Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Autocamper i Halland
Foto: Philip Liljenberg

Overnatning

Camping i Halland

Halland er perfekt til camping. Langs vestkysten er der campingpladser ved nogle af Sveriges fineste strande, og kører I ind i landet, findes førsteklasses anlæg ved skove og søer. Desuden kan I campere i nærheden af de charmerende byer.


Stor eller lille? Rolig eller livlig? I bestemmer!

Noget af det bedste ved at campere i Halland er det store udvalg af campingpladser. Vælg mellem rolige steder ude på landet eller livlige dage og action i nærheden af byerne. Nogle foretrækker at slå sig til ro på en campingplads flere uger i træk, mens andre vil ud på eventyr og impulsivt slå teltet op, der hvor man havner. Halland er det helt rette område, og I kan opleve flere strande, byer, gårdbutikker og andre interessante steder undervejs.

Fine campingpladser i indlandet

Halland har mere at byde på end en lang kystlinje med kridhvide strande. Jälluntofta Camping & Stugby og Vallsnäs Camping ligger inde i landet og er komplette campinganlæg med gode faciliteter. Det førstnævnte ligger smukt ved søen Jällundens bred. Her kan I fiske, bade, leje både og gå lange ture i marker og skoven, som bugner af bær og svampe om efteråret. På Vallsnäs campingplads råder afslappet atmosfære. De fleste, der kommer hertil, sætter pris på fred og ro – og naturligvis den smukke udsigt over søen Unnen, hvilket samtlige standpladser kan nyde godt af. Begge campingpladser udlejer hytter – et godt alternativ til dem, der vil teste campinglivet for første gang.


Livlig familiecamping ved vestkysten

Syd for Göteborg ligger der campingpladser overalt langs kysten. Sandstrande, klipper og små badevige er altid eftertragtede, men disse steders største styrke er familievenligheden og de mange aktiviteter, som tilbydes. Hertil rejser glade børnefamilier, som ønsker en ferie propfuld af herlige oplevelser.

Vil I campere i nærheden af en af Hallands mest berømte strande, er familiecampingen Skrea Camping ved Falkenberg lige stedet for jer. Den ligger et par hundrede meter fra Skrea strand, er firestjernet og har aktiviteter for børn seks dage om ugen. Stranden er 2 kilometer lang, og der er både høje klitter og charmerende badehytter fra 1930’erne.

Femstjernet campingplads i Apelviken

Vil du unde dig lidt ekstra luksus på campingferien, ligger Apelviken lige der, hvor Kattegats bølger slikker stranden. Det er Hallands eneste femstjernede campingplads, og I bor perfekt både i forhold til havet og byen Varberg. Faciliteter som bassin, børneklub, windsurfing kurser og vandgymnastik sørger for varierede dage, og udover standpladser udlejes også hytter og lejligheder.


Suveræn camping i byerne

Ønsker I mere action, skal I campere i nærheden af en af byerne. Campingpladserne ligger ikke midt i centrum, men i kort gå- eller cykelafstand. Den tidligere nævnte femstjernede Apelviken er perfekt, hvis I vil campere i Varberg. Vil I opleve byen Halmstad, er Halmstad Camping, lige udenfor centrum, et hyggeligt alternativ. Björkängs Havsbad ligger mellem Falkenberg og Varberg, mens Stråvalla Camping ligger mellem Varberg og Kungsbacka. Dette er blot et lille udpluk af alt, hvad I kan vælge mellem i regionen Halland, som er perfekt til campingferien.

Læs mere om campingpladser i Halland.

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside