Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Pige på gynge.
Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Efterårsferie for børn

Kald familien sammen og opsøg de magiske stunder og steder, som Sverige så gavmildt byder på i efterårsferien. Tag for jer af oplevelser ude og inde – en brølende elg i efterårsskovens smukke klæder, et gensyn med Astrid Lindgrens vidunderlige verden eller de mange tilbud, der findes i de store svenske byer.

Børnevenlige Gøteborg

Børnefamilier har det lidt sjovere i Gøteborg - storbyen med plads til og aktiviteter for børn. De fleste oplevelser finder I centralt i byen eller kommer nemt til dem med en hyggelig tur i sporvogn. Faktisk kører sporvognene helt ud til skærgården, og fra endestationen sejler færger ud til de små øer. Leg jer gennem Alfons Åbergs Kulturhus, og sæt god tid af til videnskabscentret Universeum, hvor I kan lære alt mellem himmel og jord på en sjov måde. Husk, at hele forlystelsesparken Liseberg pyntes op til Halloween og er åben uden for sæsonen på enkelte weekenddage.

i
Foto: Frida Winter
Halloween i Liseberg.
Foto: Frida Winter

Malmø tager leg alvorligt

Prøv en ny legeplads hver dag. I Malmø løber I aldrig tør for idéer til en udflugt i lille eller stor skala. Rundt om i byen er der over 20 spændende temalegepladser. I Folkets Park finder I massevis af aktiviteter for familien, og det er også et glimrende sted at slentre rundt. På Malmø museer gør I en grå efterårsdag til en farverig oplevelse – besøg fx Malmøhus Slot eller Science Center. Har I en lille skater i familien, kan I tage skateboardet eller løbehjulet med til Kroksbäck Skaterpark.

i
Foto: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se
Skateparken Stapelbäddsparken.
Foto: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se

Filmbyn i Småland

I børnefilmmuseet Filmbyn Småland træder I ind i de historiske kulisser og får mulighed for at se originale kostumer, som Astrid Lindgrens figurer var klædt i. Her i Mariannelund er der nostalgi og oplevelser for flere generationer. Hør statister fortælle om filmoptagelserne, følg Ronja Røverdatter i springet over Helvedesgabet eller tag på tur rundt til de 13 forskellige locations i området. Fra Fattiggården, hvor kommandusen snød fattiglemmerne for Emils julemad til selve Katholt, der ligger i landsbyen Gibberyd.

A small child playing with wood in an old fashioned workshop.
i
Foto: Filmbyn
Le village des films, Filmbyn, dans le Småland
Småland |
Foto: Filmbyn

Astrid Lindgrens verden

Når I nu er på egnen, hvor Astrid Lindgrens historier er vokset frem, er det nærliggende at besøge temaparken i Vimmerby, Astrid Lindgrens verden. De forskellige miljøer fra Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og alle de andre af Astrid Lindgrens populære fortællinger er bygget op i børnevenlige størrelser og gennemført stil. Leg med Pippi, hep på Emil, der ræser mod værkstedet med faren i hælene og besøg Ronja Røverdatter på Mattisborgen. De er her alle sammen og klar til at lege.

i
Foto: Astrid Lindgrens Värld
Pippi og far i Astrid Lindgrens Verden.
Foto: Astrid Lindgrens Värld

Elgparker i Sverige

De nærmest endeløse skove i Sverige er elgens naturlige levested. Og har I pakket tasken med tålmodighed og lidt held, kan I få et glimt af det prægtige dyr i den vilde natur. Men vil I tæt på elgen og måske endda klappe den, kan I besøge en af de mange elgparker, der findes i alle egne af Sverige. Flere steder tilbydes der elg-safari med guide. Elgene er vant til at møde mennesker, og mange steder kan I komme til at fodre dyrene - og tage et spektakulært familiefoto med en nysgerrig elg.

i
Foto: Virum älgpark
Oplev elge og hjorte i deres naturlige miljø i Virum Elgpark.
Foto: Virum älgpark

Smuk og livlig hovedstad

Stockholm er et knudepunkt af oplevelser. Rejser I med store eller små børn, gør ingen forskel, for I finder nemt en række spændende udflugtsmål. Begynd fx i Ericsson Globe, hvor der er sommerfugle i maven, når I tager glasgondolen op til toppen for at nyde en storslået udsigt over byen. Fortsæt til jordens indre i Naturhistorisk museum & Cosmonova, der forsøger at give svar på livets store spørgsmål. Pust ud mellem aktiviteterne i de smukke parker og kulturelle udflugtsmål, som Stockholm er så rig på.

i
Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com
Dreng med fiskestang i Stockholm.
Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Glasriket - glaskunst i verdensklasse

Glasriket er det sigende navn for et område i det sydøstlige Småland, hvor der er fremstillet verdensberømt glaskunst og glasbrugskunst siden 1742. I de 13 glasværker og en række mindre glasværksteder er håndværket ofte gået i arv gennem generationer. Kom tæt på den fascinerende proces, når glaspusteren forvandler sand til fine glaskunstværker. Flere steder kan I selv prøve at gøre kunsten efter og puste facon i et lille glas. Husk at besøge det smukke glasmuseum og de forskellige outlets. 

i
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Glaspusteri i Målerås i Småland.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se