Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Børn på stranden ved Böda Sand Camping på Øland
Foto: Jonas Kullman

Overblik

Camping på Øland

Med over 20 dejlige pladser spredt over hele øen er Øland en drømme-destination for camping-folket.


En camping-ferie er for mange den helt rigtige made at opleve naturen og sommeren på. Samtidig danner campingpladserne på Øland, og det omgivende miljø, helt perfekte rammer for fælles aktiviteter for hele familien – store som små. Øen i sig selv er simpelthen fantastisk, hvilket understreges af det faktum, at den hvert år har ca. 3 millioner besøgende turister, men alligevel er der masser af plads til alle.

Når det drejer sig om camping-ferie virker mulighederne nærmest uudtømmelige på Øland, med de mange smukke steder at vælge imellem. I alt findes der mere end 20 camping-pladser fordelt ud over øen, fra nord- til sydspidsen, på mange forskellige dejlige lokaliteter. Vi har samlet et par eksempler herunder:

Böda Sand camping

Böda Sand er med sine 1.350 pladser og 125 hytter, Sveriges største camping-anlæg. Stedet er let at finde – efter at have krydset Ölandsbroen fortsætter man blot nordpå ad vej 136 mod Borgholm og Byxelkrok. Campingpladsen ligger ca. 15 kilometer nord for byen Löttorp, og der er skiltning til stedet i god tid.

Pladsen ligger perfekt langs en 2 kilometer lang lækker hvid sandstrand, men der er også pool, spa, sauna, pub, bageri, nærbutik, kiosk, pizzeria og restauranter og meget mere på stedet – her vil I ikke mangle noget!

Læs mere her: www.bodasand.se

Kapelludden Camping & Stugor

Lige ved den dejlige ”sommerby” Borgholm ligger den populære Kapelludden Camping & Stugor. Det kan ikke undre at så mange er glade for dette sted. Selvom pladsen ligger lige ved kysten er man stadig bare i gåafstand fra den lille hyggelige by Borgholm, og alle bekvemmelighederne, mens der også på selve Kapelludden er masser af faciliteter til rådighed. Ved siden af pladsen ligger Harrys Bowling og Borgholms Badhus - som har både svømmehal, fitness center og café – så der er lagt op til sjov og leg for hele familien!

Læs mere her: www.kapelludden.se

Sonjas Camping & Stugor

I den nordlige ende af Øland, 45 kilometer nord for Borgholm, ligger det 5-stjernede ”Sonjas Camping & Stugor”, som er i kort afstand fra nogle af Øland’s allerbedste og smukkeste sandstrande. Her er der tale om perfekt familie-camping midt i naturen og alt det grønne, med faciliteter som nærbutik, restaurant, gode legeområder til børnene, mini-golf, hoppepude, opvarmet pool og baby-pool.

Læs mere her: www.sonjascamping.oland.com

Böda Hamns Camping

52 kilometer nord for Borgholm ligger denne dejlige plads kun 50 meter fra en perfekt børnevenlig og lavvandet sandstrand. Der er store åbne camping-områder til rådighed, hvor man frit kan vælge det helt rigtige sted at slå sig ned.

Service-butikken har friskbagt brød hver morgen og den sjove legeplads vil helt sikkert vække begejstring. Desuden udlejes kanoer og der er jacuzzi og veludstyrede køkken- og spisefaciliteter. Tæt på vandrestier og skove med bær-plukning.

Læs mere her: www.bodahamnscamping.se

Löttorps Camping

Ved den lillebitte by Löttorp ligger denne attraktive familie-plads, som har noget for alle. Stedet er i kategorien ”4-stjernet” og byder på mange forskellige faciliteter og fritidsaktiviteter som restauranter, musikscener, vandrutchebaner, fodboldbane, cykeludlejning og meget mere.

Læs mere her: www.lottorpscamping.se

Øland

Øland er lang og ekstremt smal. Næsten 140 kilometer på langs og knap 15 kilometer i bredden. En herlig og overraskende ø i Østersøen, blot et smut over den flotte bro fra Kalmar. Trods den korte afstand fra fastlandet byder Øland på sit helt eget univers. Her møder I ikke de vældige, mørke nåleskove, som ellers er indbegrebet af Sverige. Og ingen højder, som bringer pulsen op hos jer, når I sidder på cykelsadlen og træder i pedalerne. Til gengæld er her masser af hav og lækre badestrande. Og så en svenskerrekord: flest solskinstimer noget sted i Sverige.

Hovedside