Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Stena Line
Foto: Stena Line

Rejsetips

Færge til Sverige

Læs mere om færgeruterne mellem Danmark og Sverige.

Selvom man efterhånden i mange år har kunnet tage broen til Sverige, er der også fortsat gode muligheder for at tage færgen fra forskellige steder i landet. En tur med færgen kan noget helt andet og er en god start på en hyggelig tur til det svenske. Her er der nemlig plads til hele familien med forskellige aktiviteter samt gode spise og shopping muligheder. 

Kom fra Helsingør til Helsingborg på 20 minutter

Fra Helsingør sejler Scandlines’ bilfærger til Helsingborg nærmest hele tiden – døgnet rundt er der afgange 3-4 gange i timen. Selvom overfarten kun tager 20 minutter, har du stadig tid til at nyde en bid mad eller en kop kaffe i cafeteriaet. Og hvis du er mere til shopping, har de også deres ShopXpress med et bredt udvalg af varer til gode priser. Denne færgeforbindelse gør det let at komme hurtigt og nemt til Sverige, samtidig med at man får en hyggelig tur med smuk udsigt over sundet. Læs mere om færgen fra Helsingør til Helsingborg på Scandlines hjemmeside.

Gode færgeforbindelser fra Jylland til Sverige 

Fra Jylland sejler Stena Lines forbindelser på ruterne Frederikshavn-Göteborg og Grenå-Varberg. Turen fra Frederikshavn-Göteborg tager 3 timer og 25 timer og sejler fire gange i døgnet. Her er der gode aktiviteter for familien med både biograf og livemusik. Derudover er der også gode shopping muligheder med Bordershop og på den ene færge fra Frederikshavn, Stena Danica, kan man også finde et outlet med masser af gode tilbud.

På den anden rute fra Grenå-Varberg tager overfarten 4 timer og 25 minutter om dagen, mens turen om natten tager 5 timer og 15 minutter. Her sejler færgen også fire gange i døgnet. På denne færge er der også rigelig med forskellige aktiviteter for hele familien, der er blandt andet virkelig meget Lego ombord, der gør det til et sandt lege paradis for de små, ligesom der er også her er en biograf.

Rejsetips - Mere for pengene

Når du sejler med Stena Line, er der er altid forskellige spisemuligheder til enhver smag. Fælles er dog, at hvis du bestiller din mad hjemmefra sparer du 10 %. Hvis du kun skal på en kort tur til det svenske, tilbyder de også endagsbilletter fra 99 kr. tur/retur. Derudover har de også specielle deals på blandt andet kæresteture eller familieture. De tilbyder også, at man kan bestille overnatning samtidig med færgebilletten og spare 20 % på billetten. Læs mere på Stena Lines hjemmeside.