Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Caféer i Gøteborg
Foto: Frida Winter

Overblik

Caféliv i Gøteborg

Folk i Gøteborg elsker deres caféer, og byen er kendt for dens afslappede cafe-atmosfære. Glem alt om pubber, barer og værtshuse. Det er på caféerne over en kaffespecialitet, alting sker i Gøteborg.


De traditionelle caféer

Ahlströms Konditori er berømt for sin Cortina kage med pistacie marcipan fyld under den flødeskumsbelagte top med mere marcipan og mandler. Sid i en af de hyggelige sofaer sammen de snakkesalige pensionister, og nyd en kop ophøjet the.

Café Husaren med det charmerende stukloft og glastag serverer hjemmelavede lækkerier, typiske svenske sandwichs (dvs. med æg og rejer!), varm chokolade, og hvad der må betragtes som verdens absolut største ”kanelbulla”. Intet under at de glade kunder kommer igen og igen. Det er bare en ægte Gøteborg klassiker.

Med udsigt til kanalen i Gøteborg finder man det hyggelige, klassiske konditori Brogyllen. Her er du sikker på at få stillet din kagelyst med de smukke og overdådige kager, der bliver servereret. Udover kage kan man også spise en god og lækker morgenmad eller frokost.

Café i Rosenhaven

Rosenkaféet er en lille charmerende sommerhemmelighed, midt i en smuk vidunderlig rosenhave. Den er sådan lidt gammeldags, men alligevel bedårende, og man serverer traditionelt svensk mad og drikke, inkl. hjemmelavet kage! Det meste er lavet på friske økologiske ingredienser.


Veganske caféer

I hjertet af Gøteborg ligger det lille hyggelige sted, St Agnes Kafé. De er især kendte for at lave ufattelige gode veganske kager, så hvis du har lyst til at prøve de klassiske svenske fristelser fx kanelboller i en vegansk udgave, er St Agnes Kafé lige stedet for dig. De serverer også frokost, hvor retterne er vegetariske eller veganske.

Roots Café ligger på 1. salen i Gøteborgs bibliotek, men er meget mere end, hvad man normalt forbinder med en bibliotekscafé. Her går de nemlig ikke på kompromis med kvaliteten af råvarerne, ligesom de ønsker, at alle uanset allergier eller præferencer skal kunne spise der. Det betyder, at maden er økologisk, og de tilbyder også mange veganske og glutenfrie retter.

Hippe caféer

Da Matteo Caffe é Gelato er noget af det mest trendy, I kan finde i byen. Det berømte sted er så meget et in-sted, at man ville ønske, at væggene kunne fortælle om de mange kendte, der har været der. Stedet serverer – med stolthed – italienske kaffevarianter og - Mamma Mia! – ægte italiensk is, paninis og lækre kager. I vil opleve mange lokale modeklædte på Da Matteo; in-stedet i Gøteborg.

Two Little Birds er en økologisk café med tydelige miljøbevidste holdninger. Her er genbrugsmøbler, udsøgt 70’er tapet og skiftende kunst- og kunsthåndværkudstillinger.

Kafé Magasinet er et trendy sted i Gøteborg med rå og rustikke lokaler. Her kan man få alt fra morgenmad til aftensmad, og der er stort fokus på økologiske råvarer i menuen. De har åbent stort set hele dagen, så det er også muligt at komme senere på aftenen og nyde den gode stemning med en fadøl eller drink. De har også en hyggelig, overdækket gårdhave, hvor man kan sidde og nyde sin mad omgivet af appelsintræer.


De lokale favoritter – lige rundt om hjørnet

Flickorna Kanold er simpelthen svaret på enhver choko-mans dybtfølte drømme. Deres hjemmelavede chokolader er virkeligt eventyrlige, og helt umulige at komme uden om. Den mørke ostetrøffel og den salte chokoladekaramel er stærkt vanedannende. Så er I advaret! Den varme chokolade drik er nærmest legendarisk og stedets is med varm chokolade sauce skaber kaos – hvis den er udsolgt. Sågar sandwichs og kaffen er et trækplaster. Prøv Flickorna Kanold – og I er solgte!

Café Kringlan er lige til, hyggelig og hjemlig; næsten som at sidde i dagligstuen hos nogle af indbyggerne i det charmerende, brostensbelagte Haga kvarter. Her kan I virkeligt opleve, hvad svenskernes berømte fika i bund og grund handler om: Kvalitetstid og afslapning – over en kop kaffe og hjemmebagt kage.

Tips?

Er I tosset med is? Så overrask smagsløgene med nye isvarianter, fx. med chili og chokolade, blåbær ostekage, safran og honning, polka-bolsje eller texas-karamel hos Lejonet & Björnen, en café og isbar skabt af et par geniale is-freaks fra Gøteborg. I kan vælge mellem 30 forskellige is og sorbet varianter. De fleste kommer mere end 1 gang.

Mad og drikke i Gøteborg

Gøteborgs restauranter imponerer igen og igen på den gastronomiske scene, og det er ikke for ingenting, at hele 6 restauranter blev tildelt en Michelin-stjerne i 2018. Her kan du virkelig forkæle dine smagsløg, hvis du ønsker en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige. Er du mere til en hurtig snack på vejen, kan du nuppe en bid mad ved en af byens populære foodtrucks, eller du kan holde en kort pause på en café, hvor du kan lade op til den næste store oplevelse over en kop kaffe og en kage.

Hovedside