Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skaldyrssafari i Vestsverige
Foto: Roger Borgelid

Aktiviteter

Bådture i Vestsverige

Du behøver slet ikke at eje en flot båd for at opleve skærgården i Bohuslän. Her får du en hurtig guide til herlige bådture, hvor du oplever de fineste dele af kysten og kanalerne, spiser udsøgt fisk og skaldyr og ikke mindst – får de bedste fiskehistorier af ægte søulke.


Ljungskile – friskere muslingesuppe findes ikke

Hop ombord på M/S Märta og følg med Musselbaren på muslingefiskeri, hvor du selv skal deltage. Når de flere hundrede kilo tunge liner løftes op med kranen, er det på tide at høste havets frugter. På vejen tilbage koges blåmuslingerne, og de nydes med dejligt tilbehør enten ombord, eller når selskabet er kommet i land.

Lysekil – østers- og muslingeeventyr på havet

Turen starter ved Norra Hamnen i Lysekil, og derefter sejler båden ud til muslingefarmen, hvor du får et godt indblik i, hvorledes man dyrker og høster blåmuslinger. Så går turen videre til en af Bohusläns få østersbanker. Der plukkes østers, og deltagerne får alt at vide om sorten Ostrea Edulis, som også skal prøvesmages. Derefter stopper båden ved Käringeholmen, hvor muslinger og østers tilberedes, åbnes og fortæres i strandkanten, inden Signe bringer alle tilbage til Lysekil igen.

Grebbestad – østerssmagning på Everts Sjöbod

Hele 90 % af Sveriges østers kommer fra Grebbestad, så hvad er mere naturligt end at spise dem her? Everts Sjöbod har en fantastisk beliggenhed i vandkanten og tilbyder østerssmagning både i søboden og til søs med træbåden Tuffa. Gæsterne er med til at samle østers og lærer om de forskellige sorter. Du lærer også at åbne østers med den rette teknik, og derefter nydes de skønne i selskab med Carnegie porter. Østerssmagning med østersåbning varer cirka to timer. Og Everts Sjöbod tilbyder overnatning – selvfølgelig også i vandkanten.


Fjällbacka + skaldyrsfiskeri + Gøteborg – tre i en

Vil du gå i Ingrid Bergmans fodspor, så skal du tage til Fjällbacka og opleve den magiske stemning, som hviler over det lille skærgårdssamfund året rundt. Det smarte med denne fisketur er, at den rummer både småbyidyl og storbypuls.

Turen starter med indtjekning, middag og overnatning på Stora Hotellet Bryggan i Fjällbacka. Næste dag er der morgenmad og bådtur med krebsefiskeri samt dejlig frokost på broen. Så fortsætter rejsen videre til Göteborg og hotellet Gothia Towers. Der venter skøn overnatning og en dejlig 3-retters middag med krebs til forret. Du bor midt i storbyens vrimmel af barer og natklubber, og kan vælge om du vil tilbringe din aften i byen – eller bare blive på hotellet.

Bådtur på Dalslands Kanal – en af Europas smukkeste vandveje

Følg med på en guidet tur med klassikeren M/S Storholmen på Dalslands kanal og oplev akvædukten i Håverud, smuk natur, søer og åer, samtidigt som du indtager en herlig middag bestående af hjemmelavet svensk husmandskost. Om sommeren trafikerer M/S Storholmen Dalslands kanal mellem Håverud og Bengtsfors. Båden fra 1896 har plads til 100 passagerer.

Cruise på Göta Kanal med overnatning

Dette cruise fører dig gennem 16 sluser, og turen går mellem Sjötorp og Töreboda. Frokost serveres ombord, men middagen indtages i Sjötorp ved Vänern, hvor du også skal overnatte. Undervejs vil du opleve de kønne små kanalmiljøer som Lyrestad, Norrqvarn, Riksberg og Hajstorp. Læs mere om et cruise på Göta Kanal

Svenska västkustlinjen – tag på cruise i Bohuslän

Nu kan du cruise i Bohuslän fra Strömstad til Koster, Grebbestad, Smögen, Lysekil, Marstrand og Göteborg. Turen varer 3 døgn.

Dette krydstogt afgår både forår, sommer og efterår. Kystlandskabet i Bohuslän er fantastisk smukt uanset årstid. Skibet Nya Skärgårdens restaurant har plads til 148 spisende gæster, og frokosten akkompagneres af Evert Taubes hyggelige trubadurtoner. Du kan vælge, om du vil starte eller afslutte rejsen i Göteborg. Overnatning? Det gør du på udvalgte hyggelige hoteller i de forskellige ankomsthavne.

Læs mere om Svenska Västkustlinjen her

Øhop i Vestsverige

Skærgården i Bohuslan er noget helt specielt. Nyheds kanalen CNN Travel, har rangeret dette enestående landskab som en af verdens smukkeste naturområder. Og hvis du har lyst til at opleve dette i alt sin pragt, så har vi samlet både sejlruter og ruteforeslag som gør øhop muligt for dig!

Velkommen om bord!

Velkommen til Vestsverige!

Læs mere om Vestsverige på www.vastsverige.com

Natur og friluftsliv i Vestsverige

Oplev Vestsverige til fods, på cykel eller til søs - regionen er et absolut paradis for alle aktive livsnydere.

Hovedside