Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Astrid Lindgrens Verden i Småland
Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Aktiviteter

Astrid Lindgrens Verden

Hvis der er noget Astrid Lindgren levede for, var det børns ret til at være børn. I Astrid Lindgrens forunderlige verden bliver forfatterens kendte børneunivers til virkelighed. Her bor Pippi, Emil, Madicken, Ronja Røverdatter og alle de andre, side om side i en verden af leg og historie for hele familien. Faktisk bliver I selv en del af de historier, når I træder ind i Villa Villekulla, på Katholt eller Mattisborgen, hvor de kendte figurer glæder sig til at møde Jer.


Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby er en helt speciel oplevelse for alle os, der er vokset op med den svenske forfatters historier. En for en er de forskellige historier bygget op i børnevenlige størrelser - og i overbevisende gennemført stil. Astrid Lindgrens verden er nemlig en teater- og temapark, der er dedikeret til Emil fra Lønneberg, Madicken fra Junibakken, Pippi Langstrømpe i Villa Villekulla og alle de andre fra Astrid Lindgrens populære fortællinger. Du og din familie bliver en legende del af de klassiske historier, helt i Astrid Lindgrens ånd. Hun ønskede om nogen at inspirere børn til fantasi og leg, og det får I rig lejlighed til her i parken.

De små får store øjne

Et af de absolut populæreste områder er omkring Villa Villekulla, hvor Pippi Langstrømpe bor. Og der hvor Pippi er, sker der altid noget. Se hende kæmpe mod pirater eller mod tyvene Dunder-Karlsson og Blom - og i næste øjeblik hvordan hun driller politimændene Kling og Klang. Men selvom Pippi Langstrømpe har meget at se til, elsker hun at lege med sine gæster.

På Katholt hejser Emil den lille Ida op i flagstangen og kommer til at lave en skarnstreg, der gør faren så rasende, at det velkendte Eeeeeemiiil runger ud over hele parken. Heldigvis kan i løbe med Emil over i værkstedet, hvor han snitter de fineste træmand, mens hans far køler ned igen.

Eventyret fortsætter i Mattisborgen og ude i den store Mattisskov hvor Ronja Røverdatter bor med hele sin røverfamilie. Fra Helvedesgabets rædsel er der ikke langt til Junibakken, hvor Madicken og Lisabet bor. Her hersker en helt anden ro og idyl, præcist som i bøgerne. Skal I hele vejen rundt til alle de populære figurer, som også tæller Brødrene Løvehjerte og Karlsson på taget, er det en god idé at planlægge et besøg over flere dage. For skal man nævne noget negativt ved Astrid Lindgrens Verden, er det, at dagen går lidt for hurtigt.


Legen er i gang overalt

Ind imellem sjov og spas er det nemt at finde rolige steder og puste ud. Mellem de kendte småbyer, er der flere hyggelige steder at slå sig ned. I kan gå en tur på engene eller lade børnene hoppe i høet på høloftet nær Katholt – faktisk lever legen i hver en krog af Astrid Lindgrens verden.

Hvis I ikke selv har madkurv med, er der flere restauranter at vælge mellem. Mange af retterne, der serveres her, er smålandske husmandsklassikere som Raggmunk (kartoffelpandekage) med flæsk. Er i mere til pandekager eller de velkendte svenske kødboller findes de også på menukortet.

Overnat i den lille by

Skal man have alle oplevelserne med, er en overnatning omkring parken ret oplagt. Og det er der gode muligheder for i Den lille by, som er en nybygget hytteby med god plads til leg og bare at være sammen. I tilknytning til hyttebyen er der desuden en campingplads, og der er også mulighed for at benytte parkeringspladsen til overnatning i campingvogn. Her er der dog ingen elektricitet, men adgang til toilet.