Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Bloggeren Copenhagen Wilderness foran Ävlsborgsbron i Gøteborg
Foto: Juila Cathrine This

Rejsetips

To dage i Gøteborg med Copenhagen Wilderness

Visit Sweden har inviteret bloggeren Juila Cathrine This på weekendtur til Gøteborg. Juila blogger under navnet Copenhagen Wilderness om blandt andet livet i byen og indretning. Her får du et lille udsnit af hendes oplevelser i en guide til et par dage i Gøteborg, som hun kalder fuldstændig eventyrlig.

Hotel Eggers – overdådigt i alle retninger

Juila tjekkede sammen med sin kæreste Allan ind på et af Sveriges ældste hoteller, det klassiske Hotel Eggers centralt i Gøteborg. Den livlige udsigt til Drottningtorget og travle sporvogne fra hotelværelset slog med det samme stemningen an. Parrets værelse var indrettet i røde nuancer med fløjl, bløde tæpper og farverige tapeter – som en magisk lille tidslomme. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Røde nuancer på Hotel Eggers.
Foto: Juila Cathrine This

Barabicu restaurant og bar

I Gøteborg spiser de lokale ofte frokost ude, så I ved, hvad man siger: Skik følge … og det gjorde Juila og Allan med frokost i solen på Barabicu i et af de mange hyggelige områder mellem kanalerne. Restauranten i den upolerede New Yorker-stil serverer mad fra det amerikanske køkken - i en skøn atmosfære. Og baren, den skulle være en af Gøteborgs bedste. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Barabicu Restaurant & Bar.
Foto: Juila Cathrine This

Trendy område omkring Magasinsgatan

På sin vis er det praktisk nok, at der ligger mange skønne spisesteder inden for kort afstand af hinanden, men Juila ærgrede sig alligevel lidt over at være alt for mæt efter frokosten. For herefter tog parret videre mod det hyggelige og trendy område omkring Magasinsgatan. Blandt andet til butikken Artilleriet, der ligger ud til en gård, hvor nogle af byens foodtrucks holder til. For eksempel Jinx Food Truck, der angiveligt langer fænomenal asiatisk street food ud under lågen.

i
Foto: Juila Cathrine This
Food trucks ved Artilleriet.
Foto: Juila Cathrine This

Mere mad – og begejstring

Efter nogle timers shopping blev det igen tid til at sætte sig til bords, og denne gang var det på Kafé Magasinet ved Järntoget. Faktisk gik Juila meget målrettet efter dette spisested, hvor hun under et tidligere besøg i Gøteborg fik pizza, som hun har drømt om siden. Lørdagens middag spiste Juila og Allan på Restaurang Familjen, hvor hun beskriver både mad, service og vin som i absolut topklasse. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Rustik stemning på Kafé Magasinet.
Foto: Juila Cathrine This

Du kan læse mere om de mange spisesteder i Copenhagen Wilderness eget blogindlæg fra besøget i Gøteborg, men den sidste, Juila fremhæver her, er brunch på den pompøse restaurant Norda på Clarion Post Hotels 1. sal. 

Glad og inspireret i Artilleriet

Men nok om mad, for naturligvis skulle der også shoppes i Gøteborg. Og her er Magasinsgatan og vejene omkring i særklasse. Som de af jer, der følger Copenhagen Wilderness’ blog, vil vide, så har Juila længe sukket efter at shoppe interiør i Artilleriet. Endelig fik hun muligheden og giver stedet de fineste anbefalinger med på vejen. 

i
Foto: Juila Cathrine This
Interiørbutikken Artilleriet.
Foto: Juila Cathrine This
Artilleriets anden butik The Kitchen ligger i samme bygning. Bare lige rundt om hjørnet. Om man er vild med interiør eller ej, så kan man bare ikke undgå at blive glad og inspireret i de her butikker.

Vintage og hemmelige steder

Der blev også tid til en tur i gården, hvor vintageforretningen Miss Ragtime lokkede. Desuden skulle Juila naturligvis i Grandpa, der er en butik med svensk designertøj og spændende interiør. Juila snusede sig dog også frem til Da Matteo og fandt hurtigt en lille baggård til kafferisteriet, hvor parret kunne sætte sig et hemmeligt sted for at nyde den ypperlige kaffe og lækre bagværk. Med udsigt til en fantastisk interiør- og plantebutik samme sted var det måske nok lidt svært for Juila at blive siddende alt for længe. Floramor & krukatös var som en åbenbaring af paradis for hende.

i
Foto: Juila Cathrine This
Plantebutikken Floramor & Krukatós.
Foto: Juila Cathrine This

Vallgatan kan det hele

Op ad Vallgatan ligger interiørbutikkerne som perler på en snor. Tre lige efter hinanden. Ifølge Juila er Vallgatan 12 en vaskeægte vellykket fire-i-en: Café, interiør, tøj og beauty fordelt på to etager. Selvom det kan virke som et lidt bredt mix af sortimenter, lader det alligevel til, at der er tænkt nøje over sammensætningen af hver del. I hvert fald fandt Juila butikken meget inspirerende.

i
Foto: Juila Cathrine This
Interiørbutikken Vallgatan 12.
Foto: Juila Cathrine This

Området omkring Vallgaten og Magasingatan er præget af de mange highstreets shops og Domkirken, men man bør også tage en lille afstikker og udforske de små gader som Viktoriapassagen med caféliv og mere interiør.

Hyggelige Haga

En af lørdagens udflugter gik til den gamle bydel Haga, hvor man kan gå op i fæstningsværket Skansen Kronan for at lade sig betage af udsigten over Gøteborg. Men det var ikke det eneste højdepunkt, for Haga Nygata blev også indtaget med slentrende skridt i et tempo, hvor parret kunne nå at dvæle ved mange af de små specialbutikker på gågaden.

i
Foto: Juila Cathrine This
Trendy Haga i Gøteborg.
Foto: Juila Cathrine This
Vi fik kigget på interiør i Market 29, antik i Fåfängen Antik, træsko … og kager. På Café Husaren delte vi Gøteborgs største kanelbulle. Hagabullen er måske nok den mest berømte, men Husaren serverer kager i alle afskygninger, med stor fantasi og masser af det hele.