Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kämpersvik kyst, Bohuslän
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Destination

Bohuslän - en eksotisk skærgård

Vestsveriges skærgård er bygget på havet og granit. Her forenes grå granitklipper og det salte hav i en nærmest kærlighedsfuld omfavnelse. Og her hviler de små kystnære samfund - tidligere gamle fiskerlejelandsbyer med deres helt egen charme og atmosfære, bogstaveligt talt i Vesterhavets arme.


Med tusindvis af øer i den store skærgård, beboede såvel som ubeboede, er der rigelig plads til at finde egne favoritsteder. Bohusläns kyst og skærgård er præget af mange hyggelige og charmerende fiskelejer og små landsbyer, hvoraf mange har ligget der i flere hundrede år.

"Magiske sensommernætter med ny-fangede krebs, hummer og østers"

Marstrand er en legeplads for alle, der elsker sol og vand og for de store sejlbåde. Smögen har sin berømte havn og lange gangbro med små butikker i gamle fiskehuse, mens det lille idylliske fiskerlejelandsby Mollösund er en velbevaret kulturperle. På Flatön kan du næsten stadig høre Sveriges nationale digter og visedigter, Evert Taube, nynne ”Maj pä Malö” fra himlen.


Helleristninger & UNESCO

Kunst og kultur har godt fat i Bohuslän, og det er naturligvis ikke tilfældigt, at Nordiske Akvarel Museum ligger i Skärhamn på øen Tjörn.

Helleristninger i Tanum viser, at det kunstneriske allerede fandtes i oldtiden. Tanumshede er derfor erklæret for Verdensarvsområde af UNESCO.

I Bohuslän handler det mest om sejlads, sol, sand, badning og som en ekstra belønning - magiske sensommernætter med ny-fangede krebs, hummer eller østers på bordet.


Kom helt tæt på naturen i The Icebug Experience

Oplev Bohusläns smukke natur gennem løbet The Icebug Experience. Løbet strækker sig over tre dage, hvor man i alt skal gennem 75 km, dog er ruten opdelt, så der er mulighed for, at man blot kan løbe enkelte dele af ruten. Man vælger desuden selv, om man ønsker at løbe, gå eller begge dele, hvilket betyder, at alle, uanset niveau, kan være med. Til børnene er der en børnecamp med sjove aktiviteter, mens forældrene er ude på ruten. Her får de mulighed for at prøve kræfter med blandt andet at sejle kajak og fiske.

Løbet er en ideel måde at se øen på, da man kommer gennem meget forskelligt terræn som de gamle fiskerbyer, store klipper, smalle skovstier og smukke røde granitklipper, ligesom man på størstedelen af ruten løber langs vandet, så man har derfor god mulighed for at suge alt den smukke natur til sig. Gennem de tre dage møder man folk fra hele verden og bliver forkælet med lækker mad tilberedt af økologiske og lokalproduceret råvarer. Læs mere om løbet på The Icebug Experience.


Find inspiration til din næste ferie!

Få inspiration til din ferie i Bohuslän! - det smukke Bohuslän er fuld af muligheder og skøn natur, og der er helt sikkert meget mere at opdage end du var klar over. Tag et kig her og få flere oplevelser med!

Natur og friluftsliv i Vestsverige

Oplev Vestsverige til fods, på cykel eller til søs - regionen er et absolut paradis for alle aktive livsnydere.

Hovedside