Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Forsbacka Golfklub i Vestsverige
Foto: Forsbacka Golfklubb

Aktiviteter

Forsbacka Golfklub

Forsbacka golfklub ligger ved byen Åmål i hjertet af Dalsland. Det er en billedskøn kombineret park- og skovbane, hvor man desuden kan overnatte på klubbens charmerende hotel.

Banebeskrivelse

Forsbacka GK ved Åmål i Dalsland ligger et par timers kørsel i bil nord for Göteborg. Anlægget af banen blev indledt i 1970, og den kombinerede park- og skovbane åbnede for spil i 1974. Store dele af baneforløbet snor sig rundt om Forsbackasøen, og der er ikke mange baner i Sverige, som har samme smukke beliggenhed.

I årevis har Forsbacka været en værdsat mesterskabsbane, og allerede på hul 1 finder man melodien. Et kort hul ned ad bakke åbner for en superstart i par, og siden går det slag i slag for den kloge spiller. Denne bane præmierer strategiske spillere. Evnen til at planlægge slagene og styre bolden forbi de smart placerede vandhazarder og bunkers belønnes højt. Allerede på hul 6 er vandet i spil, og på hul 8, et par 3 hul på 135 m, er det atter vandet, der udgør den største fare.

Træningsfaciliteter og omgivelser

Allerede ved ankomsten til Forsbacka gribes man af dyb betagelse. Klubbens lokaler ligger i store træbygninger, som i 1700-tallet var rammerne om en fornem herregård. Den oprindelige gårdsplads er i dag forvandlet til en lokkende putting green, som byder gæsterne velkommen og vidner om, hvad man kan forvente sig. Udover selve banen og hotellet har Forsbacka en restaurant i klubhuset, der serverer morgenmad, frokost og middag. Klubben har træningsområde med driving range og putting green. Desuden udlejes golfvogne og golfbiler.

Overnatning

Man kan overnatte på hotel Jägmästarflygeln, som ligger midt på Forsbacka baneområde, blot 20 meter fra greenen på hul 18. Hotellet blev opført i 1747, men har gennemgået en betydelig opgradering. Originale, ubehandlede trægulve og vægge, skæv charme og pigeværelser med blomstrede tapeter fører tankerne tilbage til Forsbackas storhedstid, og hvordan man levede på herregården for 250 år siden. Greenfee koster 350,- SEK for hotelgæster.

Find aktuelle tilbud her.