Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Copenhagen Wilderness i kano på Rönneå i Skåne
Foto: Juila Cathrine This

Rejsetips

Copenhagen Wilderness i det skånske vildnis

Tag med på to døgns kontrolleret wildlife i Skåne med Juila Cathrine This, som du måske kender fra bloggen Copenhagen Wilderness, hvor hun skriver om bylivet, indretning med en svaghed for grønne planter - og rejser. Vi har inviteret Copenhagen Wilderness ud i skoven, og her kan du læse om noget af det, hun oplevede i Skånes vilde natur. Fra skovbadning uden vand til overnatning i en uldhytte.

Nyrups Naturhotell

Juila ankom sammen sin kæreste Allan til Nyrups Naturhotell i bil, som de vinkede farvel til fredag eftermiddag, og herefter gik resten af weekenden midt i Skånes vildmark på naturens præmisser. Den sidste kilometer foregår til fods hen til hotellet, der består af lejrplads med seks uldhytter – mongolske jurter – og en fælles hytte til madlavning og lejrhygge. Uden rindende vand og elektricitet sker tingene i et helt andet tempo, og Juila beskriver det som en lille luksus at give sine praktiske gøremål den tid, de tager. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Nyrups Naturhotell.
Foto: Juila Cathrine This

Uldhytten

De mongolske jurter på naturhotellet er runde hytter, der er isoleret med uld hele vejen rundt og med smukke, håndmalede døre, der låses med en lille pind, hvilket Juila syntes var en ret charmerende velkomst i skoven. Indenfor er uldhytten indrettet med senge, et bord og en divan, mens en olielampe sørger for hyggelig belysning i den bælgmørke skov. Juila elskede især at ligge i sengen og nyde udsigten til trætoppene gennem uldhyttens runde skylight?

i
Foto: Juila Cathrine This
Seng i uldhytten.
Foto: Juila Cathrine This

Cacoon

Hele ideen med Nyrups Naturhotell er at tilbyde en bekvem oplevelse helt tæt på naturen, og hvad er mere komfortabelt og naturligt end at svaje med vinden i en cacoon midt i den grønne skov? Juila og Allan var forudseende nok til at have pakket en flaske vin i tasken til denne weekend, og den blev nydt i fulde drag fra den vuggende hængekøje. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Juila i en cacoon.
Foto: Juila Cathrine This

Middag på bål

Lejrpladsen er udstyret med alle de praktiske foranstaltninger, der skal til for, at gæsterne blot skal nyde deres ophold. Derudover stiller hotellet hver dag en kurv frem til hver uldhytte med lokale råvarer og forslag til tilberedning. Gæsterne må altså selv snitte, stege og koge, og Juila fortæller, at det i den grad kan betegnes som meditativ slow food. Alt maden skulle tilberedes over bål, og parret fik både vildsvin, blåskimmelost, asparges, kartofler og skulle selv lave ramsløgmayonnaise og piske flødeskum ved hjælp af håndkraft.

i
Foto: Juila Cathrine This
Blogger Copenhagen Wilderness' pictures from on her influencer trip in Skåne at Nyrups Naturhotell during the sommer of 2018.
Foto: Juila Cathrine This

Morgenkaffe og morgenbad

I den store jurt på pladsen er der opstillet et brændekomfur, hvor alle gæsterne kan varme vand til kaffe, men morgenmaden tilberedte Juila og Allan på bål. Utroligt, hvordan æg, brød og ost kan forvandle sig til et kongemåltid i det fri. Varmt vand fra det effektive brændekomfur i fællesjurten blev også brugt til et morgenbad i et lille telt. Selvom der skulle arbejdes for at forberede et brusebad, var det alle anstrengelserne værd at lade sig overrisle af det lunkne vand – i selskab med en nysgerrig skovmus.

i
Foto: Juila Cathrine This
Brændekomfuret i fællesjurten.
Foto: Juila Cathrine This

Picnic

Med naturhotellet som base er der uendeligt mange muligheder for at tilbringe dagene på en vandresti, i en trætop eller i en kano midt i Skånes frodige natur. Nyrups havde begge dage sørget for en frokost to go til Juila og Allan, der satte stor pris på det friskbagte brød og den fyldige ramsløgsuppe, som blot skulle opvarmes på en trangia, et transportabelt grydesæt med gasblus. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Blogger Copenhagen Wilderness' pictures from on her influencer trip in Skåne at Nyrups Naturhotell during the sommer of 2018.
Foto: Juila Cathrine This

Skovbadning

At bade i skoven kan opfattes helt bogstaveligt, eller det kan som i det tilfælde Juila og Allan oplevede, forstås i overført betydning: At lade sig omslutte af skoven. Shinrin Yoku er japansk for skovbadning, der er en terapiform, hvor formålet er mere nærvær og fordybelse. Juila og Allan blev guidet gennem seancen af Felicia fra Force of Nature i Söderåsens Nationalpark, og det gjorde stort indtryk på dem begge. Som mindfulness i skovbunden blev de badet i skoven gennem øvelser i at fokusere på vejrtrækning, skovens lyde og få åbnet sanserne mod naturen.

i
Foto: Juila Cathrine This
Udsigt over Söderåsen Nationalpark. Julia ses til højre, og Felicia fra Force of Nature til venstre.
Foto: Juila Cathrine This

Klatring i stort egetræ

Kender vi ikke alle til den fristelse, det er at gå tilbage til barndommen og klatre op i et træ, hvis grenene står perfekt til en tur opad? Sådan et træ stod foran Juila og Allan, da de mødtes med en klatreguide fra Embla Träd. Godt spændt fast med seletøj og reb klatrede de op i egetræets krone, hvor de satte sig for at beundre udsigten fra 15 meters højde med et par kopper kaffe. Turen nedad foregik ved rappelling, og Juila var kun ærgerlig over, at træet ikke var endnu højere, så turen kunne vare lidt længere.

i
Foto: Juila Cathrine This
Træklatring.
Foto: Juila Cathrine This

Kanotur

Som en perfekt afslutning på weekendens naturoplevelser hoppede Juila og Allan i kano og tilbagelagde 12 km på Rønne å, der på én gang har både sine udfordrende og ganske rolige steder. I behageligt tempo og med en dejlig lang frokost undervejs satte parret årerne i vandet for bare at glide gennem det bugtende landskab. Turen var booket gennem Kanotcentralen i Stockamöllan, der også tilbyder flerdagesture med overnatning på små lejrpladser langs bredden, som Juila kraftigt overvejer at invitere et par venner med på, næste gang turen går til Sverige.

i
Foto: Juila Cathrine This
Frokost ved bredden af Rönneå.
Foto: Juila Cathrine This