Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kanotur på Getnö i Småland
Foto: Ingrid EM Olsson/Getnö Gård

Destination

Getnö Gård

Oplev nogle spændende dage i det unikke naturparadis ved Getnö Gård, som ligger på en ø midt i den smukke sø Åsnen, en af Smålands største søer.

At komme til Getnö Gård er at komme til et virkeligt naturparadis, et eldorado for lystfiskere, fuglekiggere og naturelskere. Det er et privat fredet naturområde på 15 km2 med egen øgruppe midt i den store sø Åsnen. Getnö Gård er omgivet af fugle- og naturreservater og er en kommende nationalpark.

Du overnatter i røde hytter, campingvogn, camper eller telt på naturcampingpladsen lige ved søens bred. Dagene går med skønne ture i kano eller kajak, vandring på smukke naturstier eller fugle-, gedde- og elgsafari. Der er morsom natur- og fiskeskole for børn og nybegyndere. Måske fanger du din første aborre eller får Åsnens største gedde på krogen og slår rekorden på 19 kg og 123 cm!

Hvis du ikke får bid i søen, kan du besøge stedets gårdbutik, café, restaurant, infodisk, pub eller gårdmuseum. Desuden er der flere aktiviteter i området som beachvolleyball, boule, kasteleg, tennis, minigolf og vikingeeventyr. Så sluk mobilen – og nyd samværet i den pragtfulde natur.

Natur og friluftsliv i Småland

I Småland finder du den "klassiske" svenske natur. Her kan du bo i de traditionelle røde træhytter og gamle ødegårde afgrænset af stengærder. Her kan du bo tæt ved en sø og nyde stilheden og roen. Du kan støde på en elg i skoven. Men i Smålands natur finder du også udfordringer og aktiviteter for hele familien.

Hovedside