Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Langrend i Billingen, Skövde
Foto: Tuana Aziz

Destination

Billingen i Skövde

Cirka 4 timer nord for Malmø finder du Billingen, som er et Vasaløbcenter med kilometervis af skispor til langrend, slalombakke midt i byen, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad.

Billingen er et ægte vinterparadis. Her er der alt, hvad du behøver for at hele familien skal få en uforglemmelig vinterferie. Billingen ligger i Skövde i Vestsverige og er mest kendt for sit Vasaløbcenter og de prima muligheder for langrend som er perfekte, hvis du træner til Vasaløbet, men stedet byder også på en alpin skibakke.

Billingen er et ægte vinterparadis. Her er der alt, hvad du behøver for at hele familien skal få en uforglemmelig vinterferie. Billingen ligger i Skövde i Vestsverige og er mest kendt for sit Vasaløbcenter og de prima muligheder for langrend som er perfekte, hvis du træner til Vasaløbet, men stedet byder også på en alpin skibakke.

Langrend i Billingen

Billingens fritidsområde er også et officielt Vasaløbcenter for langrend. Det indebærer, at anlægget har klaret Vasaløbets hårde kvalitetskontrol. I Billingen findes særligt gode faciliteter til langrend: 40 km præparerede langrendsspor på ni forskellige ruter, heraf et 4 km oplyst spor af kunstsne. OL-vinderen Marcus Hellner kommer fra Skövde-egnen og har startet sin karriere på langrendssporene i Billingen.

For de dedikerede langrendsløbere, arrangeres der flere to-dages træningslejre i januar. Her kan du få ekspertråd fra erfarne skifolk, til at finpudse din langrends-teknik. Træningslejren er for alle, der er vilde med eller vil prøve langrend, uanset niveau.

Vil du stå på langrend i natursne, kan du køre ad vildmarkssporet på 16 kilometer, eller de 8 kilometer langs Blängsmossen, en mose som ligger 300 meter over havet. Her kan du glide gennem et snerigt landskab og opleve udsigten til de store vidder, der minder om det vilde landskab man ellers kun finder mange timer væk, længst mod nord i Sverige.

Alpin ski i Billingen

Med strålende udsigt over hele Skövde troner Billingebakken op mod toppen og ned i dalen. Selve skibakken er 400 meter lang og har en faldhøjde på 100 meter. Der er også en særlig snowpark til hop og tricks, både for ski og snowboard. Du kommer op til toppen med tallerken- eller ankerlift. Det særlige med Billingen er, at du kan køre i bil både til toppen og bunden af bakken.

Aktiviteter for børn

Arena Skövde oplevelsesbad er udnævnt til Sveriges bedste eventyrbad af barnsemester.se sjette år i træk. Med over 370 meter vandattraktioner er der noget for enhver smag. Et andet populært udflugtsmål er Balthazar Science Center, hvor hele familien kan opleve og udforske naturvidenskab og teknik, teste interaktive stationer og eksperimenter, bygge, skabe og være kreative.

Bo i Billingen

I Billingen er der et bredt udvalg af overnatningsmuligheder. Her kan du vælge mellem at bo på hotel eller i hytteby, direkte på fritidsområdet. Tag skiene på lige udenfor døren og sus af sted i skisporet. Der ligger også flere hoteller i det centrale Skövde, kun 3 km fra Billingens fritidsområde. Her kan du både shoppe og spise på byens hyggelige restauranter.

Aktiviteter

Tekniklejr langrend (tilmelding kræves)
Kunstskøjtebane
Curling (mindst 10 personer, tilmelding kræves)