Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skrea Strand i Falkenberg
Foto: Destination Falkenberg

Destination

Falkenberg

Byen er kendt for laksefiskeriet i åen Ätran; faktisk kan man stå med stang og snøre midt i byens centrum og være heldig at fange de lækreste laks. I centrum er der et godt udbud af overnatningsmuligheder, restauranter og forlystelsesliv, mens byens teater- og revyforestillinger hvert år lokker tusinder af besøgende til.

Fra Falkenberg kan I desuden nemt komme til Ullared, som på én og samme tid er midt i Hallands natur og intet mindre end Sveriges shoppingmetropol. Et besøg i det enorme varehus Gekås er bare et ”must”.

"Falkenberg er sommer, kyst og strand"

Om sommeren er badestedet Skrea Strand, et populært mødested, hvor I kan slappe af på den brede sandstrand, bade fra bådebroen og slutte dagen med ”After Beach” på de lokale restauranter. Fra Falkenberg og sydpå til Halmstad kan I følge den smukke ”Hallands Kustväg” langs med kysten, nyde det smukke landskab og den vidunderlige udsigt over Kattegat, og opleve en række attraktioner.

Falkenberg ligger tæt på fantastiske badestrande og kan desuden prale med at have den længste badebro i Sverige. Ud for Falkenberg Strandbad ligger nemlig en badebro på hele 248 meter - en kvart kilometer ud i Kattegat! Falkenberg Strandbad byder på et stort oplevelses-spa, og skulle vejret være dårligt, så ligger Klitterbadet lige bagved, og her er der moderne badeland, boblebade og et stort bassin med havvand.

Men der er også oplevelser for hele familien, der ikke handler om vand. Falkenberg ligger ved åen Ätran, og tæt på åen finder I Vallarnas Friluftsområde, hvor der er både mini zoo, eventyrbane, frisbee-golf og en stor legeplads. Det store rekreative område ligger tæt på centrum, så det er let at komme til. De lidt større børn vil værdsætte den 1000 kvadratmeter store skateboardpark, der er en af de førende i Sverige.

Er I mere til at opleve naturen til fods eller til hest, så styr ind i landet fra Falkenberg. Her kan I vælge en del af den 380 kilometer lange vandrerute Hallandsleden, hvis I har mod på en smuk vandretur i varierede landskaber. Hallands ridesti er idéel til naturoplevelser fra hesteryg, mens også cykel-folket har rigelige muligheder for at opleve Halland, både langs kysten og på landet.

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside