Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Brun bjørn i Finnskogen, Hälsingland
Foto: Håkan Vargas S/imagebank.sweden.se

Overblik

Dyreparker og zoologiske haver i Sverige

I Sverige finder du et imponerende stort udvalg af dyreparker og zoologiske haver med flotte anlæg og forhold for dyrene - såvel som for de besøgende. Udover at byde på uforglemmelige oplevelser, så deltager de svenske dyreparker aktivt i det internationale samarbejde om opdræt og bevaring. Så ved at besøge parkerne støtter du op om et verdensomspændende samarbejde til fordel for dyrene.


Skånes Djurpark

Skånes Djurpark ligger midt i Skånes naturskønne vildmark bare en times kørsel fra København. Her kan du få nærkontakt med nogle af Nordens unikke dyr, heriblandt de store rovdyr, urokser, elge, sæler og oddere, tamme husdyr, fantastiske rovfugle og mange andre dyr. Dyrene lever i store indhegninger midt i naturen. Ud over dyrene er der masser af sjove aktiviteter, f.eks. kan du besøge karakteren Frode Får og de andre velkendte karakterer fra den populære børneserie i verdens eneste Frode Får-land, tage dyreoplevelsen til nye højder - bogstavelig talt - i Expedition UPP eller overnatte midt i dyreparken i Camp Oak. 

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Eriksberg Hotel & Nature Reserve, der ligger mellem Karlsham og Ronneby midt i Blekinges smukke skærgård, er nordens største safaripark. Her kan du blandt andet opleve kronvildt, dådyr, bisoner og vildsvin på helt nært hold og betragte de vilde dyrs færden i naturen. Turen gennem parken foregår i egen bil, og i et roligt tempo kører du på safari hos dyrene, der lever frit sammen i det 925 hektar store naturområde. Undervejs kan du stige ud og holde picnic i de smukke omgivelser. 

Kolmården

Kolmården er Skandinaviens største og vildeste dyrepark. Den ligger tæt ved Norrköping, sydvest for Stockholm. Her er masser af oplevelser og udfordringer til både børn og voksne. Kolmården er opdelt i forskellige tema-områder: I ”Marine World” kan I opleve delfinshow og tage en tur i rutsjebanen ‘Dolphin Express’, i ‘Tiger World’ kan I svæve over savannen i ‘Safari’, verdens første og meget smarte svævebane, der lader jer få et uforstyrret fugleperspektiv over løver, giraffer og andre dyr. Parken er også hjem for de to populære gorillabrødre Enzo og Echo. I ‘Børnenes Kolmården’ kan børnene komme ind i ‘Bamses Verden’, der er sjov aktivitetspark med tegneseriefiguren Bamse som vært. Kolmården kan sagtens bære et par dages intensiv besøg, og der er ingen tvivl om, at børnene vil elske det – og deres forældre! – hvis I vælger at overnatte på Vildmarkshotellet inde midt i parken. Kolmården Dyrepark er åben fra slutningen af april til slutningen af oktober.

Borås ZOO

Borås Zoo, øst for Gøteborg, ligger midt inde i Borås’ charmerende centrum, men er alligevel en af Sveriges største dyreparker med over 80 dyrearter. I Borås Zoo er dyrenes levevilkår så naturlige som man nu kan gøre dem i Sverige. Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, Borås Zoo var faktisk de første i verden, der skabte en savanne med store afrikanske rovdyr som løver og den sjældne vilde afrikanske hund. Parken har oprindelige vilde nordiske dyr som brun bjørn, ulv, los og elg samt et abehus. Parken tilbyder også aktiviteter som f.eks. at deltage i dyrenes fodring (det er altid sjovt og lidt forvirrende), ponyrideture og børnenes sikre favorit ‘Train Safari’. I Borås er der gode muligheder for at overnatte, både på camping, vandrehjem og hotel samt i feriehuse.

Orsa Björnpark

Orsa Björnpark i Orsa i Dalarna er Europas største bjørnepark. De største attraktioner i parken er ‘Polar World’ (verdens største isbjørne facilitet), ‘Leopard center’ og ‘Tiger World’. I parken kan I møde alle 4 store nordiske rovdyr: Den brune bjørn, jærven, ulven og lossen – og selvfølgelig også isbjørnene (der jo egentligt ikke er skandinaviske), sneleopard, den persiske leopard og flere andre udrydningstruede arter. Parken tilbyder nogle spændende og interessante aktiviteter som f.eks. møde med dyrepasserne, bjørne fisketur og en flot guidet tur rundt i parken.


Skansen

Skansen i Stockholm er verdens største friluftsmuseum med mere end 160 historiske bygninger fra hele Sverige, lige i midten af hovedstaden. Både som idé og som attraktion er Skansen intet mindre end charmerende genialt. Men hvad så med den zoologiske have? Den er lige så charmerende og autentisk! Med masser af nordiske vilde dyr som f.eks. den brune bjørn, elgen, ulven, lossen, sneuglen og jærven i udendørs omgivelser. Skansen har også en stor bestand af klassiske svenske husdyr som køer, ponyer, høns og lignende væsener. Hvis I vil opleve mere eksotiske dyr (og ja, de er indendørs), så kan I besøge ”Afrika” delen. I kan også opleve alle de nuttede dyr i ”Børne-zoo”, hvor det ikke alene er tilladt at røre ved dyrene; børnene opfordres ligefrem til at sætte sig ned og kæle dem! Skansen er åben hver eneste dag året rundt.

Ölands Djur- & Nöjespark

Ölands Djur- & Nöjespark ligger på charmerende Øland ud for Smålands Østersøkyst. Her kan I opleve en lang række tropiske eller udrydningstruede dyr fra hele verden. Öland Djur- & Nöjespark rummer også “Pirate Island”, der er et 15.000 m2 stort badeparadis for vandhunde i alle aldre.

Parken ZOO

Parken Zoo i Eskilstuna har masser af aktiviteter og oplevelser til både børn, voksne og barnlige sjæle. Dyrene er placeret efter deres oprindelige land eller kontinent: Australien, Afrika, Asien (hvor den kæmpe store komodovaran er en stjerne attraktion) og Sydamerika. Og så er også et særligt ”infotainement” område med ”leg-og-lær” aktiviteter, en forlystelsespark, et vandland og en børnezoo. I kan prøve at vågne til løvebrøl; det er nemlig muligt at overnatte i hytter inde i parken.