Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skrea Strand i Falkenberg
Foto: Destination Falkenberg

Destination

Falkenberg

Falkenbergs madscene boomer. Og det i en sådan grad, at White Guide har udråbt hele byen til en destination, der er værd at rejse efter - som den første by nogensinde. Men der er flere gode grunde til at besøge byen på den svenske riviera. Falkenbergs strandhoteller er blandt landets bedste, og byen byder på alt fra hyggelige gamle gader og naturområder til Nordens vildeste shopping.

Falkenberg har alt til en god ferie. Sand og sommerstemning på Skrea Strand, charmerende brostensgader med gamle og hyggelige træhuse, grønne naturområder og nordens største shoppingcenter. Men det, alle taler om lige nu, er byens fantastiske madkultur.

Her er lokal kvalitet nøgleordene. Hele Hallandregionen bugner af førsteklasses råvarer fra kyst, mark og skov, og blandt de lokale specialiteter er skaldyr, grønkål, hyldeblomst og peberrod. Falkenbergs gode gastrofolk bruger de lokale råvarer flittigt, og er leveringsdygtige i alt fra fremragende oste, pølser og pizza til godt brød, specialøl og håndlavet chokolade.

Falkenbergs finest

Byens alsidige restaurantscene har - helt bogstaveligt - noget for enhver smag. Elsker I pizza? Den bedste nogensinde får man hos Prostens på Præstegården i Skrea Backe. Er I vild med grill og friske skaldyr? Så er Gustav Bratt et af de herligste steder. Nærmer det sig cocktailhour? Kombinér det bedste fra baren med det bedste fra køkkenet på gastrobaren RådhustorgetNo. 1A.

Hvis det er luksuriøs rivierastemning, I er ude efter, byder byens fabelagtige strandhoteller på prisbelønnet mad og fantastisk udsigt i ét. Blot 20 meter fra havet ligger Ocean Hotel på Skrea Strand, hvor havets fisk og skaldyr er rigt repræsenteret på menuen, og på Falkenberg Strandbad får man hele tre herlige restauranter lige ved havet – Köket med uforglemmelig, kreativ gourmetmad i luksuriøse omgivelser, det stilfulde brasserie Famille og sommerrestauranten Bistro Mer med vidunderlig udsigt og lette sommerretter.

På tur med Falkenbergs foodies

Vil man opleve, hvordan gode råvarer blive til god mad, skal man tage på Falkenbergs Skafferis ”skafferibesøg” hos lokale producenter og restauratører. Smag fremragende charcuteri fra de svenske frilandsgrise på Gunnagård, stop dine egne pølser på Gudmundsgården og bag pizza som en prof hos white guide-kokkene fra Prostens. Man kan lære at lave ost, tage på picnic-paddling eller på bærplukning i Stora Berg, der kaldes ”Hallands Toscana.” Rigeligt med smagsprøver og god svensk fika med kaffe og kage hører gerne med til oplevelsen.

Gamle gader og grønne områder
Når man er mæt, er det tid til sightseeing. Et must i Falkenberg er en slentretur i den gamle bydels hyggelige brostensgader. Snus sommeren helt ned i lungerne i rosenhaven ved fine St. Laurentii Kirke og kryds Ätran-floden ad den romantiske gamle stenbro Tullbron, hvor der også ligger ruinerne af borgen Falkenberg fra 1200-tallet.

Ved broen ligger byens designmuseum RIAN med stilrent svensk og internationalt design i et charmerende, gammelt bindingsværkshus. Behøver vi nævne, at der selvfølgelig er en glimrende café med udsigt over Ätran? 

På den anden side af floden ligger det skønne, grønne område Vallarna, der blandt andet har minizoo, legeplads, friluftsteater og naturskønne motionsstier, der er oplyst om aftenen. Der er også masser af smuk natur med oplevelser for hele familien lige udenfor byen. Blandt de lokale favoritter er at bestige højderyggen Smörkullen med fabelagtig udsigt over kysten, og at springe rundt på de flade klipper i Grimsholm Naturreservat.

Tid til at shoppe? Så er der kun én vej, og det er til Nordens største varehus Gekås i Ullared. Her kan du få ALT. 

Halland

Halland er præget af sin lange, enestående kyst med kilometervis af hvide badestrande mod syd og dramatiske klippestrande længere mod nord. Her kan du solbade, surfe og meget mere på nogle af Sveriges mest berømte strande, som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Du kan også tage et smut til regionens populære kystbyer eller udforske indlandet, hvor du finder frodige skove, levende landsbyer og magiske søer ideelt til vandring, cykling, ridning og fiskeri. Du kan også koble helt af på spa-retreat eller spille golf på nogle af Sveriges bedste anlæg i og omkring Halmstad. Mulighederne er uendelige!

Hovedside