Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Mountainbike cykling i Värmland
Foto: Tommy Pedersen

Rejsetips

Cykeleventyr i Värmland

Värmland kan tilbyde fantastisk cykling, uanset om du vil have adrenalin i blodet og mudderstænk i håret, hyggelige ture i landskabet eller masser af kilometer i benene. Värmland rummer flere hundrede kilometer naturskønne ruter på landevej, grussti og i kuperet terræn. Cykler og mountainbikes kan lejes mange steder i området. Hvis du vil have en skræddersyet tur og måske helt slippe for slæbet med bagage, madlavning og husly, tager lokale arrangører sig gerne af det.

Cykling i Klarälvsdalen

På den gamle jernbanestrækning Klarälvsbanan ser du landskabet forandre sig fra åbne marker og skovsøer i syd til klippevægge og tæt skov nordpå. Den 90 kilometer naturskønne strækning fra Karlstad til Hagfors er ideel til familien eller racercyklen, da den er asfalteret, helt bilfri og uden store bakker, men har mange muligheder for pitstop undervejs.

Fra Hagfors tager Klarälvsledens markveje og små landeveje over og fortsætter 120 kilometer videre nordpå gennem småbyer, skov og vildmark til Värmlands top i Sysslebäck. Der er mulighed for at leje cykel og anhænger flere steder, blandt andet i Outdoorcenter Värmland i Uddeholm, og Storängens camping i Ransäter har cykler til hele familien.

Og du behøver ikke engang leje en cykel, hvis du blot vil på en dagstur ad Klarälvsbanen. I Karlstad kan du fra maj til september låne bycyklen Solacykel helt gratis. Der står endda et par elcykler til din rådighed, hvis du skal langt, og er I flere, kan I prøve kræfter med tandem!

 

Cykling i naturreservatet

Arvika i det vestlige Värmland er kendt som et fantastisk kanoområde, men er også som skabt til oplevelser på cykel. Hos Arvika Kanot &Turistcenter kan du leje cykler og friluftstudstyr til ture i terrænet på egen hånd eller købe en færdigpakket rute. En af de mest populære er Värmlandsruten på 7 dage, hvor cykler, anhænger, rutekort og camping første og sidste dag er med i prisen.

I Arvika og omegn kan du cykle et par timer eller flere dage ad grusstier og skovveje gennem landskabet i Värmlands største naturreservat Glaskogen. Her kan man sove i telt eller shelters under stjernehimlen og måske møder man den hvide elg? Mountainbikes m.m. kan lejes i naturreservatets infocenter i Lenungshammar. Du kan også leje cykler i den familievenlige Bed & Breakfast Guesthouse Eleven ved Glafsfjorden.

 

Alsidig cykling i Torsby

Torsby i den nordlige del af Värmland er lidt af et cykeleldorado. Her kan du udfordre dig selv og dine venner på Mattilas maraton MTB-bane til Norge og tilbage, hvor I blandt andet kommer gennem smukke Finnskogen og forbi norske Røjden-søen. I området findes også 70 naturskønne kilometer ad Långbergets grusstier, hvor der er rig mulighed for en dukkert undervejs. 

Man kan også kombinere landevej, grusstier og terrænbaner på Torsby Skidtunnels 300 kilometers stisystemer eller tage en afstikker ad Klarälsvbanen og Klarälvsleden. Du kan leje mountainbikes flere steder i området, blandt andet på Långbergets Sporthotell

https://www.visitvarmland.se/sv/gora/cykeluthyrning-mtb-langbergets-sporthotell-69308

, Sporthotell Valbergsängen og Abbas MTB specialist i Torsby.

Nyd en tur uden alt det praktiske

Når du hellere vil koncentrere dig om natur og kultur end om bagage, ruter og overnatning, kommer Magical Natures cykelpakke i Fryksdalen som sendt fra himlen. Den 3-dages cykelrute starter med besøg på Lars Lerins kunsthal i Karlstad og går gennem det smukke landskab ved Frykensøen med kulturelle pitstops undervejs. Et besøg på Alma Lövs museum og en guidet rundvisning på Selma Lagerlöfs herregård Mårbacka er med i prisen, ligesom der er sørget for alt fra kost og logi til cykler og bagagetransport.