Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Hotel Skansen i Skåne
Foto: Hotel Skansen

Overblik

Badning året rundt

På den skånske vestkyst er det hot og meget populært at bade i de salte bølger året rundt. De såkaldte kallbadhus, dvs. badehuse med direkte adgang til det kolde hav, indeholder oftest en dejlig varm sauna.


Svenskerne elsker at bade, og det er ikke kun om sommeren. Derfor springer de gerne ud i havet når som helst året rundt, men gerne når der er mulighed for at få varmen inden og/eller efter i en sauna. De mange hyggelige badehuse byder desuden på smuk udsigt over havet og dejligt samvær med ligesindede. Det siges, at vinterbadning er sundt for kroppen og blodomløbet, så hvorfor ikke prøve på svensk vis?

Badehuse i Helsingborg

Kallis ved strandpromenaden og trædækket på Gröningen blev indviet i 2012 og er Helsingborgs nyeste badehus, men i virkeligheden det ældste, da den første af flere forgængere Nya Kallbadhuset blev opført i 1864. I dag er Kallis et moderne badehus med store vinduer, lyse omgivelser og fantastisk udsigt over Øresund og Danmark. Badehuset består af separate afdelinger for damer og herrer samt nøgenbadning, og der er endvidere fælles familiesauna en aften om ugen. Hvis du bliver sulten efter dukkerten så gå ind og få en god madoplevelse på Sillen & Makrillen, som ligger lige ved siden af.

Det ærværdige Pålsjöbaden ligger bare et stenkast nord for Kallis. Lidt mere afsondret, men med fantastisk beliggenhed på pæle langt ude i havet. Badehuset åbnede i 1909, men er fuldstændig ombygget efter en storm i 2011, og det genåbnede i 2015. Det nye Pålsjöbaden rummer adskilte afdelinger for damer og herrer og har et stort lækkert soldæk. Facaden er gul som tidligere, men interiøret er meget moderne. Midt i badehuset ligger der en lille café med vinduer til alle sider, og er du mere end småsulten, kan du bare at gå ind hos Pålsjö Mat & Bar, som ligger lige inde på land.

”Det siges, at vinterbadning er sundt for kroppen og blodomløbet”

Kvickbadhuset i Höganäs er et badehus midt i Höganäs centrum. Det fine nybyggede badehus ligger ude på en lang mole ved en dejlig strand, Kvickbadet - også kaldet Sveriges bedste city beach, med udsigt over Øresund og Danmark. Der er forskellige tidspunkter for damer og herrer samt fællesbadning søndag formiddag. De seje bader året rundt, og om vinteren hugger de hul i isen. Beliggenheden ved siden af havnen med alle restauranter og caféer gør badelivet endnu sjovere.

Kallbadhuset i Båstad ligger ude på en 60 meter lang bro. Inde i den varme sauna kan du spejde ud over Kattegat for siden at tage en dukkert i det. Lyst nordisk design og store panoravinduer med udsigt over havet giver fred i sjælen, og på trædækket kan du sidde og hygge dig med vennerne, omgivet af hav til alle sider. Når du har badet færdigt, kan du slappe af med en wellnessbehandling inde i hotel Skansens lækre spaafdeling.