Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Flickorna Lundgren Café, Skåne
Foto: Carolina Romare

Aktiviteter

Flickorna Lundgren

Flickorna Lundgren har i umindelige tider serveret kaffe og hjemmebagte kager for prominente personer og alle andre, der synes om søde sager.


De syv søstre Greta, Ebba, Marta, Rut, Anna, Britt-Marie og Ella Lundgren startede kaffestuen Flickorna Lundgren i det smukke Skäret på Kullahalvøen allerede i 1938. I dag er stedet meget anerkendt og netop blevet kåret som Sveriges 21. bedste café af White Guide. Det er et velbesøgt udflugtsmål med en meget idyllisk have, hvor børnene kan slå sig løs og lege mellem grise og geder. Kagesortimentet, som bygger på gamle svenske traditionelle opskrifter, er udvidet med både smørrebrød og lettere madretter, tilberedt af egnens lokale råvarer.

Kaffe med stolte aner

Flickorna Lundgren drives i dag af Mats og Ann-Lie Fejne. Siden 1938 har man serveret kaffe med vaniljehjerter i den smukke have. Mats mor var den yngste af de syv søstre Lundgren, som startede havecaféen, der var familiens sommerhus dengang i 1938. De dejlige hjemmebagte kager og de idylliske omgivelser lokkede tidligt gæster fra nær og fjern til Skäret – og gør det stadig. Vaniljehjerter og stærk skånsk kaffe i al ære, men Flickorna Lundgren kan tilbyde meget mere end dette. Med et helt nyt køkken og et udbygget drivhus, hvor 150 gæster kan sidde og hygge sig, er den ærværdige kaffestue blevet forvandlet til et sted, hvor også frokost- og middagsgæster kan nyde hele herligheden. Alle ugens dage serverer køkkenet varm mad, som er tilberedt af egnens gode råvarer.

37.000 vaniljehjerter

Kaffestuen, som ligger i udkanten af skoven med smuk udsigt over bugten Skälderviken og græssende dyr på engen, har haft mange fornemme gæster. Både den danske og den svenske kongefamilie har smagt på vaniljehjerterne, som var kong Gustav VI Adolfs foretrukne yndlingskage. Cirka 75.000 gæster valfarter hertil hvert år, og de fleste af dem smager på vaniljehjerterne, som der bages 37.000 af årligt.

Flickorna Lundgren har åbent fra påske og til og med september samt i adventsweekenderne. Om sommeren arrangeres jazz- og musikunderholdning samt grillaftener med mere.