Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Cykling på Kattegattleden i Halland
Foto: Adde / Region Halland

Rejsetips

Cykling i Halland

Vil du sådan rigtigt opleve små lommer af lokale seværdigheder, der måske ikke lige fremgår af din turistbrochure, så er cyklen et fremragende transportmiddel som udgangspunkt for ferien. I Halland går turen ad bugtende landeveje og cykelstier gennem landsbyer, langs kystlinjen og ind i skovene i dit eget tempo.


Om du er til hyppige pauser i landskabet med tid til at nyde udsigterne på turistcyklen eller til hæsblæsende MTB med skrappe stigninger og fokuseret downhill, står alle muligheder vidt åbne i Halland. Så er det ikke bare om at spænde cykelhjelmen, hoppe i sadlen og køre oplevelserne i møde?

MTB og downhill

Kommer du i bil eller med tog, er Hallandsåsens bakker det første, du møder.  Du kan sagtens køre hyggeture på turistcykel i området, men med massevis af MTB-spor i udfordrende terræn gennem skovene er der virkelig noget at komme efter for dig, der elsker at mærke dagens strabadser i benene. På Hallandsåsens nordlige side ligger Vallåsen Bike Park, som er et af Sveriges allerbedste downhill-parker. Vælg mellem forskellige sværhedsgrader, og tag eventuelt den første tur nedad i roligt tempo, så du nogenlunde ved, hvad der venter af knolde og rødder på din næste tur. Parken er anlagt på vintersæsonens skipister med stolelift op, og du kan glæde dig til dejligt lange nedfarter – nogle af dem meget stejle - med sus om ørerne. Husk at tage en hyggelig fika i caféen mellem dine ture op og ned ad åsen.

Fortsætter du længere ind i Halland, før du sætter cykelhjulene i sporet, byder der sig flere rigtig gode områder til. Løvskove afløses af kystnære strækninger med sandet jord og grønne enge, hvor fårene går og græsser, så du kan variere dit cykelløb alt efter dagsform og erfaring. 


På cykelstier og landeveje

Halland strækker sig langs Kattegat fra Bjærehalvøen i syd mod Gøteborg i nord. Så hvis du følger cykelruten Kattegattleden på en eller flere delstrækninger, har du hele tiden Hallands smukke kystlinje med både klippeskær og sandstrande på din ene side med virkelig skønne udsigter fra den næsten bilfri rute. Her er det helt oplagt at tage en forfriskende dukkert og dvæle ved stemningen i et malerisk fiskerleje.

Men du bør også give dig selv og dine cykelkammerater den oplevelse, det er at udforske landskabet lidt inde i landet. Hylteslingan er en 165 km lang cykelrute, der går gennem naturskønne områder og charmerende byer, hvor du kan fylde depoterne op med mad og drikke – og finde det perfekte logi for natten. Her kommer du gennem landsbyer og kulturlandskaber, der giver dig lyst til at sætte tempoet ned for blot at nyde de idylliske små pletter undervejs.

Travel light – eller book en bagagetransport

Hallands klipper, skove, strande og marker er som skabt til cykelferie. Vil du bare derudaf og se, hvad der venter om det næste hjørne, eller vil du lægge en rute ind på forhånd, så du er forberedt på, hvad du skal nå at opleve? Uanset hvilken cykel, du vælger at køre feriedagene i møde på, kan du leje den flere steder her i Halland. Er det første gang, du bruger ferien på at cykle, kan det være en idé at benytte sig af tilbuddet om en pakkeløsning med overnatning, forplejning, kortlagte ruter og bagagetransport, så du udelukkende skal fokusere på at træde i pedalerne og nyde turen. 

Aktiv ferie i Halland

Med både sandstrande, vige og åløb, skove og kulturlandskaber er Hallands kyststrækning en gavebod for outdoor-folket. Hvis det også kribler i dig for at komme ud at vandre, cykle, padle eller surfe, så læs med og lad Hallands friske havluft fylde dine lunger på en aktiv ferie.

Hovedside