Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Emily Salomon i Helsingborg
Foto: Emily Salomon

Rejsetips

Emily Salomon på weekendtur i Helsingborg

Med en storbys puls og en landsbys charme er Helsingborg et velvalgt sted for en weekendtur. Livsstilsbloggeren Emily Salomon nød nogle dage her i Skånes næststørste by sammen med sin mand. Her får du nogle af højdepunkterne fra turen, hvor både kultur, gastronomi og masser af shopping får de bedste anbefalinger.

Emily Salomon konkluderede efter et weekendophold i Helsingborg, at der ikke er langt fra det ene skønne sted i byen til det næste. Byen ligger kun 20 minutters sejlads fra Helsingør og lidt over en times kørsel fra København via broen. Og selvom byen er så tæt på Danmark, er et besøg i byen nærmest som at være ude at rejse. Det er bare om at tage imod de mange kulturelle og kulinariske oplevelser, at gå på opdagelse i de små gader og lade sig fascinere af historien. Den charmerende stemning indfinder sig overalt i Helsingborg.

Klassisk hotel med atmosfære

Kommer du ind med færgen, har du centrum lige for fødderne – inklusive Clarion Grand Hotel, hvor Emily Salomon og hendes mand Nikolaj boede denne weekend. Et klassisk byhotel med en unik historie og atmosfære. Efter en overdådig morgenmad var parret klar til at opleve byen. For den højgravide Emily var det et ekstra stort plus, at hotellets senge var super komfortable – og selv i elevatoren var der lænestole til de gæster, der måske kom tilbage med ømme fødder efter at have travet byen rundt. 

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, overnattede på Clarion Grand Hotel i Helsingborg.
Foto: Emily Salomon

Kulturelt mødested

Dunkers kulturhus ligger blot en ganske kort gåtur fra hotellet og er et eminent sted at opleve byen. Med en flot beliggenhed på havnefronten kan man sætte sig ude eller inde og nyde udsigten, lidt godt at spise – og naturligvis det levende kunstneriske miljø med plads til både kunst, koncerter og teater. Udstillingerne består af alt fra mode, håndværk og billedkunst. Emily Salomon så den smukke og rørende udstilling The Thin Line med fotografier af truede dyrearter, taget af Björn Persson.

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, besøgte Dunkers Kulturhus i Helsingborg.
Foto: Emily Salomon

Velgørende kallis

Når man har været i Sverige et par gange, bliver man efterhånden nødt til at prøve et kallbadhus, som Helsingborg har tre af, hvoraf Kallis er det nordligste. Her kan du nyde varmen og eventuelt duften af æteriske olier i saunaen og lade blikket og tankerne fare ud over Øresund, inden du tager en forfriskende dukkert i havet. En virkelig velgørende oplevelse for krop og sjæl.

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, oplevede det svenske kallis i Helsingborg
Foto: Emily Salomon

Hyggelig og lækker fika

For Emily var det lige friskt nok. Selvom hun havde pakket badedragt og håndklæde, var vejret alligevel for koldt og regnfuldt denne dag, så en fika hos den hyggelige Bruket kaffebar og café i Bruksgatan lokkede mere: God kaffe, flotte kager og enkle frokostretter fremstillet af lokale råvarer. Emily varmede sig med en kop varm kaffe og cookies, og til turen videre med en fika på farten slog hun forbi Lantz stenugnsbageri Brød i Drottninggatan efter de lækreste kanel- og kardemommebullar.

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, nød lækker fika i Helsingborg.
Foto: Emily Salomon

Vidunderlig madscene i Helsingborg

I samme gade som Brød ligger den restaurant, Emily og Nikolaj havde valgt til aftenens middag. Restauranten hedder helt enkelt Drottninggatan 35, og konceptet er lige så enkelt som navnet. Her laves der mad, som kokkene selv kan lide af gode råvarer og med inspiration fra hele verden. Stemningen er varm, og som gæst er man hjertelig velkommen, selvom man bare vil hygge sig med en drink i baren. Emily hæftede sig også ved den gode atmosfære og naturligvis den veltilberedte mad, som både hun og Nikolaj var mere end tilfredse med. Til frokost besøgte de Holy Greens, hvor de fik lækkert anrettet salat med masser af grønt, laks, avocado og fermenteret gulerod samt en asiatisk inspireret ret med nudler, oksekød og peanuts.

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, spiste på restauranten Drottninggatan 35 i Helsingborg.
Foto: Emily Salomon

Shopping til både baby og mor

Helsingborg er både en hyggelig by at slentre rundt i, og der er virkelig mange fine butikker med et udvalg, du ikke lige ser i Danmark. For den højgravide Emily trak børnetøjsbutikkerne lidt ekstra denne gang, og hun fandt blandt andet en lille butik med brugt baby- og børnetøj i flot stand til meget rimelige priser hos Familjen AB – og i KappAhl opdagede hun det fineste økologiske babytøj fra Newbie. Ballroom Blitz er en interiørbutik, som Emily var meget begejstret for. Butikken ligger i en smuk lejlighed med en lidt bohemeagtig stil, og det føles næsten som at være på besøg hos nogen.

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, shoppede i Studio Stilista i Helsingborg.
Foto: Emily Salomon

Små perler uden for byen

Det blev også til lidt shopping i det charmerende fiskerleje Råå lidt uden for Helsingborg, hvor Studio Stilistas nøje udvalgte sortiment af tøj, sko og tilbehør virkelig faldt i Emilys smag. Ikke langt fra den lille landsby fandt Emily og Nikolaj frem til andre små perler – sådan nogle, man besøger igen. Den gamle stentøjsfabrik Wallåkra Stenkärlsfabrik med værksted og butik havde blandt andet nogle smukke kopper, som Emily gerne vil tilbage efter en anden gang. Og måske også på grund af det spændende værksted – eller den velbesøgte restaurant på stedet. Før de vendte snuderne hjemad, købte Emily og Nikolaj tomatplanter fra Tomatens Hus. Et hus med butik, café, gartneri og bageri, hvor de gode tomater er i centrum for det hele.  

i
Foto: Emily Salomon
Den danske blogger, Emily Salomon, besøgte den hyggelige by Råå uden for Helsingborg.
Foto: Emily Salomon