Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Café Brittas Strandveranda in Halland
Foto: Cana Buttenschøn

Rejsetips

Cana Buttenschøns miniferie i Halland

Den kærlige skrappedulleblogger – forfatter og jordemor - Cana Buttenschøn har været i Halland med sine to drenge, sin kæreste, mor og morens papdatter. Hun kalder uden omsvøb familietiden her ved den svenske riviera for intet mindre end noget nært perfekt og giver Halland sine bedste anbefalinger.

Skrea Strand

Efter færgeturen til Helsingborg satte Cana & co. kursen mod Skrea Strand ved Falkenberg. Selvom transporttiden fra Danmark er kort, kan en børnefamilie vel dårligt komme hurtigt nok ud til sand og vand. Sulten overmandede dem dog på vejen hertil – ikke mindst fordi, Cana var blevet anbefalet pizzeriaet Lilla Napoli fra flere sider. Men stedets gode renommé var kommet mange andre for øre, så der var fuldt booket. Til gengæld krævede stranden ikke reservation, men tilbød i overflod klart, blåt vand med en dybde, som en småbørnsmor er helt rolig ved.

i
Foto: Cana Buttenschøn
Cana på SUP i Halland.
Foto: Cana Buttenschøn

Ugglarp Camping

Efter skønne timer på en lige så skøn strand tjekkede Cana og familien ind på Ugglarp Camping lige i nærheden. Fra den lille terrasse foran en lejet hytte var der en fænomenal udsigt over vandet. På grund af denne beliggenhed tiltrækker campingpladsen mange vandglade gæster som Cana og hendes familie, der lejede et par paddleboards på pladsen for at afprøve disciplinen SUP, Stand Up Paddle, til stor morskab for både store og små. 

i
Foto: Cana Buttenschøn
Udsigt fra Ugglarp Camping.
Foto: Cana Buttenschøn

Falkenberg Strandbad

Aftenens middag blev nydt med alle sanser på Falkenberg Strandbad. Cana, hendes kæreste og mor fik tid og ro til at vende dagen og livet i almindelighed, mens børnene fyrede dagens sidste krudt af i et legeområde før og efter maden. Cana havde på forhånd hørt om Falkenberg Strandbad, men hun blev alligevel lidt overrasket over, hvor fint stedet tog sig ud i virkeligheden. Heldigvis var der en afslappet atmosfære, som fint kunne rumme familiens loose sommerstil i kontrast til restaurantens hvide duge.

i
Foto: Cana Buttenschøn
Bordopdækning på Falkenberg Strandbad.
Foto: Cana Buttenschøn

Apelviken

Inspireret af det sjove paddleboarding besluttede familien at tage på udflugt til, der i folkemunde kaldes Surfers Paradise, nemlig Apelviken i Varberg. Her fandt de en lille lagune, perfekt til et par dovne timer, hvor der blev bygget sandslotte, fanget krabber og holdt øje med de efterhånden mange kitesurfere, der svævede rundt over vandet. Et af højdepunkterne for Cana var måske nok vaffelisen med kokos og saltkaramel, som hun stadig bliver lækkersulten af at tænke på.

i
Foto: Cana Buttenschøn
Vaffelis på stranden i Halland.
Foto: Cana Buttenschøn

Verket

På vej til stranden havde familien spist frokost på Verket i Varberg, der er et ret laid back sted med lækker mad til meget fornuftige priser. Her kan man vælge sin frokost blandt vegetarretter, fiskeretter eller kødretter. Derudover indgår der skønne salater, knækbrød og vand med eller uden brus ad libitum til samtlige retter. Som alle restauranter burde tilbyde, kan børn desuden spise de samme retter som voksne bare i mindre portioner – og til nedsat pris.

i
Foto: Cana Buttenschøn
Delikatesser i Verket.
Foto: Cana Buttenschøn

Brittas Strandveranda

Det er ikke kun bølgerne i Apelviken, der bidrager til den der særlige surferstemning. Også et sted som Brittas Strandveranda, der godt kunne minde lidt om en spansk strandbar, hvor der serveres en god sangria og spanske sodavand, giver et samlet indtryk af ubekymret sommerliv. Cana var vild med den hyggelige stemning, og det gjorde bestemt heller ikke noget, at børnene kunne lege på stranden, mens de ventede på maden, som denne dag bestod af perfekt snaskede burgere og lækre fritter med aioli til – naturligvis.

i
Foto: Cana Buttenschøn
Café Brittas Strandveranda.
Foto: Cana Buttenschøn

Steninge Vandrarhem

Det sidste spisested i denne omgang af den svenske familieferie fungerede nærmest som en cliffhanger til at vende tilbage. På Steninge Vandrarhem tog værtsparret Per og Catarina imod, og ifølge Cana er der her tale om nogle mennesker, der har et helt særligt nærvær. De fortalte om maden, som var det egentlige mål for familiens besøg her på stedet, og det viste sig, at Per har vundet verdensmesterskabet i grødkogning. Det var nørderi på højt og underholdende plan kombineret med indlevende anbefalinger til fx vandreruter tilpasset børnefamilier.

i
Foto: Cana Buttenschøn
Steninge Vandrarhem.
Foto: Cana Buttenschøn