Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Stofbutik i Lund
Foto: Leif Johansson

Aktiviteter

Fairtrade-shopping i Lund

Shop med god samvittighed i Lunds mange personlige og bæredygtige butikker. Det gamle bycentrum vrimler med kendte kæder, men også med små, unikke butikker. Lund er officiel fairtrade-by, så det er nemt at være politisk bevidst, når man handler. Her er et lille udpluk af de mange butikker.


Reko Deli

Det gamle designstudie er blevet til en økologisk delikatesse butik. Fra hylderne i Reko Deli sælges nu ost, charcuteri, marmelade og andre håndplukkede delikatesser. Fællesnævneren for varesortimentet er, at alle varer er fremstillet efter bæredygtige principper. Hvilken ost vil du smage?

Lexis Papper

Når du ikke længere vil være digital! Fra gulv til loft er Lexis Papper fyldt med små, fine notesbøger, kalendere samt papir og blyanter i alle regnbuens farver. Her har man fokus på kvalitet og design og varerne er håndplukkede fra alle hjørner af europa.


Tehuset Java

Lige indenfor døren hos Tehuset Java, rammes du af duften af nyristet kaffe og te. Udefra aner man knapt, at det lille gule rækkehus rummer et stort udvalg af alverdens te og kaffe, samt køkkenredskaber og designting til hjemmet.

Hovby No 9

Få en anledning til at snige dig ind i en af lunds mange grønne baggårde, besøg Mimmi hos Hovby No 9. Her kan du købe lækre chokoladepralinere og andre sager fra det søde udvalg. Psst! Hovby No 9 er Sveriges første chokolatier.

Tante Hulda

Hos Tante Hulda kan du komme ind og nyde herlige og skøre ting fra en svunden tid. Tøj og tilbehør fra forgangne epoker, kvalitetsgarn og inspirerende mønstre til dine egne projekter.

Zimmerdahl 20th Century Design

Hos Zimmerdahl 20th Century Design kan du købe håndplukket vintage-indretning med særlig fokus på 1900-tals design og kunsthåndværk. Svenske designere som Wiven Nilsson og Stig Lindberg udgør en central del af udvalget. 

Læs mere om vintage- og designshopping i Lund.