Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Årjängs Golfklub i Värmland
Foto: Årjäng Golfklubb

Aktiviteter

Årjängs Golfklub

Årjängs Golfklub i Värmland ligger knap tre timers kørsel nord for Gøteborg. Banen er kendt for sine store, ondulerede greens, og den byder på varierede udfordringer hele runden igennem, hvilket tiltrækker tusinder af greenfeegæster i løbet af en sæson.


Banebeskrivelse

18-hulsbanen på Årjängs GK åbnede i 2004 og er en kuperet park- og skovbane, tegnet af den anerkendte banearkitekt Peter Nordwall. Den er karakteriseret ved store greens og brede fairways i naturskønne omgivelser ved Svensbysøen.

Hul 10 er banens signaturhul. Tee på dette par 5-hul ligger højt i terrænet, hvilket giver et godt overblik, så spilleren allerede her kan lægge en god strategi til at sikre par. Hullet er relativt kort, men det har til gengæld tre små damme, som må forceres på vej ind mod green. Den første dam er placeret lige neden for tee, så allerede ved udslaget plejer spillerne at vælge retning, afhængigt af handicap og dagsform. De dristige spillere benytter driver, men så kommer dam nummer to let i spil. For at undgå vandet må bolden placeres til venstre i fairway ved siden af dammen. De, der klarer dette, og oven i købet får et godt andetslag over dam nummer tre og ind på green, har absolut en birdie inden for rækkevidde.

Langt de fleste lægger sig lidt foran dam nummer to på udslaget. Derefter slår de over dammen for at komme ind på green på tre slag. Greenen er stor, men bevogtes af den tredje dam foran og bunkere bagved. For de, der lander i bunker, står udfordringerne i kø. Greenen hælder nemlig ned mod det berømte vand på den anden side. Desuden er den onduleret, så et dårligt indspil vil som regel føre til et tre-put eller mere.

Miljø og træningsfaciliteter

På Årjängs Golfklub er der fine træningsområder, proshop, klubrestaurant med udsigt over banen og mulighed for at leje golfbil. Klubbens scorekort er koblet til systemet OnTag, så du kan føre score via din smartphone.  

Overnatning

Årjängs Golfklub tilbyder golfpakker, som inkluderer både mad, golf og overnatning, for eksempel i hytter lige ved banen. Derudover er der et område med plads til campingvogn eller autocamper med tilslutning til el på stedet. Klubben samarbejder også med hoteller og andre aktører i nærheden – se klubbens hjemmeside for mere information.

Find aktuelle tilbud her.