Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

A small child playing with wood in an old fashioned workshop.
Udstilling i Filmbyn, Småland
Foto: Filmbyn

Aktiviteter

Filmbyn i Småland

Besøg Filmbyn i Småland og træd ind i Astrid Lindgrens elskede børnefilms verden gennem historiske kulisser og genkendelige kostumer.

Astrid Lindgren satte Mariannelund på verdenskortet, da hun lod Emil hejse Ida op i flagstangen for at se ”helt til Mariannelund”. Egnen blev location for de film, der blev indspillet om Emil og alle hans skarnstreger.

Filmbyn i Småland er det eneste museum af sin art i verden, det er verdens første innovative og moderne børnefilmmuseum. I Filmbyn kan bl.a. indspilningsmiljøerne fra de klassiske børnefilm som ”Emil fra Lønneberg”, ”Vi på Krageøen” og ”Pippi Langstrømpe” opleves. Her kan nydes de klassiske studier og kulisser samt en lang række originalkostumer fra filmene.

Her kan du høre statister fortælle om indspilningerne af Astrid Lindgrens film, se de udstillede rekvisitter og synge med på nogen af de mange sange fra filmene eller på interaktiv vis prøve at blive hejset op i flagstangen lige som Ida. Du kan også træde ind i Ronja Røverdatters univers og selv prøve det spring Ronja tog, da hun sprang over Helvedesgabet.

Indspildningssteder

Hvis du har lyst til at gå yderligere i Astrid Lindgrens fodspor, kan du besøge 13 filmlocations i nærheden og omkring Mariannelund, der alle er knyttet til Astrid Lindgrens film og især filmene om Emil fra Lønneberg. De 12 locations er afmærket på et kort. Besøg stederne og se, hvor doktoren holdt til og måske det allervigtigste, Emils hjem Katholt (Katthult), som ligger i byen Gibberyd. https://filmbyn.se/inspelningsplatserna/

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside