Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Eriksberg Hotel i Blekinge
Foto: Åsa Olsson

Overnatning

Eriksberg – vildt og smukt

Kronvildt, dådyr, bisoner og vildsvin er blandt de dyr, du kan opleve på nært hold på Eriksberg Hotel & Nature Reserve mellem Karlshamn og Ronneby. Med en beliggenhed midt i Blekinges smukke skærgård er Eriksberg en oase for dyr og mennesker på besøg. Tag på safari i egen bil gennem parken og vend tilbage til gården, hvor du kan slutte dagen af med en smagfuld gourmetoplevelse.


Noget man aldrig kan blive træt af at betragte, er vilde dyrs færden i naturen. Og på Eriksberg Hotel & Nature Reserve er der mere end gode muligheder for at lade sig fascinere af synet. Med 925 hektar indhegnet klippe- og skovlandskab er Eriksberg Nordens største safaripark, hvor hundredvis af kronhjorte, dådyr, muflonfår, bisonokser og vildsvin – i alt cirka 1.500 - strejfer omkring.

Safari på dyrenes præmisser

I parken er der også et rigt fugleliv, og er du heldig kan du spotte en havørn ved Utsikten eller Färsksjön. Om sommeren går turen gennem parken i egen bil, og i roligt tempo kører du på safari hos dyrene, der lever frit sammen i det enorme område af både rå klipper, graner og skyggefulde bøgeskove. Foruden de store velkendte dyr kan du som noget ret specielt opleve Père Davids hjort, som er uddød i naturen, men på Eriksberg findes den største population i hele Skandinavien. Når sulten kalder, kan du stige ud og holde en picnic, mens du bare nyder de smukke udsigter så langt øjet rækker.

Året rundt er der mulighed for at booke stedets store safaribil med guide på fx en tusmørketur gennem parken, hvor der er en helst speciel stemning. Turen kan gennemføres med fuldt fokus på dyrene eller kombineret med aftensmad i solnedgangen.


Børnenes Eriksberg

Er I på familietur her på Eriksberg, har børnene måske brug for at strække benene godt igennem efter en køretur gennem parken. Det får de rig lejlighed til i Barnens Eriksberg, som er en naturlegeplads, hvor der kan klatres, hoppes og gynges, mens de voksne tager plads i grillhytten og forbereder et lækkert måltid. Er I en gruppe på mindst ti personer, kan hytten lejes inklusive mad, som I henter i restauranten og selv griller.

Lodgestemning på hotel

Efter alle oplevelserne blandt dyrene og i naturen kan I vælge at slutte af med den komplette safaristemning på hotellet i gennemført indrettede værelser af høj standard. Slap af i den udendørs jacuzzi inden middagen, og stå op til lyden af kronhjortens brøl. Den svenske restaurantguide White Guide har givet Eriksberg fornemme anbefalinger og beskriver stedet som en vild afrikansk lodge midt i Blekinge, hvilket er meget præcist ramt.

Gourmet

Det er Blekinges bedste restaurant, Visenten, der bragte White Guide til Eriksberg. Du kan vælge mellem to restauranter på stedet, der hver især byder på gourmet i høj kvalitet af lokale råvarer og noget af det bedste, Sverige kan frembringe. Vinkælderen er et kapitel for sig med plads til 9000 flasker, der gør den kulinariske oplevelse på Eriksberg til en helhedsoplevelse, du kan se frem til. Vine og menu sammensættes af restauranchef og sommelier sammen med de dygtige kokke i køkkenet.

Vil du have lidt af den gode smag med hjem, kan du købe ind i gårdbutikken Outdoor Eriksberg, som sælger gårdens egne vildtprodukter og andre delikatesser. 

Blekinge

I det lille sydøstlige hjørne af Sverige samler Blekinge det bedste af naturen fra sine naboer - Småland og Skåne – som skabt til både aktive oplevelser og daseferie. Selv skærgård har Blekinge i rå mængder med hele 1650 hyggelige øer og små skær spredt ud i Østersøen. Hovedbyen Karlskrona er rig på kulturhistorie og breder sig over 33 af øerne. Du kommer nemt rundt via broer og skærgårdsbåde, så du kan kombinere skærgårdsstemning og byliv med fascinerende vildmarksoplevelser.

Hovedside