Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Bloggeren Emily Salomon i Malmø
Foto: Emily Salomon

Rejsetips

Emily Salomons byguide til Malmø

Hvorfor tage langt væk på storbyferie, når man kan få tilfredsstillet sin rejselyst på den anden side af Øresund. Det mener livsstilsbloggeren Emily Salomon, der tog et smut over broen for at genopdage en af sine yndlingsbyer sammen med manden Nikolaj. Kultur, madoplevelser, hygge og shopping er essensen af turen til Malmø. Her får du nogle highlights fra rejsebeskrivelsen.

Ohboy et sejt hotel

Bydelen Västra Hamnen har gennemgået en forvandling fra industriområde til en attraktiv bydel. Her havde Emily og Nikolaj base under deres city escape, nærmere bestemt på hotellet Ohboy, der ligesom Västra Hamnen generelt har en bæredygtig profil. Parret tjekkede direkte ind i en hyggelig lille lejlighed med en kode, som de havde fået tilsendt før ankomsten. Ret genialt ifølge Emily at kunne styre uden om receptionen. Lejligheden var udstyret med alt, hvad man som gæst i byen kan have brug for. Fx cykler, regntøj, skateboard og buskort. 

i
Foto: Emily Salomon
Hotel Ohboy.
Foto: Emily Salomon

Foranderlig menu på Mutantur

Navnet på restauranten Mutantur er valgt ud fra betydningen ’foranderlig’, og det er netop grundlaget for idéen bag: Et menukort af høj standard, der består af små retter, som gæsterne selv kan sammensætte - foranderligt. Emily Salomon måtte besinde sig et øjeblik for ikke at bestille alle retterne, der så virkelig interessante og lækre ud. Hun endte med at vælge forskellige tacos, stenbiderrogn, snobrød, en artiskokret – og to desserter med blandt andet vilde blåbær.

i
Foto: Emily Salomon
Fine dining på Mutantur.
Foto: Emily Salomon

Varme anbefalinger af Malmø Saluhall

Det livlige madmarked Malmø Saluhall er i den grad lykkedes med at blive et mødested for lokale og byens gæster. Her er både nicheprægede spisesteder, friske råvarer og mulighed for at drysse forbi og spise en lækker is eller nyde en kop kaffe, hvilket Emily og Nikolaj gjorde flere gange og anbefaler varmt. Fra kl. 8 i hverdagene er det muligt at spise morgenmad i Malmø Saluhall, hvis man ikke som Emily fik en lækker lille morgenmadspakke fra markedet leveret på hotelværelset ved ankomsten.

i
Foto: Emily Salomon
Brød i Malmø Saluhall.
Foto: Emily Salomon

I god form til shopping

Emily er særligt vild med interiør og har stor erfaring i at finde nogle interessante ting, man ikke går og falder over herhjemme. Så den chance ville hun ikke forspilde nu, hun var i Malmø. Hun fremhæver fx AB Småland og Designtorget som nogle af sine svenske indretningsfavoritter. Naturkompaniet med alt, hvad en friluftselsker kan ønske sig, fik også et besøg, og mellem flere andre shopping-godbidder blev der tid til et smut i Aplace i det hippe shoppingområde ved Davidshalltorg. 

i
Foto: Emily Salomon
Shopping i Aplace.
Foto: Emily Salomon

Caféliv

Undervejs gennem byens utallige muligheder for shoppe, få kulturelle oplevelser og hygge i stort og småt er mad- og snackpauser en uundværlig del. Den obligatoriske kanelbolle blev udvalgt på St. Jakobs Stenugnsbageri, og på Kärleksgatan 3 fandt parret den fineste lille café til en frokost i solen. Som en lille detalje, der kan begejstre Emily, var det pæne gulv her en ekstra bonus. Faktisk gav eftermiddagens fika på den veganske café Jord også inspiration til livsstilsbloggeren, der ærgrede sig over, at hun ikke købte et af de fine vægtæpper med hjem.

i
Foto: Emily Salomon
Kanelboller på St. Jakobs Stenugnsbageri.
Foto: Emily Salomon

