Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Alpine skiing in Stöten, Sälen
Foto: Magnus Dovallius

Fakta

Flyv direkte til Skandinaviens største skiområde

Vinterens skiferie er blot en kort flyvetur fra København eller Aalborg til en helt ny lufthavn ved Sälen, Skandinaviens største skiområde.

Det er fristende at sætte sig ind i flyet med skitøjet på. For allerede to timer efter take-off i København eller Aalborg, kan du suse ned ad de svenske fjelde med sneen hvirvlende om ørerne, når Scandinavian Mountains Airport i Dalarna åbner i december 2019 med direkte forbindelse til Skandinaviens største skiområde, Sälen. Her finder du 126 skilifter, 186 pister og 250 kilometer langrendsspor. Fra lufthavnen kommer du hurtigt videre med transferbus til skidestinationerne Stöten, Kläppen, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället og Lindvallen. Faktisk er den korteste transfertid kun 15 minutter. 

SAS åbner to ruter fra Danmark til den nye lufthavn i Sverige. Flyselskabet har afgange fra København torsdage og søndage og fra Aalborg på søndage. Vil du have flere muligheder at vælge mellem, kan du desuden booke en afgang hos flyselskabet BRA, der flyver indenrigs fra blandt andet Malmø Airport og Ängelholm Helsingborg Airport til Sälen.

Sneen er rykket tættere på

Sverige er et sandt skiparadis for både erfarne skiløbere og begyndere, ikke mindst i snesikre Sälen, der er et populært område for familier. Her er mange forskellige overnatningsmuligheder på hotel eller i hytter, der for størstedelen findes med ski-in/ski-out. Med flyruten fra Danmark kan den daglange køretur nu byttes ud med en langt hurtigere rejseform, hvilket nok især vil glæde børnene. Samtidig er sneen rykket så tæt på, at en forlænget weekend i vidunderligt snelandskab, giver rigtig god mening, hvis du ikke kan vente til den store vinterferie på ski.

Kläppen i Sälen

Lange, lette eller udfordrende pister kombineret med mulighed for kilometervis af langrendsløb gør Kläppen til et meget eftertragtet skiområde. Specielt hvis familien har forskellige ønsker til, hvad den perfekte skiferie indeholder. Kläppens snowpark er virkelig udfordrende og har egen lift - praktisk, hvis du alligevel har tænkt dig at bruge hele dagen med luft under skiene.

Stöten i Sälen

Med en faldhøjde på 370 meter finder du Sälens højeste faldhøjde i Stöten, hvor du desuden også kan prøve kræfter med den sorte piste, Älvan, der er rangeret som en af Sveriges fem bedste pister. Men selvom her er rigtig gode udfordringer for erfarne skiløbere, er det også et område med lange, brede pister, der egner sig fortrinligt til sjov med hele familien. Desuden finder du herlig offpiste, langrend og aktiviteter for børn og voksne i Stöten.

Hundfjället og Tandådalen

Skisæsonen i Sälen er lang og strækker sig ofte ind i april, hvor du kan nyde forårssolen i en snedrive på fx Hundfjället, som ligger tættest på lufthavnen. I de kolde måneder kan du desuden glæde dig over en ny luksuriøs stolelift med varme i sæderne og vindbeskyttelse. På Hundfjället kan du prøve kræfter med en af Sveriges stejleste pister, Väggen, eller hygge dig i eventyrlandskabet, Trollskogen. Området er forbundet til Tandådalen, hvor pisterne er dejligt brede og varierer godt i sværhedsgrader. 

Högfjället og Lindvallen

Hvis skiløb hænger uløseligt sammen med afterski, så er Högfjället en virkelig god destination. Området er overskueligt, og pisterne er lette, hvilket gør det til et supergodt sted at tage begyndere med til. Hvis der efter et par dage skal kobles lidt flere udfordringer på, er Högfjället meget belejligt forbundet med det store skiområde Lindvallen. Her er der masser af variation i pisterne, snowpark, flere spisesteder og aktiviteter for børn.

Flere destinationer tæt på Scandinavian mountains airport  

Foruden de helt nære destinationer i Sälen, som du hurtigt kan komme til med transferbus fra Scandinavian Mountains Airport, ligger der flere populære skisteder inden for en kortere afstand fra lufthavnen. Fx Idre Fjäll og Orsa Grönklitt mod nord og Hovfjället og Branäs mod syd. 

Ski i Sverige

I Sverige venter kilometervis af skioplevelser for både nybegyndere og rutinerede skiløbere.

Hovedside