Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Sommerferie i Tjurkö, Blekinge
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Destination

Blekinge

Det solrige og milde Blekinge er nok et af Sveriges mindste len, men oplevelserne er ikke desto mindre store og mangfoldige.

Om Blekinge

Naturen i ”Sveriges Have” er ubeskrivelig smuk, og på bare få kilometer kan I opleve landskabet skifte fra skærgårdskyst over frodigt agerjord til ”vildmarken” i de dybe skove. Det er næsten hele Sverige i miniature! Den varierede natur gør også Blekinge til et eldorado for aktive oplevelser. Her får lystfiskerne styret deres vildeste lyster; laksen i Mörrumsån er verdensberømt, og længere inde i landet venter et oplevelsesrigt landskab med søer og vandløb – og gode fangster.

i
Foto: Gustaf Emanuelsson/Folio/imagebank.sweden.se
Oplevelser i naturen i Blekinge.
Foto: Gustaf Emanuelsson/Folio/imagebank.sweden.se

Karlskrona

I flere hundrede år var Blekinge den yderste danske bastion mod Sverige, og sporene efter dansk historie ses fortsat. Karlskrona, ude mod øst i den imponerende smukke skærgård, illustrerer skiftet fra dansk til svensk Byen blev tegnet og anlagt på kongelig befaling som svensk flådebase efter de store krige i 1600-tallet, og er i dag optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Karlskrona er fortsat flådehavn, lenets ”hovedstad” og en driftig handelsby med et stort forretningsliv, store attraktioner, mange hoteller – og en aldeles bedårende placering i skærgården. 

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Den svenske flådehavn i Karlskrona.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se