Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Astrid Lindgrens World
Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Aktiviteter

Astrid Lindgrens Verden

Du kender Astrid Lindgrens herlige figurer fra din egen barndom og har sikkert som barn drømt dig ind i de eventyrlige historier. Dine børn drømmer om præcist det samme, og i Astrid Lindgrens Verden møder I Pippi, Emil, Madicken, Ronja Røverdatter og alle de andre på tætteste hold. Faktisk bliver I selv en del af de historier, når I træder ind i Villa Villekulla, på Katholt eller Mattisborgen.

Astrid Lindgrens verden i Vimmerby er en helt speciel oplevelse for alle os, der er vokset op med den svenske forfatters historier. Et for et er de forskellige miljøer bygget op i børnevenlige størrelser - og i overbevisende gennemført stil. Astrid Lindgrens verden er nemlig en temapark, der er dedikeret til Emil fra Lønneberg, Madicken fra Junibakken, Pippi Langstrømpe og alle de andre fra Astrid Lindgrens populære fortællinger. Du og din familie bliver en legende del af de klassiske historier, helt i Astrid Lindgrens ånd. Hun ønskede om nogen at inspirere børn til fantasi og leg, og det får I rig lejlighed til her i parken.

De små får store øjne

Et af de absolut populæreste områder er omkring Villa Villekulla, hvor Pippi Langstrømpe bor. Og der hvor Pippi er, sker der altid noget. Se hende kæmpe mod pirater eller mod tyvene Dunder-Karlsson og Blom - og i næste øjeblik hvordan hun driller politimændene Kling og Klang. Men selvom Pippi Langstrømpe har meget at se til, er hun altid klar til at lege med gæsterne.

På Katholt hejser Emil den lille Ida op i flagstangen og kommer til at lave en skarnstreg, der gør faren så rasende, at det velkendte Eeeeeemiiil runger ud over gården. Heldigvis kan I følge med Emil over i værkstedet, som er fyldt med træmand.

Eventyret fortsætter i Mattisborgen og ude i den store Mattisskov sammen med Ronja Røverdatter. Fra Helvedesgabets rædsel er der ikke langt til Junibakken, hvor Madicken og Lisabet bor. Her hersker en helt anden ro og idyl, præcist som i bøgerne. Skal I hele vejen rundt til alle de populære figurer, som også tæller Brødrene Løvehjerte og Karlsson på taget, er det en god idé at planlægge et besøg over flere dage. For skal man nævne noget negativt ved Astrid Lindgrens Verden, er det, at dagen går lidt for hurtigt.


Legen er i gang overalt

Ind imellem sjov og spas er det nemt at finde rolige steder og puste ud. Fra det ene miljø til det næste er der flere hyggelige steder at slå sig ned. I kan gå en tur på engene eller lade børnene hoppe i høet på høloftet nær Katholt – faktisk lever legen i hver en krog af Astrid Lindgrens verden.

Hvis I ikke selv har madkurv med, er der flere restauranter at vælge mellem. Mange af retterne, der serveres her, er smålandske husmandsklassikere som Raggmunk (kartoffelpandekage) med flæsk. Er i mere til pandekager eller de velkendte svenske kødboller findes de også på menukortet.

Overnat i den lille by

Skal man have alle oplevelserne med, er en overnatning omkring parken ret oplagt. Og det er der gode muligheder for i Den lille by, som er en nybygget hytteby med god plads til leg og bare at være sammen. I tilknytning til hyttebyen er der desuden en campingplads, og der er også mulighed for at benytte parkeringspladsen til overnatning i campingvogn. Her er der dog ingen elektricitet, men adgang til toilet.