Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kiviks Musteri i Skåne
Foto: Carolina Romare

Overblik

Festivaler for madelskere

Hvert år afholder Skåne flere madfestivaler, hvor Sveriges berømte kokke og dygtige lokale producenter med stolthed præsenterer det bedste, egnen kan byde på.


De smagfulde og fantastiske festivaler giver madglade mennesker mulighed for at smage på en lang række fristende retter, tilberedt af lokale råvarer. Fra det tidlige forårs spæde grøntsager til efterårets bugnende høst. Her har vi håndplukket nogle af Skånes mest delikate madfestivaler. Og smager det af mere, gå ind på www.visitskane.com Kom sulten herover!

Malmö Øl & Whisky-Festival, 9.-10. Marts 2018

Køb nogle kuponer til øl- og whiskysmagning. Som et barn i en slikbutik, kan du gå rundt og smage på prima øl- og og whiskysorter, og opdage en masse nye favoritter. Bliv ekspert på whisky, rom og øl. Læsk dig med skønne drikke og mæsk dig i alt fra lækker street food til delikate skaldyr.

Matrundan Österlen, 10.-13. Maj

Smag på specialiteter fra lokale producenter i kristihimmelfartsferien. Her kan du opleve både klassiske smagsoplevelser og nye madtrends. På Matrundan Österlen er det muligt at besøge gårde og se produktionen, samt nyde menuer af de lokale råvarer på restaurationer i området.  I år fejrer Matrundan Österlen ti års jubilæum og der er derfor kræset særligt om programmet som byder på madoplevelser for store og små. Se programmet her.


Skånes Madfestival, Brösarp, 8.-10. Juni

Store smagsoplevelser i en lille by. På Brösarps madfestival i Österlen kan du opleve forskellige madtemaer, hvor du møder kokkene, producenterne, og avlerne samt en masse andre med passion for god mad og dejlige drikkevarer. Smag, gnask, drik og nyd. Sov derefter ud på et lokalt pensionat. Man kan vel have det værre?

Æblemarkedet i Kivik, 29.-30. September

Et enormt relief bestående af 30.000 æbler er æblemarkedets helt store trækplaster. Udover at beundre kunstværket kan du desuden smage på mange forskellige æblesorter, slentre rundt på markedet og få en svingom til musikken. Køb forskellige slags røde og grønne æbler med hjem. Og hvis du vil vide endnu mere om æbler, så besøg Äpplets Hus ved Kiviks Musteri, hvor du kan få alt at vide om æbler. Husk endelig at tage nogle flasker svensk æblemost med hjem.

Älska Mat – vin & deli, oktober

Lækker mad og fine vine på en og samme udstilling. Smag på delikatesser og nip til glassene på din vej gennem uendelige gange med inspirerende retter og ædle drikke fra professionelle mad- og vinproducenter. Tør du? Prøv at smage på mad, som du aldrig har smagt før, og som du desuden kan købe med hjem.