Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Solhaga Café i Halland
Foto: Sara Wennerström/Region Halland

Topliste

Caféguide: Halland

Svenskerne er eksperter i at tage kaffepauser med noget godt til - helst flere gange dagligt. Den lille pause kalder de for ”fika”. I Halland gør du klogt i at følge skikken, så ofte du kan, for her finder du masser af fortryllende, små caféer med ekspertise i fika.


Gårdsbageriet i Idala

Gårdsbageriet i Idala er et lille håndværksbageri, som ligger i en ombygget lade i Idala syd for Kungsbacka. Alt bages fra bunden og størstedelen er lavet på økologiske råvarer. Her er de eksperter i surdejsbrød, boller og kager, hvilket har gjort den til en del af White Guides anbefalede caféer i Sverige. I den lille café kan man sidde og nyde en kop kaffe sammen med nybagt bagværk.

Kassett Kaffe Etc

Kassett Kaffe Etc finder man midt på gågaden i det centrale Varberg. Caféen er en del af White Guide og et naturligt mødested for folk med smag for rigtig god kaffe. Caféen ligger i en unik lokal bygning fra slutningen af 1700-tallet, og her bliver der solgt diverse delikatesser, kaffe og te i løsvægt, chokolade m.m.

Strömma Farmlodge

Strömma Farmlodge i Varberg får man serveret hjemmelavet saft eller lemonade sammen med god hjemmebag, der kan fremkalde barndomsminder fra somre på landet hos enhver. Her er der rig mulighed for at slappe af og hygge, mens man nyder livet i de herlige omgivelser midt i naturen.

Borgmästergården

Borgmästargården er en nyere café i Falkenberg. I den gamle borgmestervilla midt i Falkenberg drives i dag café og konditori. I køkkenet kombineres traditionelt håndværk med det mere nytænkende. Her varierer udbuddet afhængigt af sæsonen og de tilgængelige råvarer. Den gode kvalitet har gjort, at caféen er blevet udnævnt som Sveriges 7. bedste café af White Guide.

Solhaga Stenungsbageri

I hjertet af Slöinge finder du det prisbelønnet håndværksbageri Solhaga Stenungsbageri. Her bages surdejsbrød og lækkert bagværk. De gode sandwich i caféen er fyldt med lokale delikatesser. Solhaga Stenungsbageri er grundet sit gedigne håndværk blevet belønnet med flere priser, blandt andet af Skåneländska Gastronomiska Akademien og er nævnt i White Guide som en af Sveriges bedste caféer.


Bäckhästens Bageri og Café

På Bäckhästens Bageri og Café i Hallands indland er alle råvarer økologiske, og brødet bages i brændeovn. Alt bages fra bunden på ægte smør, vanilje og chokolade, og i kagedisken finder man blandt andet kardemommeboller, chokoladeboller, gulerodskage og chokoladetærte. Der serveres også overdådige mader med spændende smage, som du kan nyde i den nybygget café, i haven eller blandt agurker, tomater og passionsfrugter i det fine drivhus. 

Feldt´s Bröd & Konfekt

Det charmerende Feldt’s Bröd & Konfekt i Halmstad sælger økologisk surdejsbrød, bagværk, saft, marmelade, konfekt, chokolade, desserter og kager. Det gode håndværk og de udsøgte smage gør, at caféen er en del af White Guides liste over Sveriges bedste caféer. Feldt’s Bröd & Konfekt har også et lille hyggeligt fika-hjørne, hvor man kan nyde kaffe, te og bageriets lækre brød og kager. 

Kafé Brooktorpsgården

Kafé Brooktorpsgården er et hyggeligt sted fra 1600-tallet midt i det centrale Halmstad, som serverer mader, varme og kolde frokoster, hjemmebag og egenmalet kaffe. Til de allermindste er der et legerum, hvor det også er muligt at fika. I sommerperioden er der en fin, hyggelig have med god plads, hvor man kan nyde sin kaffe og kage pause. 

Café Skånskan

Den fine Café Skånskan ligger i et af Halmstads ældste huse. Her er alt, hvad hjertet begærer -  god kaffe, overdådige kager og bagværk, lækker mad og et chokoladeværksted med de fineste chokolader af den bedste kvalitet. Der er derfor god mulighed for at få en hyggelig fika-stund her.

Chocolaterian på Skottorp Slot

Chocolaterian på Skottorp Slot i Laholm er et ægte paradis for chokoladeelskere – her træder man ind i en verden af lækker chokolade, og det er endda muligt at komme til chokoladesmagning. Udover chokolade er der også en hyggelig café, hvor man kan nyde et lækkert stykke kage i de smukke omgivelser. 

Mad og drikke i Halland

Hallands madkultur er en afbalanceret kombination af kyst og indland, der kan opleves i regionens mange restauranter, caféer og kroer. At gå ud og spise i Halland er en tur udi det kulinariske, hvor du kan forvente friske råvarer fra havet, søerne, elvene, markerne og skovene. Især skaldyr er en specialitet, men regionen er også kendt for grønkål, hyldeblomster, den stærke peberrod og naturligvis den glinsende laks. Velbekomme!

Hovedside