Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Café Sorl på Friisgatan i Malmö
Foto: Apelöga

Rejsetips

Caféer i Malmø

Malmø handler i høj grad om kaffe. Der er god gang i forretningen på byens caféer, så man kender sine bønner, bryggemetoder og kaffeblandinger selv i søvne.

De traditionelle

Hollandia er en klassisk café og konditori i den elegante salonstil med charmerende boudoir dekoration og røde fløjlsstole. Simpelthen det mest centrale sted at komme til kræfter over en god kop kaffe efter en anstrengende shopping tur. Kaffe, romantik – og et lille stykke fransk tærte! Bare perfekt!

I stue-étagens hyggelige Høker-miljø findes der to diske, hvor man kan bestille kage og stedets hjemmeristede kaffe, som man enten kan tage med ud i deres gård eller op ad trapperne til de hyggelige små stuer, hvor man næsten forventer at Tante Møghe sidder og venter på at få selskab.

Det genuine ved Lilla Kafferosteriet er, at man føler sig hjemme i det gamle danske hus og så gør det ingenting at vide, at man officielt sidder på Sveriges bedste special-café - en fortjent flot titel i ”det sorte gulds land”.

De lidt mere sære

Café Slottsträdgården ligger ved Malmöhus Slott; det er både en økologisk have og café, og begge dele er meget populære om sommeren. Slår jer ned til frokost eller en kop kaffe, mens I nyder fuglene, bierne og den billedskønne have.

Museumscaféer

Malmø Konsthall er hjemsted for den uhyre populære SMAK Café, der lokker med kunstneriske frokostanretninger. Der er fokus på vegetariske og fiskeretter.

På Moderna Museet har Bröd & Vänner for nyligt åbnet en café. Deres motto er ”surdej, kærlighed og håndværk rækker langt”. Med naturlige tilsætningsfrie og økologiske råvarer, tilbyder de et bredt sortiment af brød, kager, boller, sandwich, supper og salater. 

Og så kan I, nej I skal, opleve Malmøs eneste chocolademuseum med egen produktion af himmelsk chokolade! Besøg Malmö Chokladfabrik og I vil forstå, hvorfor deres berømte varme chokolade, chokoladefondue og trøfler bare er guddommelig for chokolade-elskere.

In-stederne

Lilla Kafferosteriet i Baltzarsgatan 24 er både et hyggeligt kafferisteri og en ligeså hyggelig café med en hjemlig atmosfære i et 2 etagers hus. Her kan I opleve den afslappede stemning og også en lille oase i haven fyldt med kafo’maner. Kodeordet? Frisk ristet kaffe og ren nydelse. Ikke andet. Tak for kaffe!

Solde - Hvis I har lyst til en ægte italiensk kaffe-oplevelse, stående ved baren med god stærk espresso, så finder I det hos Solde på Regementsgatan 2. Her gås der ikke på kompromis med kaffen; de har sågar deres eget hemmelige risteri nede i Malmø havn. De forskellige bønner kommer fra individuelt udvalgte plantager, der ofte er udvalgt af ejerne selv på ture ”ude i marken”.

Jord er et helt nyt café- og butikskoncept i Malmö. Her kan du spise morgenmad hele dagen og nyde en fika pause. Derudover finder du produkter fra små, lokale producenter.

A vo ka do – Sveriges eneste avokadocafé! Her, tæt ved det hyggelige Davidshallstorg, kan du få både morgenmad, frokost eller fika, altsammen med avocadoen i hovedrollen.

Kaffebaren på Möllan. En klassiker i Malmös caféverden. I denne kaffebar stimler stamkunderne og fædre på barsel sig for at få en af byens bedste cappucinoer. Slå dig ned på en af de røde bænke udenfor og se på det pulserende byliv omkring Möllan. 

August No Stress Surf Café har en skøn stemning, meget kærlighed og surftema. Det er ikke en café som alle andre, da alle som arbejder her, har en eller anden form for funktionsnedsættelse. Hjemmebagte delikatesser, kaffe og lækre varme supper finder du på menuen.

Tips?

Hvis I vil opleve duften af havet og nyde eftermiddagssolen, så ta’ ud til Ribersborgs Kallbadhus på Ribersborgs stranden. Det er en klassisk gammel badeanstalt med både bade- og saunamuligheder, samt mulighed for nøgenbadning. Ribersborg Kallbadhus er en institution i Malmøs friluftsliv – og stedet, hvor man drikker kaffe og nyder udsigten.