Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Familie på alpin ski i Branäs, Värmland
Foto: Daniel Dahlgren

Destination

Branäs

Branäs har flere år i træk vundet den store børneferiepris i kategorien Sveriges bedste skiområde for børnefamilier. I Branäs byder skiferien på alt fra sorte nedfarter til flade familiebakker til leg og skiløb i behageligt tempo.


Det er helheden og tanken bag, som skaber den specielle oplevelse i Branäs, hvor der er et lige så stort fokus på prima skiløb for folk i alle aldre, som der er på at servere varmt saftevand på bakken og have en fleksibel skileje. Branäs fritidscenter har 30 nedfarter, 21 lifter (inklusive en kabinelift) og Sveriges tiende højeste fald på 415 meter. Ski-anlægget ligger cirka otte timer nord for København. Branäs er stolte af et flertal af udnævnelser til Sveriges bedste skianlæg for børnefamilier, hvor familierne selv har stemt (via barnsemester.se).

Alpin ski i Branäs

I Branäs er der alt fra sorte pister til familiebakker, særligt til leg og skiløb i eget tempo. Du kan stå på ski i op til 3 herlige kilometer ned ad bakke. Nybegynderområderne har de seneste sæsoner desuden fået en ansigtsløftning, og der er blevet anlagt flere nye børnelifter. Pisterne som fører ned fra Express Liften, er blevet gjort bredere, hvilket giver mulighed for sjovere og mere sikkert skiløb.

Pistekort

Et pistekort over Branäs giver et godt overblik over hele anlægget med skibakker, lifter, hytter, restauranter med mere. Her kan du se, hvordan systemet hænger sammen, og hvilke hytter der ligger hvor.

Fine langrendsspor og børneaktiviteter

De præparerede langrendsspor har god plads såvel til klassisk stil som skating. Løjperne har en sammenlagt længde på 28 km med seks forskellige spor af varierende længder. Perfekt til en skiferie både for nybegyndere og seriøse motionister.

I Branäs er alle udendørsaktiviteter gratis for alle børn. Børn under 8 år får desuden gratis liftkort. Glem dog ikke at børnene behøver deres eget keycard, som du køber i Infocentret. Alle børn får gratis påfyldning af energidepoterne ude i bakken i form af varmt økologisk saftevand. 

Lejligheder og hytter i Branäs by

I Branäs by er der både ferielejligheder og større fjeldhytter et stenkast fra centrum, tæt på alt hvad du behøver for en aktiv sneferie. Her ligger også anlæggets største område, som er fuldstændigt tilpasset til børn.

Ski Lodge i Branäs

Ski Lodge er nabo med bakkerne. Bo moderne og bekvemt i lejligheder med hotelstandard, hvor både sengelinned og slutrengøring indgår. I direkte tilslutning til lejlighederne er der både bar og restauranter, og bakken ligger i skiafstand.

Mountain Lodge

Det nye topmoderne Mountain Lodge har 63 lejligheder og 236 senge i direkte tilslutning til Ladan på Branäsbjerget. I de nye lejligheder kan gæsterne vælge mellem 8.500 senge. I Mountain Lodge bor du bekvemt med hotelstandard og har adgang til en stor lounge, relaxafdeling og konferencerum. Bakken ligger i skiafstand.


Branäsbjerget

Branäsbjergets hytter har du en fantastisk udsigt over dalen og er tæt på ski- og kælkebakker samt langrendsspor. Oppe på bjerget er der også skiudlejning og restaurant, og alle bakker ligger i skiafstand. I anlæggets nærområde kan du vælge mellem et bredt udvalg af hytter i flere størrelser og med forskellig beliggenhed. Du kan lave mad i eget køkken eller spise på en af anlæggets restauranter.

Restauranter

Branäs er gået 'all-in' på restaurantområdet, og har renoveret stort set alle restauranter på bjerget og i dalområdet, så de lækre måltider kan nydes i æstetiske omgivelser. Derudover er der åbnet en helt ny bar ved navn 'Ladan Bar'.

Læs mere og book din skiferie i Branäs

Læs mere om mulighederne for skiskole, aktiviteter, liftkort og skiudlejning i Branäs og book din skiferie allerede nu på www.branas.se. På hjemmesiden kan du også finde information om vejret og se billeder fra områdets webcam.