Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Copenhagen Wilderness i Småland
Foto: Juila Cathrine This

Rejsetips

Copenhagen Wilderness i Småland

Sverige er en af favoritterne, når livsstils- og rejsebloggeren Juila Cathrine This tager på eventyr. Denne gang gik turen til Småland, hvor vildmarksbad, outdooraktiviteter, luksuriøs rooftop-spa, unik overnatning på en lillebitte øde ø og mange flere oplevelser blev krydset af Juilas bucketliste. Småland er for mange indbegrebet af Sverige med sit frodige landskab og charmerende røde træhuse.

Thank You for the Music, Björn

Faktisk begyndte rejsen med et helt andet klassisk svensk fænomen. Nemlig på hotellet Slottsholmen i Västervik, hvor Juila var meget betaget af den nordiske indretningsstil og særligt glad for pladespilleren og et udvalg af vinylplader med ABBA i deres suite. Først efter de kom hjem, fandt parret ud af, at hotellet er ejet af ABBA-medlemmet Björn Ulvaeus og hans familie. Både middag og morgenmad blev nydt i hotellets egen restaurant, der har udendørs terrasse og udsigt over Østersøen. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Copenhagen Wilderness i Västervik på hotel Slottsholmen.
Foto: Juila Cathrine This

Den smukke skærgårdsby

Västervik er især om sommeren en livlig skærgårdsby med hyggelige restauranter og cafeer. Her skal man ifølge Juila naturligvis omfavne de muligheder for aktiv udfoldelse, som naturen giver. Hos Västervik Climbing stod den på bouldering, der er klatring på klipper uden værktøj, sele eller reb – kun en pude til at afbøde et eventuel fald. Svært og hårdt, men helt ubeskriveligt sjovt ifølge Juila.

i
Foto: Juila This
Danish influencer Copenhagen Wilderness climbing rocks outside Västervik in Småland.
Foto: Juila This

Øliv i langsomt tempo

Hasselö er den største ø i Västerviks skærgård, og her fik Juila præcist så meget velgørende roligt ø-liv, som hun kunne ønske sig på det døgn, opholdet varede. Hasselö er bilfri, og derfor skulle turene rundt på øen foretages i hyggeligt tempo på lejede turistcykler. Overalt var der hjælpsomme fastboere, hvor alle 35 naturligvis kender hinanden og er klar til at slå en sludder af. Blandt forskellige overnatningsmuligheder på øen valgte Juila og Allan førstesalen i et meget autentisk hus med fine detaljer fra 1960’erne og 70’erne og en hyggelig køkkenkrog. Et perfekt sted at afslutte dagen, der havde budt på lokal ø-stemning, god mad og et skønt vildmarksbad.

i
Foto: Juila Cathrine This
Den danske blogger, Copenhagen Wilderness, på Hässelö i Småland.
Foto: Juila Cathrine This

Hold fri i det fri med masser af aktiviteter

Fra det ene lille ø-eventyr til et andet – og meget mindre. Men først efter at have brændt noget energi af i byen Ramkvilla, som var den næste destination på turen. Her midt i Småland, mellem skove og søer, kan du få pulsen helt op eller helt ned: Ramoa Adventure Village er omdrejningspunktet for aktiviteter i naturen for dig, der gerne vil være så meget som muligt i det fri, når du har fri. Vildmarkskurser, fodboldgolf, kano og kajak, fiske eller som Juila og Allan gjorde – tage på oplevelse på mountainbike med mudder om ørerne. Pyt med pytter, man kan altid skifte tøj og tage et bad i søen.

i
Foto: Juila Cathrine This
Den danske blogger, Copenhagen Wilderness, i Ramoa Adventure Village.
Foto: Juila Cathrine This

Kun for to: lysthuset på en øde ø

Juila havde glædet sig som et lille barn til den følgende aften og nat, der skulle tilbringes på et meget specielt sted. Et lillebitte lysthus på en lillebitte ø, som parret sejlede ud til i kano. I huset er der intet andet end en seng, og lige bag huset står øens toilet. Mere er der ikke plads til, og mere behøver man ikke i godt selskab. Aftensmaden blev leveret direkte til øen, og efter en god nats søvn i det yndige lysthus stod Juila op klokken 04 for at sejle ud og se solopgangen. At padle stille rundt i det klare vand, mens verden omkring hende vågnede, var en oplevelse direkte til mindebogen. Lysthuset er blot en af flere unikke overnatningsmuligheder, som Ramoa tilbyder. Fx et flydende hotelværelse, en hængekøje mellem træerne eller i en lavvu, der er en slags kæmpetipi.

i
Foto: Juila Cathrine This
Den danske blogger, Copenhagen Wilderness, i Ramoa Adventure Village, Småland.
Foto: Juila Cathrine This

Højt niveau i skoven og i byen

Sweden Zipline / Little Rock Lake er med garanti det vildeste sus i Småland. I hvert fald målt på kombinationen af hastighed og højder på svævebaner gennem skoven. På Europas længste zipline og med en hastighed på 70 km/t skulle Juila lige synke en enkelt gang, inden hun svingede benene ud over kanten - 52 meter over jorden. Men herefter var det bare om at nyde turene og de blændende udsigter over trætoppene. Efter samlet set fire timer i skoven – oppe og nede – tjekkede parret ind på PM og Vänner i Växjö. Hotellet der både i indretning og gastronomi holder et tilsvarende tårnhøjt niveau. Og oveni det den smukkeste rooftop med pool, jacuzzi og sauna.

i
Foto: Juila Cathrine This
Den danske blogger, Copenhagen Wilderness, i Sweden Zipline, Småland.
Foto: Juila Cathrine This

Vidunderlig padling på Åsnen

Nationalparken Åsnen, Smålands næststørste sø, tilbyder herlig vandring, men bør efter Juilas mening opleves fra vandet. Og søen er da også kendt for at være fantastisk til både kano og kajak. Omkring søen er der mange shelters og rastepladser, hvor man kan lægge til og nyde omgivelserne, en medbragt fika og måske slå lejr for natten. Efter en klassisk svensk frokost i meget autentiske omgivelser hos Ålshults Handelsbod, sejlede parret ud i kajak med Ursula fra Ursulas Äventyr, der var en meget vidende guide. Om både området og padleteknik, så selv en erfaren padler som Juila kunne suge til sig af tips og tricks.

i
Foto: Juila Cathrine This
Den danske blogger, Copenhagen Wilderness, i Åsnen National park, Småland.
Foto: Juila Cathrine This