Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kämpersvik kyst, Bohuslän
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Destination

Bohuslän - en eksotisk skærgård

Vestsveriges skærgård er bygget på havet og granit. Her forenes grå granitklipper og det salte hav i en nærmest kærlighedsfuld omfavnelse. Og her hviler de små kystnære samfund - tidligere gamle fiskerlejelandsbyer med deres helt egen charme og atmosfære, bogstaveligt talt i Vesterhavets arme.

Med tusindvis af øer i den store skærgård, beboede såvel som ubeboede, er der rigelig plads til at finde egne favoritsteder. Bohusläns kyst og skærgård er præget af mange hyggelige og charmerende fiskelejer og små landsbyer, hvoraf mange har ligget der i flere hundrede år.

"Magiske sensommernætter med ny-fangede krebs eller hummer"

Marstrand er en legeplads for alle, der elsker sol og vand og for de store sejlbåde. Smögen har sin berømte havn og lange gangbro med små butikker i gamle fiskehuse, mens det lille idylliske fiskerlejelandsby Mollösund er en velbevaret kulturperle. På Flatön kan du næsten stadig høre Sveriges nationale digter og visedigter, Evert Taube, nynne ”Maj pä Malö” fra himlen.


Helleristninger & UNESCO

Kunst og kultur har godt fat i Bohuslän, og det er naturligvis ikke tilfældigt, at Nordiske Akvarel Museum ligger i Skärhamn på øen Tjörn.

Helleristninger i Tanum viser, at det kunstneriske allerede fandtes i oldtiden. Tanumshede er derfor erklæret for Verdensarvsområde af UNESCO.

I Bohuslän handler det mest om sejlads, sol, sand, badning og som en ekstra belønning - magiske sensommernætter med ny-fangede krebs eller hummer på bordet.


Find inspiration til din næste ferie!

Få inspiration til din ferie i Bohuslän! - det smukke Bohuslän er fuld af muligheder og skøn natur, og der er helt sikkert meget mere at opdage end du var klar over. Tag et kig her og få flere oplevelser med!