Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Falsterbo Golf Club i Skåne
Foto: Falsterbo Golfklubb

Aktiviteter

Falsterbo Golfklub

Falsterbo golfklub blev grundlagt i 1909 og er dermed Sveriges tredje ældste golfklub. Den er kendt som landets bedste linksbane og ligger på den yderste spids af Falsterbonäset i Skåne. Her er både atmosfære og traditioner helt specielle – ligesom banen selv.

Banebeskrivelse

Falsterbo golfklub i Skåne er Sveriges mest berømte linksbane. Der er naturlige vandhazarder på hele banen, som har en unik beliggenhed midt i Flommen naturreservat mellem Østersøen og Øresund. Samtlige greens er hårde og ondulerede, og de skiftende vinde er næsten altid i spil. De første seks huller er udfordrende, og det hele starter med banens længste par 4 hul på 395 m fra gul tee. Golfbanen er ikke specielt lang, men fairways kan virke faretruende smalle, og det kan være svært komme ud af bunkers – som der er hele 90 stykker af. Den forhøjede green på hul 15, et par 5 hul på 470 m, kræver strategiske beslutninger af den langtslående, som kan nå green i to slag.

I 1909, da Falsterbo GK blev grundlagt, spillede man på en bane ved Strandbaden. Det var først i 1930, 18-hullers banen blev indviet, og dengang eksisterede ikke de nuværende huller 16 og 17 længst ude på Nabben. De blev anlagt senere, og stod klar i 1934. Baneforløbet er ikke blevet ændret siden. I begyndelsen af 1990 ønskede man at opdatere banen, og golfbanearkitekten Peter Nordwall stod for tegningerne. Man ændrede dog ikke på den oprindelige layout, og i 2002 blev Gunnar Bauers mesterværk genåbnet med nye og mere ondulerede greens.

Træningsfaciliteter

Træningsområderne er fine på Falsterbo golfklub, der desuden har en meget velassorteret proshop med blandt andet custom fitting og udlejning af golfbiler og golfscootere. Klubhusets restaurant serverer udsøgt mad til smuk udsigt over banen.

Overnatning

Falsterbo golfklub samarbejder med en række hoteller og overnatningssteder i nærheden og kan tilbyde fordelagtige greenfee pakker. Se hjemmesiden for mere information.

Find aktuelle tilbud her.