Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Offpiste i Björkliden
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Destination

Björkliden

Langt mod nord i Sveriges sagnomspundne Lapland – 250 kilometer nord for polarcirkelen – finder du den lille eventyrperle Björkliden. Her lokker unikke oplevelser i det smukke arktiske snelandskab og den frostklare polarnat.


På alpin i Björkliden

Björkliden lokker med unikke oplevelser i det smukke arktiske snelandskab og den frostklare polarnat. I de tidligere sommermåneder, i særdeleshed i maj, kan du opleve midnatsskiløb i selskab med den gyldenvarme solskive.

Skiområdet har 24 slalompister, som betjenes af 5 lifter, hvoraf to er børnevenlige lifter, som de mindste selv kan benytte sig af. Der er udfordrende nedkørsler for de erfarne, såvel som lette bakker til børn og nybegyndere. Naturligvis er her også meget rige muligheder for at nyde det unikt smukke landskab på langrendsløjper – i Björkliden tilbydes faktisk alle former for skiløb. Ikke mindst off-pist-mulighederne i området er exceptionelle og fortjener ros; det bliver ikke bedre end i disse arktiske højfjeldsomgivelser langt oppe i polarcirklen.

Aktiviteter i Björkliden

Alt behøver bestemt ikke være ekstremt på destinationen, som helt sikkert også er børnevenlig og egner sig til familier. Her er skiskole for de små, samt masser af alternative muligheder for sjove oplevelser. Hvad med for eksempel at prøve at fiske gennem et hul i isen, køre hundeslæde eller en snescooter-safari? I Björkliden vil hele familien finde ægte sneeventyr i et vaskeægte vinterparadis!


At bo på destinationen

Området omkring skiområdet er en betagende og vidtstrakt vildmark med skønne søer og fjelde. Grundet den geografisk ekstremt nordlige beliggenhed, går solen slet ikke ned i omtrent 100 dage i perioden fra maj til juli. Lapland er én af Europas sidste tilbageværende ægte vildmarker og, i sig selv, en stor oplevelse at besøge.

I Björkliden er der masser af forskellige muligheder for overnatning. Du kan bo på det charmerende Hotell Fjället, som har mange forskellige værelsestørrelser. Er du mere til at bo i en hel hytte, kan du med fordel booke dig ind på en hytte i hyttebyen eller en af de store hytter, Solhyllan eller Gammelgården Skilodge.

Leder du efter et billigt alternativ, kan du booke plads på vandrehjemmet.

Se alle muligheder for overnatning her.

Sådan kommer du til Björkliden

  • Norwegian flyver dagligt (undtagen lørdage) fra København til Kiruna (med skift i Stockholm).
  • SAS flyver dagligt fra København til Kiruna med mellemlanding i Stockholm.
  • Fra Kiruna lufthavn er der ca. 1,5 time til Björkliden
  • I vintersæsonen tilbyder Lapland Resorts daglig lufthavnstransfer mellem Björkliden/Riksgränsen og Kiruna Lufthavn. (Læs mere her)