ingen tvivl om at dette – i mere end én forstand – er ”højdepunktet” for de fleste skiløbere.

Duved

Hvis du ønsker en skiferie i rolige omgivelser, hvor pisterne er brede og sneen let og luftig, er det helt sikkert Duved, du skal tage til. Her finder du flotte bakker med brede sving i smukke omgivelser. I Duved findes nogle af Åres bedste pister, og bakkerne er helt oplagte til carving.

Stedet tilbyder et godt udvalg af pister, fra grønne til røde, så de mindste også kan være med. Størrelsen på skisportsstedet gør, at det er muligt at udfordre sine skikundskaber hver for sig, men det er stadig let at finde hinanden til en frokost i det smukke landskab.

Åre Björnen

Skiområdet Björnen fokuserer på at give børn og deres familier den bedste oplevelse på ski. Her er fokus på nybegynder- og børnebakker. Ligesom der også er kælkebakke og en grøn børnepark. Til de mere erfarne skiløbere er der også et udvalg af røde pister.

Skisportsstedet tilbyder en masse underholdning til de mindste på ski, f.eks. eventyrskoven i Bjørnelandet. Her kan I som familie møde bjørnefamilien, der er klar til at underholde jer og tage hele familien med ud på eventyr.


Aktiviteter for børn i Åre

I hele Åre er der mange forskellige aktiviteter for børn. Der er blandt andet maskotten, snemanden Valle, som børnene kan møde på de forskellige skiområder. Hele familien kan også tage på eventyr sammen og besøge Valles Ski Adventure. Her kører man ned af en eventyrlig oplyst løjpe, mens man bliver mødt af lysshow og lytter til Valles musik. 

Snowparks i Åre

Åre er i særdeleshed kendt for sine snowparks, hvor der er mulighed for, at alle kan deltage uanset alder og niveau. Her kan du finde masser af hop, rails og features – så der er god mulighed for, at hele familien kan blive underholdt og udfordret. Lige nu bygges to børneparker, så de helt mindste også kan prøve kræfter med hop og terrænbølger.

Transport til Åre

Du kan flyve direkte fra Danmark til Östersund uden mellemlandinger med easyJet. Herfra kan du tage en transitbus til Åre.