Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Möllevångstorget i Malmø
Foto: Werner Nystrand

Rejsetips

Caféer i Malmø

Malmø handler i høj grad om kaffe, godt håndværk og caféer med et særligt tvist. Byen bugner med hyggelige caféer, der serverer mad og kaffe af høj kvalitet. Så hvis du skal bruge noget tid i byen på den anden side af sundet, kan du følge denne guide til nogle af de bedste caféer i Malmø, der alle byder på noget helt specielt.


Den udsøgte kageoplevelse

Hollandia er en klassisk café og konditori i en elegant salonstil med charmerende boudoir dekoration og røde fløjlsstole. Simpelthen det mest centrale sted at komme til kræfter over en god kop kaffe efter en anstrengende shoppingtur. Her får du kaffe, romantik og et overflødighedshorn af lækre og smukke kager. I stueetagens hyggelige Høker-miljø findes der to diske, hvor man kan bestille kage og stedets hjemmeristede kaffe, som man enten kan tage med ud i deres gård eller op ad trapperne til de hyggelige små stuer. Når du besøger caféen, må du endelig ikke gå glip Hollandias varme kakao, som er en oplevelse i sig selv.

På Moderna Museet har er caféen Bröd & Vänner tilknyttet. Deres motto er ”surdej, kærlighed og håndværk rækker langt”. Med naturlige tilsætningsfrie og økologiske råvarer, tilbyder de et bredt sortiment af brød, kager, boller, sandwich, supper og salater. Her bliver man altid positivt overrasket over deres lækre kager og bagværk. 


Den virkelig gode kaffe

Lilla Kafferosteriet i Baltzarsgatan 24 er både et hyggeligt kafferisteri og en ligeså hyggelig café med en hjemlig atmosfære i et to-etagers hus. Her kan I opleve den afslappede stemning og nyde jeres kaffe og kage i den lille oase i haven. Hos Lilla Kafferosteriet er kaffen i centrum, og man kan få alt fra en helt traditionel filterkaffe til kaffe tilsat nitrogen, der derfor har en anelse bobler og bliver skænket fra fad. 

Solde - Hvis I har lyst til en ægte italiensk kaffe-oplevelse, hvor man står i baren med god stærk espresso, så finder I det hos Solde på Regementsgatan 2. Her går de ikke på kompromis med kaffen; de har sågar deres eget hemmelige risteri nede i Malmø havn. De forskellige bønner kommer fra individuelt udvalgte plantager, der ofte er udvalgt af ejerne selv på ture ”ude i marken”.

Kaffebaren på Möllan. En klassiker i Malmös caféverden. I denne kaffebar stimler stamkunderne og fædre på barsel sig for at få en af byens bedste cappucinoer. Slå dig ned på en af de røde bænke udenfor og se på det pulserende byliv omkring Möllan. Udover skøn kaffe byder caféen også på god traditionelt bagværk, dog med det tvist, at det meste er vegansk, som gør, at flere kan nyde de søde sager.

De helt særlige

Malmø Konsthall er hjemsted for den uhyre populære SMAK Café, der lokker med kunstneriske frokostanretninger. Her er der fokus på den gode smag i deres veltilberedte og sunde retter, og det er altid muligt at få et vegetarisk måltid. 

På Malmøs eneste chokolademuseum har de egen produktion af himmelsk chokolade! Her ligger nemlig Malmö Chokladfabrik, der med sin berømte varme chokolade, chokoladefondue og trøfler kan få en til at føle, at man smager et lille stykke af himlen.

Jord er et helt nyt café- og butikskoncept i Malmö. Her kan du spise vegansk morgenmad hele dagen og nyde en fika pause. Derudover finder du produkter fra små, lokale producenter i form af blandt andet fint keramik til hjemmet.

A vo ka do – Sveriges eneste avokadocafé! Her, tæt ved det hyggelige Davidshallstorg, kan du få både morgenmad, frokost eller fika - alt sammen med avokado i hovedrollen. Udover utroligt velsmagende retter er det også nogle små kunstværker i sig selv, når de pryder tallerkenen med smukke avokado kreationer.

August No Stress Surf Café har en skøn stemning, meget kærlighed og surftema. Det er ikke en café som alle andre, da alle som arbejder her, har en eller anden form for funktionsnedsættelse. Hjemmebagte delikatesser, kaffe og lækre varme supper finder du på menuen.

Café Slottsträdgården ligger ved Malmöhus Slott - der er både en økologisk have og café, og begge dele er meget populære om sommeren. Her er menuen styret af sæsonens råvarer, og de går meget op i, at de råvarer de bruger er fra lokalområdet. Så slå jer ned til en lækker frokost eller til en kop kaffe, mens I nyder fuglene, bierne og den billedskønne have.

Hvis I vil opleve duften af havet og nyde eftermiddagssolen, så ta’ ud til Ribersborgs Kallbadhus på Ribersborgs stranden. Det er en klassisk gammel badeanstalt med både bade- og saunamuligheder samt mulighed for nøgenbadning. Ribersborg Kallbadhus er en institution i Malmøs friluftsliv – og stedet, hvor man drikker kaffe og nyder udsigten. Deres tilknyttede café serverer et forskelligt udvalg af lækre retter og kager og lægger op til en perfekt pause på dagen, hvor man kan nyde den smukke udsigt.

A man tends to a wood-fired oven, with two pizzas in front of it.

Restauranter og cafeer i Malmø

Små kaffesteder, trendy caféer, hyggelige spisesteder og fine dining. I Malmø kan man komme hele verden rundt smagsmæssigt – hvad enten man vil betale lidt ekstra eller bare have stillet sulten. Fra gourmetoplevelser på byens fire Michelin-restauranter til en falafel i hjemmebagt brød for en tyver på Möllevångstorget. Her findes en etnisk farvelade af smårestauranter med indisk, caribisk, thailandsk, kinesisk, vietnamesisk og persisk spisekort. Fra økologiske vegetarsteder til hippe kødkroer og fra lokal husmandskost til nyskabende cuisine. Lige meget hvad du søger, kan du finde det i Malmø.

Hovedside