Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

People are sitting, biking and walking outside Dunkers cultural centre in Helsingborg.
Dunkers Kulturhus i Skåne
Foto: Iti Forsberg

Aktiviteter

Dunkers kulturhus

Dunkers Kulturhus er et af de første steder, du bør besøge i Helsingborg. Her finder du spændende udstillinger, scenekunst og restauranter. Et besøg på Dunkers styrker alle dine sanser og gør dig klar til at møde byen.


Dunkers kulturhus i Helsingborg

Der skelnes ikke mellem finkultur og populærkultur i Dunkers kulturhus i Helsingborg. Her favnes kulturen i alle dens udtryk på 16000 kvm i danske Kim Utzons lyse arkitektur. Siden åbningen i 2002 har Dunkers kulturhus tiltrukket lokale og gæster fra hele Øresundsregionen, der kommer for at lade sig forundre og fornøje – berøre og begejstre.

Som et socialt samlingssted for kultur er Dunkers kulturhus en smeltedigel af aktiviteter, udstillinger, koncerter, lokalhistorie og restauranter. Kort fortalt er den kreative energi stærk, og det mærker både børn og voksne gæster, uanset om de besøger en af de to store haller til udstillinger af mode, håndværk, fotografi og kunst, eller om de lader sig rive med af de kulturskabende kræfter i koncertsalen og teatersalen.


Historiernes hus

Mennesker og vores fortællinger er det, som Dunkers kulturhus bygger al sin aktivitet på. I kulturhusets lokalhistoriske sal danner Helsingborgs dansk/svenske historie for eksempel grundlag for en lang række beretninger, og på scenerne fortælles historier fra hele verden gennem musik, teater og dans. De mest spændende, spektakulære og interessante historier udfolder sig i de store udstillingshaller, mens de nye og mere eksperimenterende udtryksmåder ofte kan opleves gratis i de mindre områder af kulturhuset. Der er fri entré til de udstillinger som findes i stueplan, hvilket inkluderer den lokalhistoriske udstilling.

Selv arkitekturen i Dunkers kulturhus har sin egen berettigelse som historisk fortælling, idet arkitekten Kim Utzons har fundet inspiration til sine tegninger fra middelalderens borge. Resultatet er en moderne bygning, hvor der yderst er indrettet kontorlokaler som en ringmur omkring smykkeskrinet, der åbner sig inden for murene i form af udstillingslokalerne, hvor gæster og de kulturelle beretninger er selve skatten.


Åbent året rundt

Bistroen og restauranten tilbyder altid et bredt udvalg af veltilberedt mad og snacks, som naturligvis kan nydes med udsigt over Øresund, mens de intensive oplevelser i resten af huset får lov at sætte sig i kroppen. Det er fristende at gå ind bare for at nyde en kop kaffe i stemningsfulde omgivelser. Og det er man mere end velkommen til. I forvejen færdes kunstnere, personale, gæster og andre nysgerrige i og omkring Dunkers kulturhus året rundt, som det er naturligt for et socialt og kulturelt samlingssted i byen.

På en slentretur langs den smukke havn udenfor kan du betragte udsmykningen af området med installationer af kunstnere som Tony Cragg, A.K. Dolven, Mikael Pauli, Carl Fredrik Reuterswärd og naturligvis Marianne Lindberg De Geers fem store granitkaniner, der efterhånden er blevet en populær velkomsthilsen til børn og voksne.