Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Emily Salomon på cykel i Nordvestskåne
Foto: Emily Salomon

Overblik

Emily Salomon i Skåne

Med en af sine bedste veninder under armen tog livsstilsbloggeren Emily Salomon på weekendtur i Skåne, hvor de foruden masser af sludretid havde tid til lange vandre- og cykelture i den skønneste natur. Og hvem kan stå for den kombination, når der i øvrigt også var rig lejlighed til at nyde en fika i klassisk svensk idyl?

Hyggelig base i Mölle

Der kunne tages mange fine postkortbilleder fra badebyen Mölle ved Kullen, som udgjorde Emilys base for weekendturen med veninden. Her midt i naturen med havet på den ene side og klipper og skov på den anden blev de indkvarteret på det smukke Grand Hôtel Mölle med fænomenal udsigt – og ifølge Emily en glimrende restaurant. Mölle er en lille, men meget hyggelig havneby, som Emily ofte sejlede til med sin familie, da hun var barn. Så opholdet netop her bragte gode minder frem og gav liv til nye.

i
Foto: Emily Salomon
Udsigt over Mölle og Grand Hotel.
Foto: Emily Salomon

Pizza hos pottemageren

Et af de steder, som kalder på et besøg, når man nu er i Mölle, er Mölle Krukmakeri. Et autentisk pottemagerværksted med krukker og keramik, der også er en café og spisested, hvor du kan få serveret alt fra en stille fika – den svenske kaffepause med brød eller kage – til en sprød pizza bagt i stenovn som aftensmad. Dette ejendommelige sted ligger midt i Mölle og har helt sin egen atmosfære, hvilket er noget både lokale og byens gæster holder af.

i
Foto: Emily Salomon
Potter på Mölle krukmakeri.
Foto: Emily Salomon

Sightseeing og naturoplevelser på Kattegattleden

Lørdag lejede Emily og hendes rejseveninde cykler i Helsingborg og fulgte Kattegattleden tilbage mod Mölle, cirka 35 km på fortrinsvist bilfri strækninger. Kattegattleden strækker sig over 395 km langs kysten fra Helsingborg til Gøteborg ad cykelstier eller mindre befærdede veje gennem små byer og vidunderligt landskab. Emily benyttede sig af lejligheden til at holde pause ved Sofiero Slot med den imponerende blomsterpark. En lise for sjælen og et herligt sted at puste ud for to cyklister på tur.

i
Foto: Emily Salomon
Skilte på Kattegatleden.
Foto: Emily Salomon

Fika og frokost

Ikke langt fra Sofiero ligger bagerforretningen og caféen Brödkultur 2.0, der virkelig indbyder til en afslappende fika. Efter en strækning mere i sadlen kom de to cyklister til kystbyen Höganäs, der i øvrigt også er kendt for sin keramikproduktion. Her slog de cyklernes støtteben i jorden ved Höganäs Saluhall i udkanten af byen. Et madmarked, hvor Emily købte en del spiselige souvenirs med tilbage, mens frokosten bestod af lobster-rolls og milkshake i Garage Bar.

i
Foto: Emily Salomon
The Garage i Höganäs.
Foto: Emily Salomon

Kulret med Kullen

Kullen er et flere kilometer langt bjerg, der stikker ud i vandet, med dramatiske klipper og naturoplevelser i rå mængder. Emily og hendes veninde tog søndag op til Kullen Fyr ude på spidsen, hvor de nød den usædvanligt smukke udsigt en stund – med vind i håret og i skørterne. På den nordlige side af Kullen ligger endnu et fika- og spisested, der er værd at vandre efter, nemlig Flickorna Lundgren. Emily beskriver det som ren idyl, som vi kender fra Astrid Lindgrens univers, og denne dag fik hun den klassisk svenske prinsesstårta, som hun varmt anbefaler.

i
Foto: Emily Salomon
Udendørsservering på Flickorna Lundgren.
Foto: Emily Salomon

Vandring på top og i dale

Så var der ligesom varmet op til søndagens vandretur i Söderåsens Nationalpark. Denne nationalpark er Skånes største og har markerede vandreruter i forskellige sværhedsgrader op og ned ad åsen gennem dybe skove og til de mest utrolige udsigter. Der er mulighed for at få tips og vejledning af naturvejledere ved informationscentret Naturum ved hovedindgangen i Skäralid. Emily og hendes vandremakker valgte den blå og mest kuperede rute og fik dermed sagt farvel og på gensyn til Sverige med maner.

i
Foto: Emily Salomon
Emily i Söderåsens Nationalpark.
Foto: Emily Salomon