Pause i Folkets Park

Året rundt er der noget i gang og nogen på vej i Folkets Park. Parken er et mylder af legepladser, skaterbaner, urtehave, spillesteder og caféer blandt meget andet. Her går man ikke forgæves efter et kulturelt arrangement, en hyggelig pause eller for den sags skyld et slag minigolf, hvilket specielt Nikolaj var glad for. Emily og Nikolaj nød en efterårsdag her i parken ved en bod med varm kakao inden for rækkevidde og uden andet mål end at lade tankerne flyve og slappe af i det strålende vejr.

i
Foto: Emily Salomon
Emily i Folkets Park.
Foto: Emily Salomon

Restaurant Riket

Middagen lørdag aften blev udvalgt blandt et stort udbud af gode restauranter til at blive indtaget på Riket, som Emily betegner som et muntert sted med intim og hjemlig atmosfære. Restauranten beskriver sig selv som et sted for gæster, der foretrækker gode venner frem for hvide duge. Et ret simpelt menukort bød på små lækre retter, tilberedt af råvarer fra mindre producenter. Og tjeneren gav Emily et helt nyt begreb, hun tager med sig hjem om vin, der nemt ryger ned: Friktionsfri vin. 

i
Foto: Emily Salomon
Udenfor restaurant Riket.
Foto: Emily Salomon

Ribersborgs Kallbadshus

Om det er sommer, vinter eller noget midt i mellem, er Ribersborgs Kallbadshus altid et hit. Emily tog tidligt søndag morgen hen til den ikoniske badeanstalt, hvor man kan bade fra havvandsbassiner og få varmen tilbage i de forskellige saunaer. Der er også mulighed for at spise i restauranten og få massage, men denne dag var Emily lige hurtig nok, for Kallis, som svenskerne kalder stedet, var endnu ikke åbent. Så hun tog en dukkert fra stranden og nød de smukke udsigter mutters alene. Faktisk en helt fin oplevelse alligevel, mente hun.

i
Foto: Emily Salomon
Ribersborg Kallbadhus i Skåne
Foto: Emily Salomon

Malmø fra en anden vinkel

Med en kop varm kaffe i den ene hånd og den tidligere omtalte kanelbolle i den anden tog Emily og Nikolaj på kanalrundfart, og det var en helt rigtig beslutning. At lade sig transportere ad kanaler gennem byen, under broer, forbi seværdigheder og vartegn, mens benene fik en velfortjent pause, var ganske enkelt alletiders, hvis du spørger Emily. Fra vandsiden får man et andet perspektiv på Malmøs gamle bydel og nye, moderne kvarterer.

i
Foto: Emily Salomon
Udsigt fra Kanalrundfarten.
Foto: Emily Salomon

Moderna Museet

Nogle kalder det Sveriges smukkeste udstillingslokale, og Moderna Museet i Malmø er da også allerede udefra en seværdighed i sig selv. Det smukke, gamle elværk er renoveret og har en moderne orange tilbygning. Museet dækker det 20. århundredes moderne billedkunst og fotografisk kunst. Da Emily og hendes kæreste besøgte stedet, så de en udstilling om det tidlige fotografi. Det er helt oplagt at bruge museet i både tide og utide, selvom man blot har et øjeblik til at indfange lidt kunstnerisk stemning, for der er gratis indgang.

i
Foto: Emily Salomon
Caféen i Moderna Museet.
Foto: Emily Salomon

Charmerende Davidshalltorg

For at suge den allersidste stemning ind fra Malmø i denne omgang besøgte parret en café på det populære Davidshalltorg. Det charmerende kvarter omkring torvet er sådan et sted, hvor man både kan købe lækkert mærketøj og gå på opdagelse efter nichebutikker med design og vintage. Vejret var med Emily og Nikolaj, så kaffen blev drukket udenfor på torvet, mens de ventede på toget, der skulle tage dem tilbage til hverdagen.

i
Foto: Emily Salomon
Emily på Davidshalltorg.
Foto: Emily Salomon