Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Åsnen i Småland
Foto: Per Pixel / Destination Åsnen

Destination

Åsnens nationalpark

Sveriges 30. nationalpark Åsnen, der blev indviet i 2018, er en af Smålands mest særegen naturområde. Den lavvandede sø har et rigt dyre- og planteliv, og der er masser af fisk. Du kan tage en kanotur i søen, cykle rundt om den eller vandre i et af de tolv naturreservater. Der er flere hyggelige campingpladser, B&B’er, hytter og pensionater.


Nationalparken Åsnen består af vand, skov, græsgange og enge. Åsnen er dejlige sommerminder, glade mennesker, mad og musik. Det smålandske naturområde består mest af vand og øer, hvor mennesker i samklang med naturen har skabt et unikt miljø. Det mest særegne er den vestlige del, en øverden med næsten 200 øer, som stadig er forholdsvis urørt med flere hundrede år gamle skove.

”Åsnen er en typisk smålandsk sø fyldt med vige, næs og mange øer.”

Området er et smålandsk ferieparadis med natur og kultur i en spændende blanding. Her får du alt, hvad du kan begære af oplevelser på ferien. Du kan tage på en fredelig kanotur, et eventyr til hest eller besøge en bugnende gårdbutik med delikatesser, inden du kryber ned i soveposen eller hotelsengen for at lade op med en god nats søvn, klar til næste dags oplevelser. I Åsnen møder du den vaskeægte natur.

Åsnen er en typisk smålandsk sø fyldt med vige, næs og mange øer. Den sammenlagte kystlinje er hele 740 km lang med masser af spændende oplevelser. Søen er lavvandet med tre meters gennemsnitsdybde, hvor de gamle gedder ligger og lurer på deres bytte i sivene.

Søen og vandløbene er perfekte til en langsom kanotur med spidse ører og øjne på stilke, efter fuglelyde og fiskeplask. I himlen over dig sejler lommer, fiske- og havørne, og under vandoverfladen gemmer sig gedder, sandarter og ål.

Tjek Destination Åsnen på Facebook her.

Tjek Destination Åsnen på Youtube her.

Natur og friluftsliv i Småland

I Småland finder du den "klassiske" svenske natur. Her kan du bo i de traditionelle røde træhytter og gamle ødegårde afgrænset af stengærder. Her kan du bo tæt ved en sø og nyde stilheden og roen. Du kan støde på en elg i skoven. Men i Smålands natur finder du også udfordringer og aktiviteter for hele familien.

Hovedside